John Petrucci: «Η συνεργασία με τον Mike Portnoy ήταν πραγματικά νοσταλγική»

Ο κιθαρίστας των Dream Theater σχολίασε τις πρόσφατες συμπράξεις του με τον σπουδαίο ντράμερ

07/09/2021 @ 13:44

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι του Revolver στο Youtube, o John Petrucci κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες εκ νέου συμπράξεις του με τον Mike Portnoy.

Συγκεκριμένα, το 2020 βρήκε τους μουσικούς να ηχογραφούν εκ νέου μουσική για τον πρόσφατο προσωπικό δίσκο του κιθαρίστα των Dream Theater, "Terminal Velocity", πρώτη τους συνεργασία μετά το 2009 και το "Black Clouds & Silver Linings".

Παράλληλα, οι δυό τους επανενώθηκαν και πριν λίγους μήνες για τον τρίτο δίσκο του supergroup των Liquid Tension Experiment, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Petrucci είχε εξηγήσει πως οι συνεργασίες αυτές δεν θα επηρεάσουν το μέλλον και τη σύνθεση των Dream Theater, οι οποίοι ετοιμάζονται αυτή την περίοδο να κυκλοφορήσουν τον νέο τους δίσκο.

Αυτή τη φορά, ο Petrucci χαρακτήρισε ιδιαίτερα νοσταλγική την ηχογράφηση νέας μουσικής με τον πάλαι ποτέ συνοδοιπόρο του στο σπουδαίο progressive metal σχήμα:

«H χημεία είναι το παν. Είναι αστείο γιατί στον προσωπικό μου δίσκο είχα ολοκληρώσει τα πάντα, είχα ετοιμάσει τις συνθέσεις και ηχογραφήσει τις κιθάρες. Κάλεσα τον Mike στο στούντιο να ηχογραφήσει τα μέρη του, και όταν ξεκίνησε - θυμάμαι την πρώτη μέρα των ηχογραφήσεων-, άρχισε να παίζει τις συνθέσεις μου. Ηχούσαμε όπως κάναμε πάντα οι δύο μας. Ηταν πραγματικά νοσταλγικό. Ακόμη και αν δεν συνθέσαμε ή δεν τζαμάραμε μαζί, δεν ήμασταν καν στο ίδιο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή, αλλά υπάρχει κάτι σε αυτή μας τη χημεία που το έκανε να ηχεί μαγικό.

Λάτρεψα επίσης το γεγονός πως όταν κυκλοφόρησε οι οπαδοί μας το εκτίμησαν, οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Και όλο αυτό συνέβη μέσα στην πανδημία, ήτα μια σπουδαία και θετική εμπειρία».

Δείτε επίσης:

Πειράματα, όνειρα και κύκλοι που μένει να κλείσουν

Portnoy και Petrucci δημιουργούν το απόλυτο άλμπουμ των Rush

  • SHARE
  • TWEET