Πώς οι Limp Bizkit και οι Korn «έσπρωξαν» τα όρια του metal

30/11/2011 @ 08:40
Μιλώντας για τη νέα του τηλεοπτική σειρά, "Metal Evolution", η οποία σκιαγραφεί την εξέλιξη αλλά και τα είδη της metal μουσικής, ο Sam Dunn, δημιουργός metal ντοκιμαντέρ και γνωστός για τη δουλειά του στο VH1, τόνισε ότι πλέον αποδέχεται πως nu-metal καλλιτέχνες, όπως οι Limp Bizkit, έσπρωξαν τα όρια του heavy metal. Συνεργάτης του σε αυτή την προσπάθεια να μας το αποδείξει είναι ο Scot McFadyen.

Ακολουθώντας ένα γενεαλογικό δέντρο που απαρτίζεται από 26 ήδη της metal μουσικής και επισκεπτόμενοι τους πρωτοπόρους της δυτικής rock, προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα. Για τον Dunn, η στιγμή που ξεχώρισε ήταν όταν συνειδητοποίησε πόσο προοδευτικά ήταν τα nu-metal συγκροτήματα που έκαναν δυναμική εμφάνιση μέσα στη δεκαετία του '90, παρά το τεράστιο μίσος που έτρεφαν προς το πρόσωπό τους οι παραδοσιακοί metal οπαδοί.

Ο ίδιος ο Dunn δηλώνει: «Τα μέλη συγκροτημάτων όπως οι Korn, Limp Bizkit και Linkin Park δεν έμοιαζαν να είναι metal και ειλικρινά δε μου άρεσαν τέτοια συγκροτήματα εκείνη την εποχή. Αλλά δημιουργώντας αυτό το επεισόδιο, έμαθα ότι υπάρχει κάποια αξία σε αυτά τα συγκροτήματα, καθώς δοκίμασαν τα όρια του heavy metal». Και συνέχισε: «Κομμάτι της γοητείας της metal μουσικής είναι η αφοσίωση, τόσο των μελών των συγκροτημάτων, όσο και των οπαδών τους, στη μουσική και την αίσθηση ότι αποτελούν όλοι μαζί μια κοινότητα. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι μπορούν να γίνουν αρκετά απομονωμένοι και εκλεκτικοί συχνά. Το επεισόδιο για το nu-metal με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το να προσθέσεις μια επτάχορδη κιθάρα και να δώσεις λίγο ρυθμό στο metal -το οποίο δεν είχε ξαναγίνει από την εποχή των Led Zeppelin πίσω στη δεκαετία του '70- ίσως δεν είναι και τόσο κακό».
  • SHARE
  • TWEET