Η Bjork αποκαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης «από Δανό σκηνοθέτη»

«Όταν τον απέρριψα κατ' επανάληψη, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό πλέγμα ψευδαίσθησης»

16/10/2017 @ 16:56

Στην σκιά του αναδυόμενου σκανδάλου σεξουαλικών παρενοχλήσεων του Harvey Weinstein στο Hollywood, πολλές γυναίκες του χώρου της showbiz έχουν σπάσει τη σιωπή τους και φέρνουν στο φως την δική τους ιστορία.

Ανάμεσά τους και η Björk που αποκαλύπτει τώρα ότι έχει παρενοχληθεί «από Δανό σκηνοθέτη» κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας του στην οποία συμμετείχε.

«Μου έγινε παντελώς ξεκάθαρο όταν εισήλθα στον επαγγελματικό χώρο της ηθοποιίας ότι η ταπείνωσή μου και ο ρόλος ενός κατώτερου σεξουαλικά παρενοχλημένου πλάσματος ήταν η νόρμα και η πάγια κατάσταση με τον σκηνοθέτη και μια ντουζίνα προσωπικό που το επέτρεπε και το ενθάρρυνε», γράφει αφοπλιστικά η Ισλανδή τραγουδοποιός σε ανάρτησή της στο Facebook.

Αν και δεν διευκρινίζει την ακριβή μορφή της παρενόχλησης, η Björk εξηγεί: «Όταν απέρριψα κατ' επανάληψη τον σκηνοθέτη, με έπνιξε και με τιμώρησε και δημιούργησε για την ομάδα του ένα εντυπωσιακό πλέγμα ψευδαίσθησης όπου ήμουν παγιδευμένη ως η δύσκολη. Λόγω της δύναμης μου, της εξαιρετικής ομάδας μου και επειδή δεν είχα τίποτα να χάσω μην έχοντας φιλοδοξίες στον κόσμο της υποκριτικής, αποχώρησα από αυτήν και ανέρρωσα σε έναν χρόνο».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Bjork, τον έφερε προ των πράξεών του, γεγονός που θεωρεί ότι μπορεί να έχει μετριάσει τις ενέργειές του αργότερα. Προσθέτει, ωστόσο, ότι παρόλο που η δική της καριέρα δεν επηρεάστηκε μόνιμα από την παρενόχληση, άλλες ηθοποιοί που συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη μπορεί να έχουν υποστεί πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Η ανάρτηση καταλήγει: «Ας το σταματήσουμε αυτό!».

Η Björk έχει πάρει μέρος μόνο σε δύο ταινίες, το Ισλανδικής παραγωγής "The Juniper Tree" του Nietzchka Keene και το "Dancer In The Dark" του (Δανού) Lars Von Trier με το οποίο κέρδισε και Χρυσό Φοίνικα για την ερμηνεία της.

  • SHARE
  • TWEET