Ξεκίνησε η προπώληση για το εορτασικό live των Walkabouts

03/05/2006 @ 16:21
Μια από τις πιο σπουδαίες μπάντες της σκηνής του Seattle... Ένα από τα αδιαμφισβήτητα φετίχ των Ελλήνων... Ο Chris Eckman, η Carla Torgerson και η παρέα τους επιστρέφουν για ένα μοναδικό, "φεστιβαλικό" live στην αγαπημένη τους πόλη, εορτάζοντας έτσι τα 20 χρόνια μιας μπάντας που αποτελεί ήδη θρύλο... The Walkabatous (γενέθλιο live στην Αθήνα για την επέτειο των 20 χρόνων τους!) + Allison (members of Purple Overdose / Human Grape) - Πέμπτη, 25/05/06 (doors open: 21.00) @ Underworld. Είσοδος: 27 ευρώ (αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια).

Προπωλούνται ήδη:
Vinyl Microstore (Διδότου 34, τηλ.: 210-36 14 544)
PMW (Πανεπιστημίου & Πατησίων, τηλ.: 210-3803030)
Jinx (Ασκληπιού 24, τηλ.: 210-36 45 069}
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, 210-36 08 366)
Underworld (Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, τηλ.: 210- 38 40 965)

The Walkabatous έργα & ημέρες

Σχηματίστηκαν στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα της δεκαετίας του '80 από τον Chris Eckman και τους αδερφούς του Curt και Grant (άπαντες με σημαντική προϊστορία σε punk συγκροτήματα) και την τραγουδίστρια της folk, Carla Torgerson. Στο διάβα του χρόνου πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στη σύνθεσή τους, στο πλαίσιο των οποίων ο Chris και η Carla αναδείχτηκαν στις σταθερές, αδιαμφισβήτητες αξίες στην πορεία του συγκροτήματος.

Αποτέλεσαν κι εξακολουθούν να αποτελούν τη σημαντικότερη μη-grunge ,πάντα που ξεπήδησε ποτέ από το Seattle. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το σκοτεινό, στοιχειωμένο, σχεδόν ελεγειακό ύφος των μελωδιών τους σημάδεψε με μια σπάνια ομορφιά τον ήχο τους.

Σχεδόν με την ίδρυσή τους κυκλοφόρησε μια φερώνυμη κασέτα, ενώ έναν χρόνο αργότερα το EP 22 Disasters. Το See Beautiful Rattlesnake Garden (1988) απέφερε συμβόλαιο με την ετικέτα Sub Pop, σηματοδοτώντας μια πολύχρονη στενή συνεργασία...

Με περισσότερα από 15 άλμπουμ μέχρι σήμερα, με πάμπολλες αξιομνημόνευτες στιγμές και πανίσχυρους δεσμούς με την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, με μια 20χρονη πορεία ήδη στο ενεργητικό τους κι έναν ήχο που συμπυκνώνει στα σπλάχνα του σχεδόν ολόκληρη την εξελικτική πορεία του Αμερικανικού ηλεκτρισμού, οι The Walkabouts εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους ιστορία και μάλιστα με έναν τρόπο άκρως συναρπαστικό...

Αποδεικνύεται άλλωστε από το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος Acetylene ...

Πρώτη δισκογραφική κατάθεση μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, είναι μια rock 'n' roll βόμβα, το δυνατότερο και πιο οργισμένο άλμπουμ τους ή όπως σημειώνει ο Chris Eckman, "σαν το Neil Young να τζαμάρει με τους Wire το 1977"! Ηχογραφημένο στο Seattle με παραγωγό τον Tucker Martine και special guests τους Jesse Sykes, Laura Veirs, Jim White και Al Deloner (Midnight Choir) το Acetylene φέρνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μαζί την "κλασική σύνθεση" των The Walkabouts, με τον Michael Wells στο μπάσο και τον ήχο του New West Motel στην εκδοχή του 21ου αιώνα. Το γκρουπ ηχογράφησε ζωντανά στο στούντιο, παίζοντας όλοι μαζί σε κύκλο, όπως τον παλιό καλό καιρό, μεταφέροντας έτσι στο Acetylene μια αμεσότητα και μια ευψυχία που σπάνια συναντά κανείς στις μέρες μας.

Αποτελώντας μία από τις λίγες έντιμες φωνές σε όλο το μουσικό στερέωμα και τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, πραγματοποίησαν ένα μικρό θαύμα, ένα αριστουργηματικό άλμπουμ υποκινημένο από την ασφυκτική πολιτική κατάσταση στην Αμερική και τροφοδοτημένο από το αρχέτυπο πνεύμα του rock 'n' roll.

Οι The Walkabouts επιστρέφουν στην Ελλάδα που υπεραγαπούν πάνω στην καλύτερη στιγμή τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί μας την επέτειο των 20 χρόνων τους στο ηλεκτρικό σύμπαν με μια μοναδική επί ελληνικού εδάφους συναυλία στην Αθήνα (Underworld)…

Δίχως περαιτέρω σχόλια, η νύχτα της Πέμπτης 25 Μαΐου, αναμένεται να έχει μια εκρηκτική ομορφιά...

Allison έργα & ημέρες

Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2003 από τον Δημήτρη Χατζή (κιθάρα-φωνή), ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Human Grape, και δύο μέλη των Purple Overdose, τους Ανδρέα Ανδριόπουλο (μπάσο) και Χριστόφορο Τριανταφυλλόπουλο (ντραμς).

Με την προσθήκη, λίγο αργότερα, του Κώστα Στεργίου (μέλος επίσης των Purple Overdose, καθώς και των Misuse, Low Gravity και Green Onions) στα πλήκτρα, το γκρουπ διαμόρφωσε πιο συγκεκριμένο μουσικό ύφος το οποίο συνδυάζει τον rock-garage ήχο με πιο μελωδικές συνθετικές απόψεις. Η τελευταία, αλλά κάθε άλλο παρά αμελητέα, προσθήκη στο lineup των Allison είναι ο πολύ σημαντικός avant-garde κιθαρίστας Κώστας Χρήστου.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλά clubs εντός και εκτός Αθηνών. Οι πιο σημαντικές μέχρι τώρα εμφανίσεις τους είναι στο Gagarin 205 τον Οκτώβριο του 2003 με τους Fuzztones και τον Οκτώβρη του 2004 με τους Electric Prunes.

Αυτή την περίοδο το συγκρότημα ετοιμάζεται για την ηχογράφηση του υλικού του, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από δικές του συνθέσεις και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Τη νύχτα της 25ης Μαΐου, οι τυχεροί παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν για πρώτη φορά "επί σκηνής"!

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET