Οι Yes υπογράφουν στη Frontiers Records

01/11/2010 @ 09:53
Άλλο ένα μεγάλο όνομα των περασμένων δεκαετιών προσέθεσε στο δυναμικό της η ιταλική δισκογραφική Frontiers Records. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους ιστορικούς Yes, ένα από τα σπουδαιότερα progressive rock συγκροτήματα των '70s, που κατέκτησε την κορυφή των charts το 1983, χάρη στο "Owner Of A Lonely Heart", το οποίο είχε σημάνει και τη στροφή του group σε πιο «ραδιοφωνικό» ήχο.

Μέσα στο 2011, λοιπόν, 10 ολόκληρα χρόνια μετά το "Magnification", αναμένεται μέσω της Frontiers η νέα δουλειά των Yes.

Η τωρινή σύνθεση των Yes περιλαμβάνει τρία μέλη της λεγόμενης «κλασσικής» περιόδου τους και συγκεκριμένα τον μπασίστα Chris Squire (ο μόνος που έχει συμμετάσχει σε κάθε δίσκο τους), τον κιθαρίστα Steve Howe και τον drummer Alan White. Στα πλήκτρα βρίσκεται πλέον ο Oliver Wakeman (γιός του Rick Wakeman - ο δεύτερος γιός του οποίου είναι μέλος της μπάντας του Ozzy), ενώ στα φωνητικά ο Καναδός Benoit David.

Την παραγωγή του δίσκου λέγεται πως θα αναλάβει ο Trevor Horn, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το μικρόφωνο του μοναδικού μέχρι στιγμής δίσκου (έως την κυκλοφορία του επόμενου) των Yes στον οποίο δε συμμετείχε ο Jon Anderson, του "Drama" (1980). Ο Horn, που πλέον θεωρείται από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του 20ου αιώνα, ήταν επίσης υπεύθυνος για την παραγωγή του πολυπλατινένιου "90125", στο οποίο περιλαμβανόταν και το "Owner Of A Lonely Heart".
  • SHARE
  • TWEET