Hydra

Into The Night (EP)

Piranha Music (2024)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 19/04/2024
Τρεις ολόκληρες doom rock χιτάρες στο νέο EP των Πολωνών
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Σκέφτομαι να το πάμε κάπως ανάποδα και να ξεκινήσουμε με βασικές πληροφορίες και γεγονότα. Hail Hydra! Δε συστήσαμε δεόντως την μπάντα από δω, αν και ασχοληθήκαμε μαζί της πριν λίγο καιρό. Οι Πολωνοί thrashers Nuclear Jeezus το διέλυσαν σχετικά σύντομα (ελπίζω όχι λόγω ονόματος) και μεταμορφώθηκαν σε doomsters, άντε και λίγο stoners, έχοντας κυκλοφορήσει δύο δίσκους και τούτο το EP. Hail Hydra! Διαβόλια και Τριβόλια, Σατανάδες, τελετές και έτερα παρεμφερή βρίσκονται στο στιχουργικό μενού τους, το οποίο αν και σχετικά σύνηθες, ακούγεται απολαυστικό.

Το μοτίβο δεν αλλάζει ούτε και τώρα, σε τούτο το EP τριών συνθέσεων, διαβολεμένων εκ νέου. Hail Hydra! Satan Is Real για τους δύσπιστους, και σαν πρόταση κολλάει άψογα με το εναρκτήριο Better Believe It, όπου και αναπτύσσονται οι αρετές της μπάντας. Ουδέν το πρωτοποριακό και το επαναστατικό ή ρηξικέλευθο, καθόλου δε με απασχολεί επειδή τα riffs τους χαράσσονται άμεσα στον νου, μεταδίδοντας μια αναγκαία θέρμη και αγαλλίαση. "Lucifer has come" τραγουδά ο Dabek, συνοδεία σχεδόν western μουσικής υπόκρουσης και σε κερδίζει με την απλότητά του.

Με διάρκειες που ξεπερνάνε τα έξι λεπτά, αυτό που αρχικά δίνει την εντύπωση ενός μεζέ, εξελίσσεται σε πλήρες και χορταστικό γεύμα. Κατά βάση μελωδικοί και doom rockers στον πυρήνα τους, συστήνονται με κλειστά μάτια σε συγκεκριμένους ακροατές, εκείνους που συγκινούνται ακόμα και τώρα με Σαμπαθικά απότοκα και ενθουσιάζονται σα μικρά παιδιά με cult ταινίες τρόμου, λες και κάποιο γκροτέσκο όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Όπως κάποτε έγινε των Witchcraft. Αν στο συγκεκριμένο είδος εντοπίζονται χιτάκια, οι Πολωνοί μας κερνάνε τρεις ολόκληρες και γκρουβάτες χιτάρες. Hail Hydra!

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET