Nightwish: Αποχωρεί ο Marko Hietala

Διετέλεσε μπασίστας της μπάντας για 20 χρόνια

12/01/2021 @ 11:03

Με ανακοίνωσή του μέσω της επίσημης σελίδας των Nightwish, o επί 20 χρόνια μπασίστας της μπάντας, Marko Hietala, ανακοινώνει την αποχώρησή του από το συγκρότημα.

O Hietala, εντάχθηκε στο συγκρότημα το 2001, πριν την κυκλοφορία του "Century Child", αναλαμβάνοντας τόσο το μπάσο όσο και μέρος των φωνητικών της μπάντας.

Στην ανακοίνωσή του, δηλώνει επίσης πως αποσύρεται (προσωρινά) και από την δημόσια σφαίρα και την μουσική βιομηχανία, αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές:

«Αγαπητοί, αποχωρώ από τους Nightwish αλλά και από τη δημόσια σφαίρα.

Για αρκετά χρόνια τώρα, δεν έχει καταφέρει αυτή η ζωή να με ικανοποιήσει. Εταιρείες streaming απαιτούν από τους καλλιτέχνες να δουλεύουν οκτάωρο ασχέτως έμπνευσης ενώ δεν μοιράζονται δίκαια τα κέρδη. Ούτε ανάμεσα στους μουσικούς. Είμαστε η μπανανία ("banana republic") της μουσικής βιομηχανίας.

Οι μεγαλύτεροι promoters συναυλιών συμπιέζουν τα ποσοστά μας ακόμη και από το δικό μας merchandise, ενώ πληρώνουν μερίδιο στη Μέση Ανατολή. Όπως φαίνεται, μερικά θεοκρατικά καθεστώτα μπορούν να έχουν κέρδη από μουσική που θα οδηγούσε στην φυλάκιση ή τον αποκεφαλισμό του καλλιτέχνη, χωρίς να φαίνονται υποκριτές. Αυτά είναι απλώς μερικά παραδείγματα.

Τα πρόσφατα χρόνια με ανάγκασαν να κάτσω σπίτι και να σκεφτώ. Και βρήκα τον εαυτό μου απογοητευμένο με πολλές τέτοιες καταστάσεις. Ένιωσα πως είχα ανάγκη την επιβεβαίωση. Για να συνθέσω, να παίξω, οφείλω να έχω έμπνευση. Και όπως αποτυπώνεται και στο βιβλίο μου, πάσχω από χρόνια κατάθλιψη. Θα είναι επικίνδυνο για μένα και τους ανθρώπους γύρω μου να συνεχίσω. Μην ανησυχείτε όμως, είμαι καλά. Αγαπώ τους δύο γιούς μου, την σύζυγό μου, την υπόλοιπη οικογένεια, τους φίλους  μου, το σκυλί μου, πολλή αγάπη.

Δεν πιστεύω πως θα αποσυρθώ εντελώς.

Η συνομωσία είναι η λέξη της ημέρας. Έχω, τουλάχιστον προς το παρόν και στα 55 μου χρόνια, κάνει τον κύκλο μου. Το να κατηγορήσει κανείς τον Tuomas είναι προσβλητικό τόσο προς αυτόν όσο και στην ελεύθερη σκέψη μου. Είναι λυπηρό για όλους μας αυτό.

Πέρα από μερικά πράγματα που έχω συμφωνήσει να κάνω μέσα στο 2021, ζητώ από τα media,μπάντες, καλλιτέχνες, projects κλπ να μην μου ζητήσουν τίποτα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Οφείλω να επανεφεύρω τον εαυτό μου. Ελπιζω να ακούσετε για μένα το 2022. Δεν είναι υπόσχεση όμως.

Λυπάμαι για όλο αυτό.

Marko Hietala»

Οι Nightwish, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Hietala, αποκάλυψαν πως, σεβόμενοι την απόφαση του, έπειτα από σκέψεις κατέληξαν στην πραγματοποίηση της επερχόμενης περιοδείας για την προώθηση του "Human || Nature"  με session μπασίστα, με το πλήρες line-up να ανακοινώνεται σύντομα.

  • SHARE
  • TWEET