Ο Kirk Hammett γράφει horror κομμάτια

Συνεργάζεται με τον διευθυντή ορχήστρας του "S&M 2"

19/10/2020 @ 11:28

Οι Metallica ψάχνουν τον τρόπο να δουλέψουν πάνω σε νέα μουσική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά και εκτός της μπάντας, τα μέλη της, όπως ο Kirk Hammett, έχουν σχέδια για κάτι πιο προσωπικό.

Ο κιθαρίστας των Metallica, γνωστός λάτρης της horror αισθητικής, συνεργάστηκε με τον Edwin Outwater, διευθυντή ορχήστρας στο "S&M 2", σε μερικά ορχηστρικά κομμάτια με horror θεματική.

O Hammett θεωρεί ότι υπάρχει δυναμική σε αυτά, ώστε να αποτελέσουν την καλύτερη δουλειά της καριέρας του, ενώ δήλωσε πως «είναι σαν ταινίες». Στο παρελθόν, ο Hammett είχε κυκλοφορήσει και κιθάρες στο ίδιο concept, ενώ είχε παρουσιάσει την προσωπική του horror συλλογή στην έκθεση "It's Alive".

Με αφορμή το Halloween, ο διάσημος κιθαρίστας δήλωσε στο "So What", fan club των Metallica: «Ηχογράφησα αυτά τα κομμάτια με τον Edwin, μια μικρή ορχήστρα δωματίου και μερικούς ακόμα μουσικούς». Υπάρχουν τέσσερα συνολικά κομμάτια που έχει γράψει και τα δυο εξ αυτών έχουν προκύψει μέσω συνεργασίας με τον Outwater. «Το ένα λέγεται "High Plains Drifter" και το άλλο "The Incantation". Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Είναι στα αρχικά στάδια μίξης. Έχω τέσσερα κομμάτια και είναι σαν τέσσερις διαφορετικές ταινίες. Όχι σαν soundtrack, αλλά σαν ταινίες. Λένε μια ιστορία».

Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι σωστό να πουμε πως οι οπαδοί των Metallica θα ακούσουν νέα μουσική πριν τελειώσει η πανδημία, ο Hammett συμφώνησε πως είναι μια απολύτως δίκαιη υπόθεση.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Rocking για την τελευταία κυκλοφορία των Metallica, τη ζωντανή εμφάνιση με την Συμφωνική Ορχήστρα του San Francisco, στο "S&M 2".

  • SHARE
  • TWEET