Σπάνια δήλωση της Kate Bush με αφορμή το Stranger Things

Η χρήση του κλασικού "Running Up That Hill" στη σειρά οδήγησε σε εκ νέου επιτυχία του single και εισόδου του στα charts

06/06/2022 @ 13:30

Τις τελευταίες ημέρες η Kate Bush έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο εξαιτίας της χρήσης του single της "Running Up That Hill" στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things.

Συγκεκριμένα, και προς αποφυγήν spoilers, αξίζει να αναφερθεί πως το εμβληματικό τραγούδι της μουσικού κατέχει καίριο ρόλο όσον αφορά την πλοκή, χαρίζοντας μερικές σπουδαίες σκηνές ειδικά στο τέταρτο επεισόδιο.

Στον απόηχο της χρήσης του, το τραγούδι κυριαρχεί τόσο στο Tik Tok, όσο και στο Spotify, με τις αναπαραγωγές του να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ βρέθηκε και στην κορυφή των iTunes charts.

Εποπρόσθετα, το κομμάτι ανέβηκε στην όγδοη θέση των βρετανικών charts την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πλέον βρίσκεται στη δεύτερη.

Το γεγονός αυτό, οδήγησε την Bush σε μια σπάνια δήλωση, η οποία διαδέχεται την είδηση πως η αξιοποίηση της σύνθεσης από το 1985, που περιέχεται στο κλασικό "Hounds Of Love", για λογαριασμό του Stranger Things είχε εξαρχής τη σύμφωνη γνώμη της:

«Μπορεί να έχετε μάθει πως το πρώτο μέρος της φανταστικής και ενθουσιώδους νέας σεζόν του Stranger Things είναι πλέον διαθέσιμο στο Netflix. Περιλαμβάνει το τραγούδι μου "Running Up That Hill" το οποίο έχει αποκτήσει νέα ζωή εξαιτίας των καινούριων οπαδών του ανά τον κόσμο - το λατρεύω!

Εξαιτίας αυτού, το "Running Up That Hill" σημειώνει επιτυχία στα charts ανά τον κόσμο, κάτι εντυπωσιακό! Σας ευχαριστώ το καθένα σας για την στήριξη!

Ανυπομονώ με κομμένη την ανάσα για τη συνέχεια της σειράς τον Ιούλιο!»

Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη φορά που το single εμφανίζεται στα charts, έπειτα από την αρχική του κυκλοφορία το 1985 αλλά και το 2012 εξαιτίας της χρήσης του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: Kate Bush

Emma Ruth Rundle και μέλη των Mastodon, YOB διασκευάζουν Kate Bush

  • SHARE
  • TWEET