Οι Health για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το ραγδαία ανερχόμενο industrial σχήμα έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία

29/04/2024 @ 14:25

Οι Health έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Έχοντας στις πλάτες τους τις πρόσφατες εμφανίσεις με τους Sleep Token και τις συνεργασίες με τους Nine Inch Nails προσγειώνονται στην σκηνή του Temple για μια one off συναυλία!

Γεννημένοι στη μεθυστική βρωμιά της noise σκηνής του LA, οι industrial rockers Health, είναι ο τραγουδιστής-κιθαρίστας Jake Duzsik, ο μπασίστας-παραγωγός John Famiglietti και ο ντράμερ BJ Miller. Ένα τρίο που από το "Get Color" ντεμπούτο του 2009 κιόλας, έκανε ξεκάθαρο πως ήταν κάτι το διαφορετικό!

Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Η συμμετοχή τους σε μεγάλα παγκόσμια φεστιβάλ όπως το Coachella και το Primavera Sound αλλά και το σκοράρισμα του ανατρεπτικού video game της Rockstar Games, Max Payne 3, άνοιξαν ακόμη περισσότερο τον δρόμο για αυτούς, όπως και τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες. Η δισκογραφική επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε το 2015, με το πολυαναμενόμενο album "Death Magic". Το δε "Vol.4 :: Slaves of Fear" του 2019, κέρδισε τον θαυμασμό των οπαδών της βαριάς μουσικής, χάρη στον ευρηματικό τρόπο με τον οποίον τα thrashing riffs του κατέληγαν σε ατμοσφαιρικά μελαγχολικά parts και χιπ χοπ ρυθμούς, ενώ την εποχή του lockdown, κυκλοφόρησαν σε δύο μέρη, το θρυλικό album "Disco4" στο οποίο και παρουσίασαν συνεργατικά τραγούδια με πρωτεργάτες της σκηνής, αλλά και βασικές επιρροές τους, όπως οι Perturbator, Ghostemane, Youth Code, The Soft Moon, Xiu Xiu, Nine Inch Nails και Lamb of God.

Η μακροσκελής και επιτηδευμένα αντισυμβατική πορεία των Health, καταλήγει μοιραία στο "Rat Wars", το πιο βίαιο και ταυτόχρονα το πιο ευάλωτο album της μέχρι στιγμής καριέρας τους. Και είναι με κάποιον τρόπο απόλυτα ταιριαστό το πως ένα τόσο brutal σύνολο τραγουδιών αποτελεί την ίδια στιγμή το πιο περιεκτικό καλλιτεχνικό τους statement. Το "Rat Wars" εισάγει τους Health στο γενεαλογικό δέντρο των πρωτοποριακών heavy σχημάτων, που όρισαν εκ νέου τα όρια ανάμεσα στο metal, την ηλεκτρονική και την pop μουσική, όπως οι Nine Inch Nails και οι Ministry. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά! Όπως άλλωστε αναγράφεται και στο επίσημο δελτίο τύπου του album "Θα μπορούσε να είναι το The Downward Spiral, για ανθρώπους με τουλάχιστον δύο οθόνες και ανεπάρκεια βιταμίνης D". Το "Rat Wars" καταφέρνει να αιχμαλωτίσει όλη την οργή και τις φιλοδοξίες των Health, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την πιο τολμηρή τους δήλωση για την παράνοια και την ανοησία της σύγχρονης ζωής.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Temple, μην χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες μιας θυελώδους ζωντανής εμφάνισης, από ένα συγκρότημα που συμβαίνει εδώ και τώρα.

*** Τα εισιτήρια κοστίζουν 25€ στην προπώληση.

*** Στο ταμείο κοστίζουν 30€.

*** Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του more.com και του δικτύου καταστημάτων του (Media Markt, Public, βενζινάδικα Eko, Shell, BP κ.α.).

*** Οι μεταπωλητές χρεώνουν προμήθεια βάσει των τιμοκαταλόγων τους.

Online presale: more.com

Παραγωγή: Como Esta Events

Δελτίο Τύπου

Ενημερωθείτε εδώ για όλες τις συναυλίες στην Ελλάδα.

  • SHARE
  • TWEET