Πώς ο Jordan Rudess παραλίγο να παίξει στο "The Wall" των Pink Floyd

Ο πληκτράς των Dream Theater λίγο έλειψε να ακούγεται στον θρυλικό δίσκο

04/01/2016 @ 21:08

Ο πληκτράς των Dream Theater, Jordan Rudess, αποκάλυψε στην Prog έκδοση του περιοδικού Classic Rock μια ιδιαίτερη ιστορία που δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα: Παραλίγο να παίξει σε έναν από τους κλασικότερους δίσκους όλων των εποχών, στο “The Wall” των Pink Floyd!

«Πριν καιρό είχα ένα φίλο που είχε το περίεργο όνομα Bleu Ocean. Ήταν πολύ καλός ντράμερ. Νομίζω ότι είχε ηχογραφήσει με τους The Monkees, παίζοντας μαζί τους πίσω από τη σκηνή. Τέλος πάντων, στον Bleu είχε ανατεθεί να συγκεντρώσει μια μπάντα παρέλασης για να ακουστεί στο "Bring The Boys Back Home"…

Κάναμε παρέα μια μέρα και με προσκάλεσε να πάω στο στούντιο, στην ηχογράφηση του κομματιού και ίσως να συμμετάσχω κιόλας στα τύμπανα. Δεν ήμουν, βέβαια, καλός ντράμερ -ήμουν 18 και είχα ήδη αποφασίσει πως τα πλήκτρα θα ήταν η ζωή μου- αλλά ήξερα τα βασικά στα snare drums απ’ όταν πήγαινα σχολείο.

Πήγα, λοιπόν, μου έδωσαν ντραμς και άρχισα να παίζω και να περνάω καλά. Τότε πήρα χαμπάρι ότι ο Bob Ezrin (ο παραγωγός) με κοιτούσε από την άλλη άκρη του δωματίου, με στραβό φρύδι, και στο τέλος είπε «δεν νομίζω».

Ήμουν εντάξει με την απόφαση του Bob Ezrin, ήμουν πολύ κακός ντράμερ. Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι μου που θα ήθελε να ήταν μέρος του ‘’The Wall’’. Θα ήταν πραγματικά πολύ cool.»

  • SHARE
  • TWEET