Ray Alder: «Φταίμε γιατί δεν ήμασταν τόσο εργατικοί όσο οι Dream Theater»

Ο τραγουδιστής των Fates Warning κάνει ένα βήμα πίσω και επισκοπεί την πορεία της μπάντας

26/10/2014 @ 12:26
Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το βραζιλιάνικο Wikimetal, ο τραγουδιστής των Fates Warning, Ray Alder, δήλωσε ότι ο λόγος που οι Fates Warning δεν έγιναν ποτέ τόσο επιτυχημένοι όσο οι Dream Theater ήταν πως πολλές φορές είχαν μια «τεμπέλικη» στάση.

Ο Alder ρωτήθηκε τι πιστεύει για τους Dream Theater, μιας και πολλές φορές «λαμβάνουν τα εύσημα για ένα μουσικό είδος που ξεκίνησαν οι Fates Warning χρόνια νωρίτερα». Η απάντηση του Alder ήταν η εξής:

«Με ρωτάνε πολύ συχνά αυτό το πράγμα. Είναι αστείο. Όντως, άλλαξαν πολλά οι Dream Theater. Είναι πραγματικά απίστευτοι μουσικοί και είμαι πολύ χαρούμενος που απολαμβάνουν όλη αυτή την επιτυχία. Η φόρμουλά τους ήταν πολύ καλύτερη από τη δική μας. Ξέρεις, εμείς θα βγάζαμε ένα άλμπουμ, θα κάναμε μια περιοδεία κι έπειτα θα σταματούσαμε για δύο ή τέσσερα χρόνια. Εκείνοι είχαν τη σωστή ιδέα: έβγαζαν δίσκο, περιόδευαν, έβγαζαν δίσκο, περιόδευαν, έβγαζαν δίσκο, περιόδευαν. Έτσι, έχτιζαν την fanbase τους με το να βρίσκονται εκεί έξω συνεχώς.

Το ότι εμείς δεν βρισκόμασταν συνεχώς εκεί έξω, σίγουρα είχε τις επιπτώσεις του. Ξέρεις, παίζουμε για τους οπαδούς μας, αλλά όταν σταματάμε να περιοδεύουμε ή να βγάζουμε δίσκο, αυτοί φυσικά προχωράνε και ασχολούνται με κάτι άλλο. Πιστεύω φταίμε για πολλά από αυτά, γιατί είχαμε μια κάπως τεμπέλικη στάση. Όχι στις εμφανίσεις μας, εκεί τα δίνουμε όλα, αλλά σίγουρα όλη η κατάσταση που περιέγραψα είναι υπεύθυνη γι' αυτό που λες. Αλλά, να τονίσω ότι δεν με ενοχλεί καθόλου που οι Dream Theater παίρνουν τα εύσημα. Τους εύχομαι καλή τύχη και απ' ό,τι φαίνεται την έχουν! Χαχα!»

Για τον τελευταίο δίσκο των Fates Warning, ο Πάνος Παπάζογλου είχε γράψει στην κριτική του Rocking.gr: «Οι Fates Warning επέστρεψαν και ακούγονται εντυπωσιακοί και φιλόδοξοι για νέες λυρικές περιπέτειες»
  • SHARE
  • TWEET