John Petrucci: «Η συνεργασία μου με τον Portnoy δεν σημαίνει κάτι παραπάνω»

Ο κιθαρίστας των Dream Theater διαψεύδει τις φήμες για επιστροφή του Portnoy στην θέση του Mangini

22/09/2020 @ 11:04

Σε εμφάνισή του στο podcast του Eddie Trunk, o κιθαρίστας των Dream Theater, John Petrucci, μίλησε για τον πρόσφατο προσωπικό του δίσκο "Terminal Velocity", για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο συγκεκριμένο άλπουμ ο Petrucci συνοδεύεται από τον Dave LaRue στο μπάσο και, για πρώτη φορά από όταν έφυγε από τους Dream Theater, τον Mike Portnoy στα τύμπανα.

Σχετικά με την απόφαση να προσλάβει τον Portnoy, o Petrucci σχολίασε: «Όταν ήταν να αποφασίσω ποιος θα παίξει τα τύμπανα, η οικογένεια μου με πίεζε να βάλω τον Mike. Οι οικογένειες μας είναι πολύ δεμένες, τα παιδιά μας και όλοι, και θεώρησαν ότι είναι η τέλεια ευκαιρία. Ήξερα ότι αν ζήτηγα από το Mike, θα έκανε τέλεια δουλειά. Αλλά, επίσης, σκέφτηκα ότι αν γίνει αυτό, ο κόσμος θα επικεντρωθεί στο ότι εγώ και ο Mike παίζουμε ξανά μαζί, παρά στη δουλειά μου. Εκεί έμπαινε ο εγωισμός μου στη μέση».

Για το πως τελικά έγινε η προσέγγιση των δυο μουσικών, είπε: «Ειλικρινά, ένα πρωινό, στη διάρκεια της πανδημίας, ξύπνησα και σκέφτηκα πως η ζωή είναι πολύ μικρή και απλά θα ρωτήσω τον Mike. Μπορεί να έχουμε να παίξουμε δέκα χρόνια, αλλά τον ξέρω από τα 18 μας, παίζαμε μαζί σε μπάντα 25 χρόνια.Σε προηγούμενη τηλεφωνική μας συνομιλία μου είχε πει ότι αν τον χρειαστώ, είναι διαθέσιμος, όταν του είπα πως δουλεύω στο νέο μου προσωπικό δίσκο. Οπότε τον κάλεσα και δέχτηκε, έτσι απλά».

Για την πιθανότητα η συμμετοχή του Portnoy να τραβήξει τα φώτα από τον δίσκο, δήλωσε: «Βασικά, συνέβη, με ένα θετικό τρόπο. Δεν νομίζω ότι επισκίασε το άλμπουμ, επειδή μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις είναι εξαιρετικές. Ο κόσμος λατρέυει την μουσική. Δεν ήθελα να περιμένω 15 χρόνια για να βγάλω ένα solo δίσκο και να είναι χάλια, ήξερα ότι έπρεπε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Όταν περιμένεις τόσο καιρό ανάμεσα στους δίσκους... Αλλά ο τρόπος που ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο γεγονός πως ο Mike έπαιξε τύμπανα ήταν πολύ θετικός. Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η γενική έκφραση χαράς και ευτυχίας, που μας είδαν να κάνουμε κάτι μαζί μουσικά και πάλι, και ναι, αυτό έγινε το βασικό σημείο εστίασης, αλλά όχι με άσχημο τρόπο - χωρίς δράμα και αντιπαραθέσεις».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν μίλησε με τα υπόλοιπα μέλη των Dream Theater για την απόφαση του, και συγκεκριμένα με τον ντραμερ, Mike Mangini, ο Petrucci απάντησε: «Ήταν μια ανησυχία μου επειδή το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να προκαλέσω δράματα. Εννοώ, δεν θα ήταν δίκαιο για τον Mike Mangini - είναι ο ντραμερ των Dream Theater εδώ και δέκα χρόνια. Και θα έφερνε αρνητικότητα γύρω από τον δίσκο, κάτι που δεν ήθελα. Οπότε τον ενημέρωσα ότι θα το κάνω και ήταν εντάξει με αυτό, το σεβάστηκε απόλυτα. Είπα και σε μια συνέντευξη ότι δεν πρέπει να παρεξηγηθεί αυτή η συνεργασία με τον Portnoy. Είναι ένα διασκεδαστικό project, δε σημαίνει κάτι παραπάνω. Και όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, είναι υπέροχο για μένα γιατί μπορώ να παίζω στους Dream Theater με τον Mangini και στο προσωπικό μου σχήμα με τον Portnoy. Ζω σε δυο φανταστικούς κόσμους».

Κλείνοντας, σχολίασε και για την σημερινή κατάσταση στη μουσική: «Λατρεύω την θετικότήτα γύρω από τον δίσκο. Ο κόσμος είναι σε άσχημη κατάσταση τώρα, η μουσική βιομηχανία έχει χτυπηθεί άσχημα, όλοι προσπαθούμε να βρούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα και υπάρχει μια ανάγκη και πείνα για αισιοδοξία και καλή μουσική».

  • SHARE
  • TWEET