Πέθανε o Bobby Keys, σαξοφωνίστας των Rolling Stones

Ο περίφημος μουσικός «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών

02/12/2014 @ 22:38
Ο Bobby Keys, για πολλά χρόνια σαξοφωνίστας των Rolling Stones και πολλών ακόμα μεγάλων ονομάτων του rock, πέθανε στο Nashville σε ηλικία 70 ετών.

«Ήταν μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Το πνευστό του μπορεί να σιγήσει στη Γη αλλά η μουσική του θα ζει για πάντα» αναφέρετε στη σελίδα του στο Facebook. Περιόδευε με τους Stones το 2014, όταν οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει. Ο ίδιος, τον Οκτώβριο, πίστευε πως το 2015 θα επανέλθει στα live…

Ο Κeys στα μέσα των 60s έγινε καλός φίλος με τον Keith Richards και αυτή η φιλία τον οδήγησε στην πρώτη συμμετοχή σε δίσκο των Stones το 1969 στο κλασικό "Let It Bleed" και στη συνέχεια σε πολλούς ακόμα.

Το σαξόφωνο του Keys ακούγεται χαρακτηριστικά στο "Can't You Hear Me Knockin'" και στο σόλο του στη νούμερο 1 επιτυχία, "Brown Sugar". Στα 70s συμμετείχε σε δίσκους των John Lennon και George Harrison, του Eric Clapton και των Lynyrd Skynyrd. Ήταν παρών και στην τελευταία συνεργασία Lennon και Paul McCartney το 1974, ένα jam session, που έκτοτε κυκλοφορεί ως bootleg.
  • SHARE
  • TWEET