O Roger Waters παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του "The Gunner's Dream"

Το τραγούδι αρχικά περιλαμβανόταν στο "The Final Cut"

19/01/2021 @ 12:01

O Roger Waters έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εκδοχή του κομματιού "The Gunner's Dream".

To τραγούδι, αρχικά περιλαμβανόταν στο άλμπουμ των Pink Floyd "The Final Cut", το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1983 και ήταν το τελευταίο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος στο οποίο συμμετείχε ο εμβληματικός μουσικός.

Το ασπρόμαυρο video, βρίσκει τον Waters με την προσωπική του μπάντα να παρουσιάζουν μια διαφορετική version του τραγουδιού και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο καλλιτέχνης, ο λόγος της εκ νέου επίσκεψης στο συγκεκριμένο τραγούδι ήταν μια ταινία που είδε πρόσφατα:

«Χτες το βράδυ είδα ένα ντοκιμαντέρ του 2013, το "The Man Who Saved The World". Το όνομα αυτού του ανθρώπου ήταν Stanislav Petrov. Μια χρονιά πριν σώσει τον κόσμο ο Stanislav, το 1982, έγραψα ένα τραγούδι ονόματι "The Gunner's Dream". Είναι περίεργο να σκέφτομαι πως αν αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν στο κατάλληλο μέρος τη σωστή στιγμή κανείς μας δεν θα ήταν ζωντανός. Δεν θα είχε γεννηθεί κανένας από όσους είναι σήμερα έως 37 ετών.

Είναι αποδεκτό από όλους πως τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν καμία αξία. Είναι μια ορολογιακή βόμβα η οποία περιμένει να εκραγεί και εμείς αγνοούμε πως θα πρόκειται για το τέλος μας. Ατυχήματα συμβαίνουν, ενώ οι Stanislav αυτού του κόσμου σπανίζουν. Είμαστε απίστευτα τυχεροί. Εάν κυβερνούσα, θα άκουγα τα λόγια των σοφών. Θα είχα ξεφορτωθεί τα πυρηνικά από το επόμενο κιόλας πρωί, ανήμερα της εορταστικής εορτής του Dr. King. Όμως, προφανώς και κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο, μπορούμε μόνο να τον αγαπάμε να τον εκτιμούμε και να τον σεβόμαστε ξεκινώντας από το επόμενο πρωί».

Υπενθυμίζουμε πως στιχουργικά το "The Gunner's Dream" πραγματεύεται μια μεταπολεμική πραγματικότητα όπου ο κόσμος είναι απαλλαγμένος από τυραννία, τρομοκρατία και μίσος.

Δείτε επίσης:

Roger Waters: «Ο David Gilmour νομίζει πως οι Pink Floyd του ανήκουν και εγώ είμαι κάποιος άσχετος…»

Εξομαλύνονται οι σχέσεις Waters και Gilmour

"Roger Waters: Us + Them" έρχεται σε DVD, CD και βινύλιο

The Rocking '10s: Οι συναυλίες της δεκαετίας στη χώρα μας

  • SHARE
  • TWEET