Νικητές του σουηδικού Music Export Prize 2019 αναδείχθηκαν οι Ghost

To βραβείο απονέμεται σε καλλιτέχνες που προάγουν τη σουηδική μουσική παγκοσμίως

08/10/2020 @ 13:44

Οι Σουηδοί Ghost, αναδείχθηκαν νικητές του εικοστού τρίτου Music Export Prize 2019, βραβείου που κέρδισαν εξαιτίας της πετυχημένης περιοδείας "A Pale Tour Named Death".

To εν λόγω βραβείο, απονέμεται σε καλλιτέχνες που προάγουν τη σουηδική μουσική παγκοσμίως, με τον νικητή να αναδεικνύεται από κριτική επιτροπή.

Οι Ghost παρέλαβαν χτες το βραβείο από την Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Σκανδιναβικών Υποθέσεων, Anna Halberg, σε τελετή που διεξήχθη στην αίθουσα Blue Drawing του υπουργείου.

Ο ιθύνων νους της μπάντας, Tobias Forge, παρέλαβε το βραβείο, με την επιτροπή να σχολιάζει:

«Οι Ghost ξεσηκώνουν το κοινό και τίθενται επικεφαλής συναυλιών από την ίδρυσή τους στο Linköping το 2006 έως σήμερα. Σήμερα, έχουν οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Με τους στίχους εμπνευσμένους από μυθολογία και αποκρυφισμό, ενδεδυμένοι με μελωδικό metal, οι Ghost έχουν εξελιχθεί από μια μπάντα με συγκεκριμένο κοινό, αρχής γενομένης με το ντεμπούτο τους, "Opus Eponymous" το 2011, σε μια από τις μεγαλύτερες μπάντες ανεξαρτήτως κατηγορίας στο rock και το metal.

To 2019, οι Ghost επιβεβαίωσαν την θέση τους ως ηγέτες με την περιοδεία "A Pale Tour Named Death". Όταν η περιοδεία κατέληξε στο Μεξικό νωρίτερα μες τη χρονιά, είχε πραγματοποιήσει 137 στάσεις σε όλο τον κόσμο».

Η κ. Halberg, με τη σειρά της ανέφερε:

«Οι νικητές του φετινού βραβείου, Ghost, αποτελούν ένα έξοχο παράδειγμα της παγκόσμιας επιτυχίας της σουηδικής μουσικής βιομηχανίας. Η βιομηχανία έχει βάλει τα θεμέλια για ασύγκριτες σουηδικές εξαγωγές, που ως αντάλλαγμα έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας θετικής εικόνας της Σουηδίας διεθνώς. Οι Ghost ξεκίνησαν τοπικά, στο Linköping, και τώρα έχουν οπαδούς σε όλο τον πλανήτη».

Υπενθυμίζουμε πως στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, αποκαλύφθηκε ο διάδοχος του Cardinal Copia, Papa Emeritus IV.

O τελευταίος δίσκος των Ghost, "Prequelle", αναδείχθηκε από την συντακτική μας ομάδα τόσο ένας από τους 30 καλύτερους δίσκους της δεκαετίας, όσο και ένα από τα 100 καλύτερα rock album που κυκλοφόρησαν στο ίδιο χρονικό διάστημα, με την λίστα να περιλαμβάνει και τις τέσσερις full length κυκλοφορίες της μπάντας.

Το "Opus Eponymous" ψηφίστηκε ως ένα από τα ντεμπούτα της δεκαετίας, ενώ ο ίδιος ο Tobias Forge αναδείχηκε ως μια από τις προσωπικότητες κλειδιά των '10s.

Δείτε επίσης:

Ghost: «Καμία σπουδαία rock μπάντα δεν λειτουργούσε σε πλήρως δημοκρατική βάση»

Ghost, All Them Witches, Tribulation @ Spodek, Katowice, Poland, 30/11/19

  • SHARE
  • TWEET