Rocking the movies: 31/05/12 - 06/06/12

31/05/2012 @ 11:42
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα 50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα 90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα 00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

The Raven

Serial killah στην Βαλτιμόρη του 1849 παίρνει έμπνευση από τις ιστορίες του Edgar Alan Poe και σπέρνει τον τρόμο, μέχρις ο ίδιος ο Poe να συμμαχήσει με νεαρό μπάτσο και να τον κυνηγήσουν για πνευματικά δικαιώματα... (όχι, δεν ισχύει το τελευταίο, νταξ...)

The Raven

A Murder of Crows:
- Τρίτη μόλις ταινία του James McTeigue μετά το πολύ καλό "V For Vendetta" και το ψιλοάθλιο "Ninja Assassin"... γενικά στηρίζουμε, το trailer θυμίζει αρκετά το "From Hell" και μια α λα Alan Moore ζοφερή ατμόσφαιρα, ενώ το premise ότι το blockbuster θα συνδυαστεί με διηγήματα ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 19ου αιώνα φαντάζει ιδανικό για όλους τους φίλους της goth κουλτούρας!
- Εσύ, ναι εσύ που διάβαζες ποιήματα του Poe και άραζες στο Dada τα Σαββατόβραδα αλλα Κυριακές έπινες και την ουισκάρα σου σε καμιά Γλυφάδα, εδώ πιθανότατα εξιλεώνεσαι!
- Είναι ευχάριστο να βλέπεις το πάντα συμπαθέστατο John Cusack να παίζει κι άλλους ρόλους μακριά από τον Rob Gordon του "High Fidelity"...
- Το έτερο blockbuster της βδομάδας, "Snow White And The Huntsman", sorry, δεν πλησιάζω ούτε με την απειλή κυκλοφορίας "Lulu pt.2" με guest από Bob Katsionis σε αφήγηση Γονίδη... Ο άνθρωπος που σκέφτηκε ότι «χμμμ, πόσο σωστή κίνηση casting είναι να βάλω απέναντι στην Charlize Theron το σαμιαμίδι που ακούει στο όνομα Kristen Stewart ως «πιο όμορφή» στο μύθο της Χιονάτης και της Κακιάς Μάγισσας», είναι άξιος ξυλοδαρμού, κουρέματος με την ψιλή και δημοσίας περιφοράς με την ταινία καπέλο στο κεφάλι του... ΟΥΣΤ ΤΥΡΕΜΠΟΡΑ!

Αδέρφια μου αλήτες πουλιά:
- Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: gothic κουλτούρα εκπροσωπούμενη από έναν «star» συγγραφέα του χώρου, φιλτραρισμένη από το Hollywood για το κοινό των Village με καλό μεν - άπειρο δε σκηνοθέτη περιπετειών; Περισσότερο θα εμπιστευόμουν οικονομική ανάλυση της Μενεγάκη για να βγάλω τις καταθέσεις μου (πφ, «καταθέσεις», λέμε τώρα ε...)  στο εξωτερικό σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ παρά τον αποπάνω συνδυασμό να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα...
- Βγαίνει ξανά στις αίθουσες η πιθανότατα καλύτερη αμερικάνικη ταινία όλων των εποχών, η θρυλική "Casablanca" και, sorry guyz, αν κάποιος διάλεγε το κάθε "Raven" αντί του παραπάνω αριστουργήματος οκ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
- Και πάλι, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος... ο John Cusack EINAI o Rob Gordon... οποιοσδήποτε άλλος ρόλος αυτομάτως μηδενίζεται... Άσε δε που η πρόσφατη πορεία του τραβάει τη κατηφόρα ολοταχώς, με τις ολοένα και περισσότερες συμμετοχές του σε απαράδεκτα blockbusters...
- Σε μια βδομάδα έχει "Prometheus", "Alien"-μαραθώνιος στο ενδιάμεσο λοιπόν...


  • SHARE
  • TWEET