Θαυμάστρια επιστρέφει κλεμμένα αντικείμενα στην Patti Smith

Ανάμεσά τους και η μπλούζα που φορούσε στο εμβληματικό εξώφυλλο του Rolling Stone του '78

15/10/2015 @ 12:25
Χρειάστηκαν πάνω από 36 χρόνια, αλλά κάποια ενθύμια μεγάλης συναισθηματικής αξίας που είχαν κλαπεί από την Patti Smith της επεστράφησαν αυτό το Σαββατοκύριακο μέσω μιας θαυμάστριάς της.

Τα αντικείμενα, που περιλαμβάνουν και την μπλούζα που φορούσε στο εμβληματικό εξώφυλλο του Rolling Stone του '78, μάλλον είχαν κλαπεί έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του τεύχους, τον Ιούνιο του 1979, από το Ryder φορτηγάκι της μπάντας, που είχε παρκάρει έξω από ξενοδοχείο του Σικάγο.

Σύμφωνα με την Chicago Tribune, η Smith βρέθηκε στο Dominican University, όταν η Noreen Bender την πλησίασε και της επέστρεψε τα από δεκαετίες απολεσθέντα αντικείμενα. Η Bender υποστήριξε ότι ένας άνδρας, φίλος της, που δούλευε τότε στα καταστήματα U-Haul έδωσε στην ίδια και την συγκάτοικό της τα κλεμμένα και αυτές τα κράτησαν, αλλά είχε έρθει η ώρα να τα επιστρέψουν.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, κι αφού της δόθηκε η τσάντα που περιείχε τα ενθύμια, η Patti άρχισε να τα βγάζει ένα-ένα και να λέει στο ακροατήριο την ιστορία τους. Κάπως έτσι έφτασε σε μία μπαντάνα που φορούσε, αλλά τελικά της χάρισε, ο αγαπημένος της αδερφός, που απεβίωσε το 1994. Εκεί ξέσπασε σε λυγμούς, και μαζί της και το μισό ακροατήριο.

Η θαυμάστρια δήλωσε ότι περίμενε πώς και πώς τη στιγμή που θα επέστρεφε τα υπάρχοντα της Smith στον δικαιωματικό κάτοχό τους. «Το συναίσθημα να κάνεις το ίνδαλμά σου ευτυχισμένο κράτησε μόνο μια στιγμή αλλά ήταν και το highlight της ζωής μου!»
  • SHARE
  • TWEET