Κυκλοφορεί ολόκληρη η τελευταία ζωντανή εμφάνιση των αυθεντικών Stooges

Ακούστε το "T.V. Eye" από την σπάνια ηχογράφηση της ιστορικής συναυλίας

11/06/2020 @ 11:46

Η Third Man Records του Jack White, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του "Live At The Goose Lake: August 8th 1970", προγραμματισμένη για τις 7 Αυγούστου, συμπίπτοντας με τα 50 χρόνια από την εμφάνιση.

Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση της αυθεντικής σύνθεσης των Stooges, ηχογραφήθηκε λίγο πριν την κυκλοφορία του κλασικού "Fun House".

Μάλιστα, όπως δήλωσε η Third Man Records, η συγκεκριμένη ηχογράφηση βρέθηκε «θαμμένη στο υπόγειο μιας φάρμας στο Μίσιγκαν» και αποκαταστήθηκε από τον Vance Powell, γνωστό για την δουλειά του με τους White Stripes και Chris Stapleton.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ την εκτέλεση του "T.V. Eye".

Η εμφάνιση των Stooges, περιλαμβάνει ολόκληρη τη ζωντανή παρουσίαση του "Fun House", ενώ η μπάντα αποτελείται από τα ιδρυτικά της μέλη, δηλαδή τους Iggy Pop (φωνητικά), Ron Asheton (κιθάρα), Scott Asheton (τύμπανα) και Dave Alexander (μπάσο).

Η εταιρεία επίσης δήλωσε πως δεν είναι απλά η τελευταία εμφάνιση της αρχικής σύνθεσης, αλλά και η μοναδική  ολοκληρωμένη ζωντανή ηχογράφηση που να περιλαμβάνει και τα τέσσερα αρχικά μέλη.

Εδώ και χρόνια φημολογείται πως ο μπασίστας Dave Alexander απολύθηκε μετά την συναυλία, επειδή είχε εμφανιστεί υπό την επήρεια μέθης πριν την έναρξή της, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να αποδώσει ζωντανά τα μέρη του. Η Third Man Records, αναφέρεται στο περιστατικό λέγοντας πως:

«Ο Alexander όντως παίζει ζωντανά μαζί τους και σε μερικά τραγούδια ηχεί εξαιρετικά μάλιστα. Η εν λόγω ηχογράφηση, είναι πλέον ένα ιστορικό τεκμήριο του τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ πριν 50 χρόνια, ξαναγράφοντας την ιστορία της μυθικής μπάντας».

 

  • SHARE
  • TWEET