Damon Albarn: «H Taylor Swift δεν γράφει η ίδια τα τραγούδια της»

Στην αντεπίθεση πέρασε η καλλιτέχνιδα, ενώ ο Aaron Dessner τον χαρακτήρισε ανίδεο

25/01/2022 @ 12:32

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Los Angeles Times, o frontman των Blur και Gorrilaz, Damon Albarn, εξέφρασε μια ιδιαίτερη, και εν πολλοίς αβάσιμη, άποψη για την Taylor Swift.

Συγκεκριμένα, ενώ συζητούσε για την επερχόμενη εμφάνισή του στο Walt Disney Concert Hall, όπου θα παρουσιάσει ακουστικά συνθέσεις από το πρόσφατο, εξαιρετικό του άλμπουμ, "The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows", ο Albarn ανέφερε:

«Είναι αρκετά δύσκολο, να δώσεις μια ολόκληρη συναυλία στο πιάνο. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από τίποτα. Μαθαίνεις για το εάν τα τραγούδια είναι πραγματικά καλά, ή αν είναι δημοφιλή εξαιτίας του ήχου τους, της εποχής και του ύφους. Είναι η ημέρα της κρίσης και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα την άντεχε η πλειοψηφία της σύγχρονης pop μουσικής».

Όταν ο δημοσιογράφος και κριτικός μουσικής, Mikael Wood, απάντησε στον Albarn πως οι συνθέσεις της Taylor Swift έχουν αντέξει πολλάκις αυτή την μεταμόρφωση, ο μουσικός ήταν σαφής:

«Δεν γράφει αυτή τα τραγούδια της».

Σε εκείνο το σημείο, ο Wood επεσήμανε στον Albarn πως η Swift εμφανίζεται ως co-writer στην πλειοψηφία των δίσκων της, καθώς και το ότι το "Speak Now" του 2010 το έγραψε μόνη της σε ηλικία 20 ετών, γεγονός που δεν πτόησε τον διάσημο frontman:

«Το να είσαι co-writer δεν μετράει. Γνωρίζω πως δουλεύει αυτό. Δεν βγάζω μίσος προς τον οποιοδήποτε, απλώς λέω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο τι κάνει ένας συνθέτης και ένας που έχει επίσης συνθετικά credits. Δεν σημαίνει πως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι σπουδαίο. Υποθέτω πως είμαι πιο παραδοσιακός».

Έπειτα από τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Taylor Swift απάντησε μέσω του Twitter:

«Damon Albarn ήμουν μεγάλη οπαδός σου μέχρι που είδα τι είπες. Γράφω όλα μου τα τραγούδια. Η άποψή σου είναι τόσο λάθος όσο και προσβλητική. Δεν είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσει η μουσική μου αλλά είναι πολύ άσχημο το να προσπαθείς να μειώσεις την συνθετική μου ικανότητα. 

Υ.Γ. Έγραψα αυτό το tweet μόνη μου».

Στο πλευρό της Swift τάχθηκε και ο Aaron Dessner των National, συνεργάτης της στους δίσκους "Folklore"  και "Evermore", που σε έντονο ύφος πρόσθεσε:

«Δεν είμαι σίγουρος για ποιό λόγο ο Albarn επέλεξε να μειώσει το εξαιρετικό ταλέντο της αλλά όντας κάποιος που έχει περάσει πολύ χρόνο μαζί της στο στούντιο, δεν θα μπορούσαν οι ισχυρισμοί του να απείχαν πιο πολύ από την αλήθεια. Είναι εντελός ανίδεος ως προς το πως δουλεύει η Swift».

Εν τέλει, ο Albarn απάντησε στην καλλιτέχνιδα:

«Συμφωνώ εντελώς μαζί σου. Είχα μια γενικότερη συζήτηση περί σύνθεσης και εν τέλει θλιβερά περιορίστηκε σε ένα clickbait. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσα ήταν να προσβάλλω το ταλέντο σου. Απολογούμαι δίχως υπεκφυγές. Ελπίζω να καταλάβεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια συνέντευξη, ο Albarn, του οποίου ο περσινός δίσκος αναδείχθηκε ως ένας από τους 30 καλύτερους της χρονιάς σύμφωνα με το Rocking, δήλωσε πως απολαμβάνει ιδιαίτερα την μουσική της Billie Eilish, η οποία, παραδόξως, είναι όλη γραμμένη σε συνεργασία με τον αδερφό της και παραγωγό Finneas.

  • SHARE
  • TWEET