Στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ για τις ιστορικές εμφανίσεις των Oasis στο Knebworth το 1996

Ο Liam Gallagher αποκάλεσε τις συναυλίες ως «το Woodstock των '90s»

14/07/2021 @ 14:47

Όπως αποκάλυψαν οι Oasis, το ντοκιμαντέρ που θα επικεντρώνεται στις εμφανίσεις της βρετανικής μπάντας στο Knebworth Park το 1996, θα προβληθεί στους κινηματογράφους παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, το "Oasis Knebworth 1996", σε σκηνοθεσία Jake Scott, θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου, με τα εισιτήρια να είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα, επιχειρώντας μέσα από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες να καταγράψει αυτό που χαρακτηρίστικε ως μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες των '90s.

Οι δύο sold out εμφανίσεις των Oasis πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11 Αυγούστου 1996, προσελκύοντας συνολικά περίπου 250 χιλίαδες θεατές, σημειώνοντας την μεγαλύτερη ζήτηση σε συναυλία επί βρετανικού εδάφους, με το 2% του πληθυσμού να είχε κάνει αίτηση για εισιτήρια.

Σύμφωνα με τον Noel Gallagher, την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του σχετικού live άλμπουμ, ενώ η μπάντα εκτέλεσε χρέη εκτελεστικού παραγωγού.

Στην σχετική ανακοίνωση, ο Liam Gallagher αναφερόμενος στις δύο βραδιές δήλωσε τα εξής:

«Το Knebworth για μένα ήταν το Woodstock των '90s. Είχε να κάνει αποκλειστικά με τη μουσική και τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά από τότε, αλλά σίγουρα δεν θα το ξεχάσω. Ήταν Βιβλικό».

Ο Noel, που αποκάλυψε επίσης πως την πρώτη φορά που είδε το φιλμ συγκινήθηκε, με τη σειρά του πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πως δεν παίξαμε το "Rock 'N' Roll Star"!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oasis (@oasis)

  • SHARE
  • TWEET