To "Freaks & Geeks" επιστρέφει σε streaming υπηρεσία με πλήρες το αυθεντικό του soundtrack

Η σειρά με το φανατικό κοινό είχε ως μουσική υπόκρουση κυρίως '70s rock

20/01/2021 @ 12:27

Η σειρά των Paul Feig και Judd Apatow "Freaks & Geeks", που είχε προβληθεί αρχικά στο NBC την περίοδο 1999-2000, είχε διαρκέσει μόλις μια σεζόν.

Με την πάροδο των ετών όμως, το σόου που απεικόνιζε τα τεκταινόμενα σε ένα μικρό επαρχειακό κολλέγιο το 1980, απέκτησε ένα cult status και αφοσιωμένο κοινό, με όσους είχαν προταγωνιστήσει στη σειρά να έχουν έκτοτε αξιόλογη σταδιοδρομία.

Το soundtrack της σειράς, κατακλύζεται από rock μουσικές από τα τέλη της δεκαετίας του '70, καθώς και από αξιοσημείωτες στιγμές με punk και new wave τραγούδια ως υπόκρουση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι η αγάπη μερικών εκ των πρωταγωνιστών για τους Rush και τους Greatful Dead, ο σχολικός χορός με υπόκρουση το "Come Sail Away" των Styx κλπ.

Οι δημιουργοί της σειράς είχαν αποκαλύψει πως είχαν ξοδέψει την πλειονότητα του budget για την εξασφάλιση δικαιωμάτων για την μουσική, που τους είχε πάρει τέσσερα χρόνια για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τη σειρά σε DVD με ολόκληρο το αυθεντικό της soundtrack.

Η σειρά τα τελευταία χρόνια είχε επανέλθει στο Netflix, έως την αφαίρεσή της το 2018, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται πλήρες το αυθεντικό της soundtrack. Ο Judd Apatow, είχε εξηγήσει πως η απόσυρσή της οφειλόταν σε ζητήματα γύρω από τα δικαιώματα των τραγουδιών.

Πλέον όμως, το Hulu αποκάλυψε πως θα προσθέσει στον κατάλογό του τη σειρά στις 25 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνοντας πως θα περιέχεται ολόκληρο το αυθεντικό soundtrack, όπως ακριβώς είχε προβληθεί αρχικά πριν από 21 χρόνια.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το, εξαιρετικό, sountrack του "Freaks & Geeks",  στην ακόλουθη Spotify Playlist.

  • SHARE
  • TWEET