Ο Λάνθιμος αποθέωσε τον Bruce Springsteen στις Χρυσές Σφαίρες

Το "Poor Things" απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ

08/01/2024 @ 14:56

Το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια έλαβε χώρα η 81η τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες 2024.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το "Oppenheimer" που κέρδισε συνολικά σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου ήταν συνολικά υποψήφιο σε επτά κατηγορίες, και απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, με την πρωταγωνίστρια Emma Stone να  τιμάται με το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού, για το ρόλο της ως Bella Baxter.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Λάνθιμος, στην ομιλία που εκφώνησε, ευχαρίστησε τον Bruce Springsteen για την επιρροή που είχε στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο επιτυχημένος σκηνοθέτης, που επισήμανε πως έχει ίδια ημέρα γενέθλια με τον εμβληματικό μουσικό, στις 23 Σεπτεμβρίου, ανέφερε πως ήταν ήρωάς του καθώς μεγάλωνε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Σημειώνεται πως ο Springsteen ήταν διαγωνιζόμενος στην κατηγορία "Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι" με το "Addicted To Romance", μαζί με τους Billie Eilish με το "What Was I Made For?" (Barbie), Dua Lipa με το "Dance the Night" (Barbie), Ryan Gosling με το "I’m Just Ken" (Barbie), Lenny Kravitz με το "Road to Freedom" (Rustin) και Jack Black με το "Peaches" (The Super Mario Bros).

Νικήτρια αναδείχθηκε η Billie Eilish, που στον λόγο που εκφώνησε κατά την απονομή, αποκάλυψε πως έγραψε τη σύνθεση σε μια περίοδο που είχε κατάθλιψη, αφιερώνοντάς την σε κάθε α΄τομο που βιώνει έναν υπαρξιακό τρόμο και βιώνει την απελπισία.

Μπορείτε να να αναζητήσετε όλους τους νικητές στις σχετικές κατηγορίες στον εξής σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET