Δεύτερη σε πωλήσεις signature κιθάρα η "Majesty" του John Petrucci

Στην κορυφή φυσικά βρίσκεται η Les Paul της Gibson

22/11/2021 @ 10:28

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Phillip McKnight, ο John Petrucci αποκάλυψε ότι η δική του signature κιθάρα είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στην κατηγορία της.

«Πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου αυτές οι signature κιθάρες σημειώνουν τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία τους και υπολείπονται μόνο των Les Paul, πράγμα συναρπαστικό για εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κιθαρίστας των Dream Theater.

Έχοντας ήδη την δική του signature κιθάρα συνεργαζόμενος με την Ernie Ball Music Man, ο Petrucci σχεδίασε το μοντέλο "Majesty" πριν από δύο περίπου δεκαετίες, και όπως αποδεικνύεται πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Signature μοντέλα θεωρούνται τα όργανα που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με συγκεκριμένους μουσικούς φέροντας την υπογραφή τους και διαθέτουν ιδιαίτερα τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις ηλεκτρικές κιθάρες, ακλόνητη θέση στην κορυφή κατέχουν φυσικά οι Gibson που σχεδίασε ο Les Paul. Στις δημοφιλέστερες signature κιθάρες συγκαταλέγονται η Ibanez JEM του Steve Vai, η EVH Wolfgang USA του Eddie Van Halen και η Red Special του Brian May.

Ο  John Petrucci λάνσαρε φέτος την οκτάχορδη "Majesty", χρησιμοποιώντας την στο τελευταίο άλμπουμ των Dream Theater με τίτλο "A View From The Top Of The World" και συγκεκριμένα στο τραγούδι "Awaken The Master".

  • SHARE
  • TWEET