Πλήθος καλλιτεχνών τιμά την μνήμη του θρυλικού Peter Green των Fleetwood Mac

Stevie Nicks, Geezer Butler, Kirk Hammett, David Coverdale και Paul Stanley, μεταξύ άλλων, θυμούνται τον επιδραστικό κιθαρίστα

27/07/2020 @ 12:53

Όπως είναι γνωστό, ο θρυλικός και επιδραστικός κιθαρίστας, τραγουδιστής και αυθεντικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green, απεβίωσε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στον ύπνο του.

Ο Green, αποτέλεσε φάρο επιρροής αμέτρητων μουσικών, με αρκετούς από αυτούς να τιμούν την μνήμη του τις τελευταίες ώρες με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους μουσικούς που ενθυμήθηκαν την κληρονομιά του Green, είναι η Stevie Nicks, o Geezer Butler, o Kirk Hammett, o David Coverdale, o Peter Frampton, o Alex Skolnick των Testament, ο Steve Hackett των Genesis, o Paul Stanley των Kiss, ο frontman των Franz Ferdinand, Alex Kapranos, o Johnny Marr, οι Primal Scream, οι Sleaford Mods κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kirk Hammett, που κατέχει την αυθεντική ’59 les Paul του Green, με το παρατούκλι "Greenie", είχε διασκευάσει το "The Green Manalishi" με τον Billy Gibbons στη συναυλία του Mick Fleetwood με εκλεκτούς καλεσμένους, προς τιμήν του Peter Green, που έγινε στο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την ανταπόκριση του Κώστα Σακκαλή από την ιστορική συναυλία που αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε δίσκο τους επόμενους μήνες, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό δισκογραφίας του Rocking για τους Fleetwood Mac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stevie Nicks (@stevienicks) on

  • SHARE
  • TWEET