Troy Sanders: «Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον θάνατο του Nick John»

O frontman των Mastodon σχολιάζει τις θεματικές πίσω από το "Hushed And Grim"

02/11/2021 @ 20:42

Σε συνέντευξή του στο podcast Metal Wani, o Troy Sanders κλήθηκε να απαντήσει αναφορικά με το αν οι Mastodon ακολούθησαν διαφορετική προσέγγιση κατά τη σύνθεση του "Hushed And Grim".

O Sanders, εξήγησε πως δεν υπήρξαν ουσιαστικές διαφορές, ενώ υπενθύμισε μεταξύ άλλων τη συμβολή που είχε ο θάνατος του manager της μπάντας, Nick John, στο ύφος του νέου δίσκου:

«Η προσέγγιση, στην πραγματικότητα, ήταν πανομοιότυπη. Μουσικά ήταν το ίδιο από την πρώτη ημέρα. Κάποιος θα σκεφτεί ένα riff ή μια ιδέα, ή πολλά riff, ή ακόμη και ολοκληρωμένο τραγούδι.

Τις περισσότερες φορές, οι κιθαρίστες Bill και Brent συνδυάζουν εξαιρετικά τις ιδέες τους, οπότε ξεκινάμε από εκεί.

Συνεπώς, μουσικά δεν έχουμε αποκλίνει ποτέ από αυτό το μοτίβο. Όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι, πολλοί δίσκοι μας έχουν το κοινό στοιχείο πως είναι θεματικοί.  Αυτό το άλμπουμ δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Ο μεγαλύτερος οπαδός μας, ο μάνατζερ και φίλος μας, ο Nick John πέθανε το 2018. Το αντίκτυπο στην μπάντα ήταν τεράστιο, άλλαξε την πορεία μας, βοήθησε ώστε να υλοποιήσουμε όλα μας τα καλλιτεχνικά όνειρα. 

Είχε τόσο μεγάλο αποτύπωμα, ώστε δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον θάνατό του και να γράψουμε για κάτι άλλο. Θα κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας όσον αφορά την αυθεντικότητά μας αν το αγνοούσαμε και μιλούσαμε για κάτι άλλο, θα αποκρύπταμε τα συναισθήματά μας.

Το έχουμε ξανακάνει και με το "Crack The Skye", και με το "The Hunter", ήταν βασισμένα στην απώλεια, το ίδιο και το "Emperor Of Sand". Και οι τέσσερις μας στο συγκρότημα έχουμε δει συγγενείς μας να παλεύουν με τον καρκίνο. Πρακτικά, αυτός ο δίσκος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν αποσκοπούμε πάντως στο να γράφουμε σκοτεινούς δίσκους. Δημιουργικά όμως, δεν υπάρχει κάτι πιο έντονο και ωμό από το να προσπαθείς να μεταδόσεις τέτοιες σκέψεις. 

Είμαστε ΟΚ με το να επεξεργαζόμαστε τέτοιες καταστάσεις, είναι θέμα ειλικρίνειας και δεν προσπαθούμε συνειδητά να κάνουμε τον κόσμο δυσαρεστημένο με τους στίχους μας, ή να μας λυπηθεί. Αυτό που περνάμε μπορεί ο οποιοσδήποτε στον κόσμο να το κατανοήσει και να ταυτιστεί».

  • SHARE
  • TWEET