Behemoth: O Nergal κατηγορείται εκ νέου για προσβολή θρησκευτικού αισθήματος

«Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσω αυτή και κάθε άλλη παρόμοια υπόθεση»

09/02/2021 @ 11:49

Ο Nergal, frontman των Behemoth, αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος.

Αφορμή αυτήν τη φορά, στάθηκε μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει το 2019 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου στα πλαίσια των γυρισμάτων ενός video-clip για το project του, Me And That Man, είχε πατήσει πάνω σε ένα εικόνισμα της Παναγίας.

Οι κατηγορίες προέρχονται από την Βαρσοβία, με την είδηση να μεταδίδεται από το τοπικό μέσο Super Express, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Adam D. κατηγορείται πως στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, δημόσια μέσω του διαδικτύου, προσέβαλε την Χριστιανική λατρεία μέσω της δημοσίευσης μιας μισοκατεστραμμένης φωτογραφίας της Μητέρας του Θεού με ένα παπούτσι από πάνω της, προσβάλλοντας έτσι την πίστη τεσσάρων ατόμων.

Εκπρόσωποι των Ordo luris και της Patriotic Society ενημερώθηκαν για τις απρέπειες του Nergal. Η κατήγορος προσέθεσε πως τα θύματα κατέθεσαν ενώ παρών βρισκόταν και άτομο εξειδικευμένο σε θεολογικές σπουδές. Η γνωμάτευσή του ήταν πως ξεκάθαρα η κίνηση αυτή του Nergal προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα».

Απαντώντας με ανάρτησή του στο facebook, ο μουσικός σχολίασε:

«Άλλη μια αγωγή; Ο λόγος; Κάθε φορά ο ίδιος! Προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος! Η Πολωνία είναι πνευματικά, τόσο πίσω από την πολιτισμένη Ευρώπη, είμαστε πραγματικά το τελευταίο οχυρό του περίφημου "blasphemy casus" (σ.σ. νόμου περί βλασφημίας). Ακόμη και η έντονα Καθολική Ιρλανδία αφαίρεσε πρόσφατα την σχετική παράγραφο από το σύνταγμά της. Θα συμβεί και στην Πολωνία κάποια στιγμή, και ναι, προτίθεμαι να είμαι ένα ενδιάμεσο βήμα. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσω αυτή και κάθε άλλη παρόμοια υπόθεση. Κάτω (σ.σ. "fuck") με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό οπουδήποτε».

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Nergal θα αντιμετωπίσει ποινή που περιλαμβάνει πέρα από πρόστιμο, περιορισμένες ελευθερίες για χρονικό διάστημα δύο ετών. Ο Nergal έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

  • SHARE
  • TWEET