«Έφυγε» και ο Dennis Thompson των MC5

Ήταν ο τελευταίος επιζών του θρυλικού συγκροτήματος

10/05/2024 @ 08:35

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Dennis Thompson.

Σύμφωνα με το Detroit Free Press, νοσηλευόταν σε μονάδα φορντίδας στο Taylor του Μίσιγκαν ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είχε υποστεί καρδιακή προσβολή τον προηγούμενο μήνα.

Ο Thompson ήταν ο ντράμερ των MC5 και τελευταίος επιζών από την κλασική σύνθεση του θρυλικού συγκροτήματος.

Στις αρχές Φεβρρουαρίου είχε φύγει από τη ζωή ο κιθαρίστας Wayne Kramer και στις αρχές Απρίλίου ο John Sinclair, ποιητής, ακτιβιστής και manager των MC5.

Μαζί με τον κιθαρίστα των Stooges, Ron Ashton, ο Thompson συμμετείχε στους New Order, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα μόνο άλμπουμ το 1977.

Στη συνέχεια, Ashton και Thompson, μαζί με τρία μέλη των Αυστραλών Radio Birdman σχημάτισαν τους New Race, χωρίς όμως ποτέ να κυκλοφορήσουν κάποιο studio άλμπουμ.

Το 2004, ο κιθαρίστας Wayne Kramer, ο μπασίστας Michael Davis και ο Dennis Thompson περιόδευσαν με τους DKT/MC5, περνώντας και από την χώρα μας, για μία ιστορική συναυλία στο Gagarin 205.

To line-up τότε συμπλήρωναν ο Handsome Dick Manitoba των Dictators, ο Gilby Clarke των Guns N' Roses και η Lisa Kekaula των Bellrays.

Το 2022, είχε ανακοινωθεί ότι ο Thompson θα συμμετείχε σε δύο κομμάτια του τελευταίου δίσκου των MC5 με τίτλο "Heavy Lifting".

  • SHARE
  • TWEET