Έφυγε από τη ζωή ο Alan White, ντράμερ των Yes

O σπουδαίος μουσικός είχε συνεργαστεί και με τους John Lennon, George Harrison, Ginger Baker και Joe Cocker μεταξύ άλλων

27/05/2022 @ 13:11

Όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του Gigi, o σπουδαίoς Alan White δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Ο θρυλικός ντράμερ των Υes, απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών στις 26 Μαΐου στο σπίτι του στο Seattle, έπειτα από τη σύντομη μάχη με μια ασθένεια, όπως αναγράφει η σχετική ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο White εντάχθηκε στους Yes στα πλαίσια της περιοδείας "Close To The Edge" το 1972, αποτελώντας έκτοτε αναπόσπαστο μέλος τους.

Προηγουμένως, είχε συνεργαστεί με τον John Lennon στην Plastic Ono Band, έχοντας εμφανιστεί και στο θρυλικό "Imagine", καθώς και με το έτερο Σκαθάρι, George Harrison, στο ιστορικό "All Things Must Pass" του 1970.

Στα πλαίσια της πολυετούς πορείας του, ο μουσικός έχει συμπράξει και με τους Ginger Baker's Air Force, Joe Cocker, Gary Wright, Doris Troy και Billy Preston, μεταξύ άλλων, ενώ εντάχθηκε στο Rock And Roll Hall Of Fame με τους Yes το 2017.

Το ιστορικό progressive rock σχήμα, που κυκλοφόρησε το 2021 τον πιο πρόσφατο δίσκο του, "The Quest", αναμένεται να αφιερώσει την επικείμενη επετειακή περιοδεία για τα 50 χρόνια του "Close To The Edge" στη μνήμη του White.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Yes

  • SHARE
  • TWEET