Συνέντευξη: Drive By Wire

Από τον Γιάννη Βόλκα, 24/03/2011 @ 10:24
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους Drive By Wire και έναν αυξανόμενο πυρήνα Ελλήνων οπαδών. Οι Ολλανδοί άρπαξαν την ευκαιρία να μας επισκεφτούν για δεύτερη φορά, έχοντας την ονειρική ευκαιρία να ανοίξουν την εμφάνιση των Kyuss Lives! στo Fuzz Club.

Γεια σας, αρχικά θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας το πώς προέκυψε να ανοίξετε τη συναυλία των Kyuss Lives! στην Αθήνα;
Simone: Ήταν ένας συνδυασμός, λίγο η τύχη, λίγο το γεγονός ότι γνωρίζαμε κάποια άτομα στο περιβάλλον των Kyuss Lives! Είχαμε ανοίξει κάποιες εμφανίσεις του Brant Bjork στην Ολλανδία με τους Drive By Wire, επίσης είχαμε γνωρίσει τον Nick Oliveri όταν έπαιξε σε ένα τοπικό club με τους Mondo Generator. Όταν οι Έλληνες φίλοι μας μάς είπαν ότι οι Kyuss θα παίξουν στην Αθήνα, είπαμε «γιατί όχι; Ας το προσπαθήσουμε». Τα καταφέραμε και τώρα ετοιμαζόμαστε να παίξουμε με ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική σας εμφάνιση με τους Kyuss Lives!, σωστά;
Alwin: Πράγματι. Θα έχουμε την τιμή να παίξουμε και σε ένα aftershow, στο Άμστερνταμ, στο Paradiso, ένα από τα ομορφότερα venues της Ολλανδίας, το οποίο παλιότερα ήταν εκκλησία. Απίστευτος χώρος!
Simone: Πρώτα στην Αθήνα, μετά στο Άμστερνταμ. Τέλεια!

Γνωρίζω ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς είστε οπαδοί των Kyuss. Πώς νιώθετε που έχετε την ευκαιρία να παίξετε μαζί τους και πώς σας φαίνεται η (σχεδόν) επανασύνδεση;
Alwin: Είναι τέλεια που οι Kyuss επανασυνδέθηκαν και περιοδεύουν. Η μουσική τους είναι ακόμα τόσο δυνατή και δεν ακούγεται καθόλου παρωχημένη. Φυσικά ο Josh Homme λείπει, αλλά, παρ' όλα αυτά, o John Garcia, ο Nick Oliveri και ο Brant Bjork ξανά μαζί στη σκηνή να παίζουν αυτά τα απίστευα κομμάτια, απλά απίστευτο!
Simone: To βρίσκω ακόμα απίστευτο ότι οι Drive By Wire θα έχουν αυτή την πανέμορφη ευκαιρία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά επίσης πιστεύω ότι το βράδυ στην Αθήνα θα γίνουμε ένας πολύ δυνατός συνδυασμός. Δυο συγκροτήματα τα οποία μοιράζονται μια ενέργεια ίδιου είδους.

Φαίνεται ότι έχετε ήδη πολύ καλή σχέση με την Ελλάδα, καθώς αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεστε. Τι θυμάστε από την προηγούμενη φορά;
Alwin: Το άριστο φαγητό! Και το Metaxa! Χαχα, και οι ευγενέστατοι Έλληνες φυσικά, τόσο θερμοί, φιλικοί και παθιασμένοι. Να μην ξεχάσω και τα απίστευτα τοπία, τα οποία μου έφεραν πολύ μεγάλη έμπνευση, οδηγώντας από τη Θεσσαλονίκη (όπου παίξαμε με τους Nightstalker) προς την Αθήνα, όπου παίζαμε την επόμενη μέρα. Απίστευτα τοπία!
Simone: Το ελληνικό κοινό είναι πραγματικά τρελό. Μας αρέσει πολύ αυτό.

Έχετε σχέδια για το νέο, τρίτο σας δίσκο; Ίσως μερικά νέα τραγούδια για να παίξετε στην εμφάνιση σας εδώ;
Alwin: Τον τελευταίο καιρό αναλώνουμε όλη μας την ενέργεια στη σύνθεση νέων κομματιών, ελπίζουμε να έχουμε μερικά νεα τραγούδια στην ιστοσελίδα μας λίγο πριν τη συναυλία στην Αθήνα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε 1-2 από αυτά κι εκεί.
Simone: Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα νέα μας κομμάτια και ελπίζουμε ο τρίτος δίσκος να βγει κάπου μέσα στο καλοκαίρι.

Στην εμφάνιση σας εδώ θα έχετε μαζί σας ως μπασίστα τον Rene Rutten των Gathering. Πρόκειται για μόνιμο μέλος ή θα μείνει απλά για μερικές συναυλίες;
Simone: Είναι σχεδόν σα μόνιμο μέλος, απλά, όπως είναι φυσικό, είναι επίσης πολύ απασχολημένος με τους Gathering. Όποτε έχει χρόνο ανεβαίνει μαζί μας στη σκηνή, αλλά έρχεται επίσης και στο studio για τη σύνθεση των κομματιών.

Είχατε πολύ καλή σχέση και με τα υπόλοιπα μέλη των Gathering στον πρώτο σας δίσκο όμως.
Alwin: Δεν είχαμε drummer και μπασίστα αρχικά. Ήμασταν μόνο η Simone και 'γω. Ζητήσαμε από τον καλό μας φίλο Hans Rutten, drummer των Gathering, να συμμετέχει στο ντεμπούτο μας. Το ένα έφερε το άλλο και o Frank, η Marjolein και η Anneke (όλοι τότε στους Gathering) ήρθαν στο studio και ο καθένας τους πρόσθεσε κάτι ιδιαίτερο στο δίσκο. Ο Rene έγινε μπασίστας μας στο δεύτερο δίσκο και σε κάποια live. Από ό,τι φαίνεται θα συμμετέχει και στον καινούργιο δίσκο.

Συμμετέχετε επίσης σε ένα ακόμα συγκρότημα, τους Cords. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς και ποιές ήταν οι δραστηριότητες σας τελευταία;
Simone: Οι Cords ήταν η προηγούμενη μου μπάντα. Παίζαμε για μια δεκαετία περίπου, πριν αποφασίσουμε να σταματήσουμε. Ήμασταν μια τυπική '90s φασαριώζικη grunge μπάντα που περιόδευε σε όλο τον κόσμο. Επανασυνδεθήκαμε το 2010, κυκλοφορήσαμε ένα cd/dvd που ονομάζεται "Collage" και κάναμε περιοδεία σε όλη την Ολλανδία. Όλα τα ευχάριστα κάποτε τελειώνουν κι έτσι αποφασίσαμε με τον Alwin να δραστηριοποιηθούμε με τους Drive By Wire ξανά. Στην Αθήνα θα είναι η πρώτη μας συναυλία μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Η τελευταία μας εμφάνιση ήταν στο Canabiscup στο Melkweg στο Άμστερνταμ.

Τι έχουν να περιμένουν οι Έλληνες που δε σας γνωρίζουν από την εμφάνιση σας την 25η Μαρτίου;
Alwin: An awesome heavyass fuzzy guitarriff driven psychedelic grooving stage-scorching thunderous live show fronted by a sultry sensual badass chick.
Simone: Α kick-ass, raw, and groovy heavy rock set! Hell yeah! (αμετάφραστα για ευνόητους λόγους)

Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET