Rocking Raccoon - Οι Φίλες της Στήλης

Αποψάρα 85

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 18/11/2013 @ 11:51
Κλικάρατε, ε λέτσοι;

Καλησπέρα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα την εξαίρετη τύχη να μου χτυπήσει την πόρτα το φάντασμα της τροφικής δηλητηρίασης. Pro tip: Όταν ακούς από δύο-τρία διαφορετικά άτομα να μη πας να φας μεσημεριανό στο συγκεκριμένο φαστφουντάδικο καλό θα ήταν να τους ακούσεις. Σου μύρισαν λέει τα μακαρόνια με το coronation chicken χοντρέ, κάτσε τώρα ένα Σαββατοκύριακο στο ακουστικό με τη Φύση στο τηλέφωνο.

Βγήκε όμως και ένα καλό, έκανα λίγη έρευνα για τις αποψάρες και ρίξαμε λίγο brainstorming. Θα το ρολάρουμε το πράμα.

Ένηγουεη, ας περάσουμε σε ένα πάρα πολύ όμορφο news item που βρήκα τις προάλλες. Έχει να κάνει λέει με την αντιμετώπιση της πειρατείας. Μεγάλος κίνδυνος η πειρατεία. Ζημιώνει πολλές εταιρείες κατά πολλά εκατομμύρια και κρύβει πολλούς κινδύνους. Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς κάποιοι έχουν αντιληφθεί πλήρως τα τρελά κέρδη που μπορεί να τους αποφέρει. Ήρθε η ώρα όμως για τη μουσική βιομηχανία να σηκωθεί ψηλά και να φέρει αντίσταση, να δαγκώσει πίσω, να κάνει την αντεπίθεση*.



Ως πότε αυτοί οι Σομαλοί θα κλέβουν το βιος, τα καράβια και τους ναύτες μας; «Bring the boys back home», φωνάζει ο λαός. «Ελευθερία στον Αντώνη Σταυραλέξη!», «Ελευθερία Αρβανιτάκη!». Σύμφωνα με την έγκριτη δημοσιογραφία του Daily Mirror, στα καράβια λοιπόν που περνάνε από τα νερά της ανατολικής Αφρικής έχουν δοθεί οδηγίες να βαράνε στη διαπασών παλαιότερα χιτάκια της φίλης της στήλης, Μπρίντεη Σπηάρζ. Τα μεγάλα τάνκερ που περνάνε από τα στενά (;) της Σομαλίας κουβαλώντας χουρμάδες, μπαχάρια και πλούσιο, πλούσιο εμπόρευμα βάζουν στο χάη-φάη τα "Oops I Did It Again" και "Baby One More Time", όχι για να σηκωθούν και να χορέψουν οι αναίσχυντοι κακοποιοί -όπως είναι η λογική αντίδραση όταν ακούς τα άσματα ασμάτων αυτά, σκουπίζοντας το ένα εκείνο μοναχικό δάκρυ εμποτισμένο με τη μαγεία των 90s και το key change του "Thong Song"- αλλά για να τους τρέψουν σε άτακτη φυγή.



(αρκετά λιγότερο γκλάμορους από τους Πειρατές της Καραϊβικής, ε;)

Λένε λοιπόν οι ειδικοί (γιατί απ’ ότι φαίνεται υπάρχει και ειδικότητα στα σώματα ασφαλείας που πραγματεύεται την επιλογή σάουντρακ που θα αποτρέψει την επικείμενη επίθεση πειρατών) ότι οι Σομαλοί πειρατές απεχθάνονται λέει το οτιδήποτε «δυτικοποιημένο» και μιας και η φίλη της στήλης, Μπρίτνεη Σπήαρς, είναι εμφανώς το καταλληλότερο παράδειγμα δυτικοποιημένου προϊόντος, τους βάζει φωτιά στα μπατζάκια και γίνονται καπνός.

Το βρίσκω εξαιρετικά ψυχαγωγικό που έχουμε -λέμε τώρα- πέσει πάνω σε πειρατές (!) των οποίων οι κοινωνικοπολιτικές ιδεολογίες είναι τόσο ισχυρές που  τους δημιουργούν ηθικούς φραγμούς που τους αποτρέπει από το να κάνουν πλιάτσικο επειδή πάνω στη βενζινάκατο τη βρίσκουν με τις τραγουδάρες της φίλης της στήλης, Μπρίτνεη Σπήραζ. Πειρατές με συνείδηση, δε’ν’κακό.

Αναρωτιέμαι αν οι τεχνικές αυτές θα είχαν και αλλού χρησιμότητα πάντως. Για παράδειγμα όταν μου χτυπάνε την πόρτα οι τύποι από την εφορία ή ο σπιτονοικοκύρης. Οι ειδικοί που έκαναν τις έρευνες να βγούνε στα τηλέφωνα να μας πουν μήτε άλλες περιστάσεις σηκώνουν άλλο σάουντρακ; Αφορά μονάχα ποπ ηρωίδες των 90s; Μπορώ εγώ κύριε να βάλω MC Yinka στο φουλ να διώξω όλους τους Χρυσαυγίτες;



Και μιλώντας για ντιτζεηλίκια και τέτοια (είμαι, το ξέρω, εξαίρετος) να σας παρουσιάσω έναν τύπο φανταστικό στο soundcloud με username «Best Drops Ever».

Τι είναι το «drop» αναρωτιέσαι φίλε αναγνώστη; Είναι πολύ απλό. Σκέψου μία επική ηλεκτρονικίλα. Νιώσε την να κυριεύει το κορμί σου και να ωθεί στον χορό. Οραματίσου ένα άρτια φτιαγμένο ρεμίξ του "Crazy", από τη φίλη της στήλης, Μπρίτενηε Σηπραζ. Φαντάσου λοιπόν το σημείο στο οποίο φορτώνει, φορτώνει και πάει για το τελευταίο «Craaazy», μετά το «oooooooh oooh ooh». Στο ρεμίξ η φόρτωση αυτή θα γινόταν και με ένα εξαίσιο πριόνι να το συνοδεύει, πολύ πιθανόν και με κάποιο flanger εφέ (aka, αεροπλάνο που απογειώνεται), και εκεί που θα σταματούσε για κλάσματα δευτερολέπτου η μουσική. θα μας σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο και θα ακουγόταν η αγγελική φωνή της φίλης της στήλης, Μρπιτνεη Σπαηρς... «Craaazy». Aυτό είναι το drop.

E, ο τύπος στο soundcloud έχει φτιάξει τα καλύτερα, τα πιο πωρωτικά, τα πιο αγαπημένα μου και με τους καλύτερους τίτλους στην ιστορία.

Μία σοφός κάποτε είπε πως δεν φοβάται τίποτα παρά την κοτσίδα του Στήβελ Σηγκάλ και γω έρχομαι να προσθέσω και την αϋπνία. Τα παρατάω.

Until next week
-godspeed

I.T The Rocking Raccoon

*αν μπορούσα θα το συνέχιζα και άλλο
  • SHARE
  • TWEET