Οι Hail Spirit Noir επιστρέφουν με ένα διαφορετικό δίσκο

Το πέμπτο άλμπουμ του σχήματος απομακρύνεται εντελώς από τον γνώριμο ήχο του

24/05/2021 @ 11:52

Οι Hail Spirit Noir, ένα μόλις χρόνο μετά το "Eden In Reverse" αποκάλυψαν την άφιξη ενός νέου δίσκου.

Συγκεκριμένα, το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας, θα ονομάζεται "Mannequins" και θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου μέσω της Agonia Records.

H σπουδαία εγχώρια μπάντα, στα πλαίσια της επετείου δέκα χρόνων από την ίδρυσή της, επιστρέφει με ένα ριζικά διαφορετικό άλμπουμ ως προς την ηχητική του κατεύθυνση.

Το "Mannequins" θα κινείται σε πιο synthwave και sci-fi pop μονοπάτια, θυμίζοντας έντονα, όπως αναφέρει η μπάντα, soundtrack horror ταινιών από τα '80s, με το σενάριο να μπλέκει εξωγήινους και disco clubs, ακροτηριασμένα σώματα και άλλες ομορφιές.

Όπως περιγράφει και το δελτίο τύπου, με αυτήν την κυκλοφορία, οι Hail Spirit Noir ολοκληρώνουν την στροφή στα '80s που ξεκίνησαν με τον προηγούμενο δίσκο, τοποθετώντας εαυτούς ανάμεσα σε καλλιτέχνες όπως οι Carpenter Brut, Pertubator και Dance With The Dead.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία, ο Χάρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτός ο δίσκος ολοκληρώνει την μετάβαση στα 80s. Αν και ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά synths καθώς και μεθόδους παραγωγής από εκείνη την περίοδο, ηχεί ακόμη αρκετά μοντέρνο στα αυτιά μας. Θέλαμε να γράψουμε το soundtrack για μια ιστορία τρόμου που είχαμε στο μυαλό μας ο Θεοχάρης και εγώ. Συνθέσαμε αρκετό νέο υλικό, ενώ πραγματοποιήσαμε και remix κομματιών και ιδεών από όλη μας τη δισκογραφία. Αν και μπορεί να ηχεί διαφορετικό, το "Mannequins" αντανακλά την ουσία του ήχου των Hail Spirit Noir.

Ο νέος αυτός ήχος δεν θα πρέπει να λογίζεται ως μόνιμη αλλαγή του ύφους μας. Είναι ένας ειδικός τρόπος για να εορτάσουμε την δέκατη επέτειο μας».

Όλη η μουσική του "Mannequins" ηχογραφήθηκε από τους Χάρη και Σάκη (synths), με τα φωνητικά να αναλαμβάνει ο Cons Marg, βασισμένα σε μια concept ιστορία του Θεοχάρη.

Μπορείτε παρακάτω να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Mannequins" ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στη συνέντευξη που παραχώρησε η μπάντα στον Αντώνη Καλαμούτσο με αφορμή το "Eden in Reverse".

1. 12-31-1985: Night Shift
2. Against Your Will, My Blade
3. Mannequins
4. 12-31-1985: Night Shift II
5. The Monsters Came From the Sky
6. Visitors of Horror
7. Enter Disco Inferno
8. Mannequins II
9. Alien Cell Charging
10. On the Loose Again
11. Ending Crashers
12. Ending Crashers II
13. Crossroads (Digi CD bonus)

  • SHARE
  • TWEET