Πληροφορίες για το ντεμπούτο των Silver Lake του Esa Holopainen

Στον δίσκο θα συμμετέχουν οι Jonas Renkse, Einar Solberg, Bjorn Strid και Anneke Van Giesbergen μεταξύ άλλων

18/02/2021 @ 11:10

Οι Silver Lake του Esa Holopainen, ευρύτερα γνωστού ως κιθαρίστα και βασικού συνθέτη των Amorphis, αποκάλυψαν την άφιξη του ομώνυμου ντεμπούτου.

Ο μουσικός, που πρόσφατα υπέγραψε στη Nuclear Blast, στην οποία ανήκουν και οι Amorphis, θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο των Silver Lake στις 28 Μαΐου.

Ο δίσκος, θα περιλαμβάνει από έναν καλεσμένο τραγουδιστή σε κάθε κομμάτι, μεταξύ των οποίων και οι Jonas Renkse (Katatonia), Bjorn "Speed" Strid (Soliwork/The Night Flight Orchestra), Einar Solber (Leprous) και Anneke Van Giesbergen, με το πρώτο single να δίνεται στη δημοσιότητα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο, ο Holopainen ανέφερε:

Τα τελευταία χρόνια, συνέθεσα πολλή μουσική, με αρκετή από αυτή να μην θυμίζει τους Amorphis. Στην αρχή, δεν ήξερα αν ο δίσκος θα καταλήξει ορχηστρικός ή εάν θα έχω καλεσμένους στα φωνητικά. Ένα ήταν όμως σίγουρο, εγώ δεν θα ήμουν ο τραγουδιστής των Silver Lake. Πολλές φορές, όταν ο κόσμος σκέφτεται τον προσωπικό δίσκο ενός κιθαρίστα, περιμένει πολλύ τεχνικό υλικό, πολλές νότες να παίζονται γρήγορα. Δεν είμαι μεγάλος οπαδός αυτής της μουσικής. Θέλω να συνθέτω ενδιαφέροντα τραγούδια, όχι απλά να επιδίδομαι σε shredding.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο (δημιουργία των Metastazis Studios) και το πλήρες tracklist με τους καλεσμένους που συνοδεύουν κάθε κομμάτι.

1. Silver Lake (instrumental)
2. Sentiment (feat. Jonas Renkse of Katatonia)
3. Storm (feat. Håkan Hemlin of Nordman)
4. Ray Of Light (feat. Einar Solberg of Leprous)
5. Alkusointu (feat. Vesa-Matti Loiri)
6. In Her Solitude (feat Tomi Joutsen of Amorphis)
7. Promising Sun (feat. Björn 'Speed' Strid of Soilwork / The Night Flight Orchestra)
8. Fading Moon (feat. Anneke Van Giersbergen)
9. Apprentice (feat. Jonas Renkse of Katatonia)

  • SHARE
  • TWEET