Livestream διαμαρτυρίας από τους Lacuna Coil

Η μπάντα συμμετείχε σε δράση υποστήριξης των ιταλικών συναυλιακών venues

01/03/2021 @ 11:26

Οι Lacuna Coil συμμετείχαν μαζί με άλλες ιταλικές μπάντες στην πρωτοβουλία "L' Ultimo Concerto", προς υποστήριξη των συναυλιακών venues της γειτονικής χώρας, τα οποία πλήττονται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της διαχείρισης της πανδημίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, αναμενόταν να μεταδοθεί ως livestream, με τους καλλιτέχνες όμως που θα εμφανίζονταν, να μην έπαιζαν ζωντανά, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, οι Lacuna Coil και οι υπόλοιπες μπάντες, πραγματοποίησαν βουβή διαμαρτυρία, μένοντας ακίνητοι και σιωπηλοί, σε ένδειξη συμπαράστασης του δοκιμαζόμενου κλάδου.

Όπως εξηγείται και στο μανιφέστο της πρωτοβουλίας, στην συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο των συναυλιακών χώρων, οι καλλιτέχνες αποφάσισαν με αυτή τους την κίνηση να υπογραμμίσουν την κρισιμότητα και την σημασία τους στην μουσική σκηνή, προτείνοντας και μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης.

Οι Lacuna Coil με τη σειρά τους, με αναρτήσεις τους έξηγησαν το σκεπτικό της συμμετοχής τους, απολογούμενοι και προς τους οπαδούς οι οποίοι περίμεναν να παρακολουθήσουν την εμφάνιση της μπάντας.

Επιπρόσθετα, η Cristina Scabbia, μέσω video που ανήρτησε στο Instagram της μπάντας, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις αναφορικά με την γενικότερη πρωτοβουλία.

  • SHARE
  • TWEET