Επανεκδίδεται ολόκληρος ο κατάλογος των Queen. Στις 3 Ιανουαρίου οι δύο ''Greatest Hits'' συλλογές

20/12/2010 @ 10:29
Queen... 3 Ιανουαρίου 2011, The Champions are Back! Το ίδιο και η μαγεία της μουσικής τους. Οι Queen γιορτάζουν σαν σ' ένα non stop movie show τέσσερις δεκαετίες ζωής στην παγκόσμια μουσική σκηνή, επανεκδίδοντας με τη Universal Music όλους τους τους δίσκους.

Στις 3 Ιανουαρίου κυκλοφορούν για πρώτη φορά re-mastered από έναν κορυφαίο μηχανικό ήχου, τον Bob Ludwig, οι δύο μεγάλες συλλογές των Queen, "Greatest Hits Ι" & "Greatest Hits ΙΙ". Το θρυλικό "Greatest Hits Ι", που έγινε μέσα σε ελάχιστο χρόνο 11 φορές πλατινένιο όταν πρωτοβγήκε τον Οκτώβριο του '81, και το "Greatest Hits ΙΙ", που βγήκε 10 χρόνια αργότερα και κατέκτησε αμέσως την κορυφή.

4 δεκαετίες, 15 studio albums, 6 live και 6 compilation albums, συν το soundtrack (της ταινίας "Flash Gordon"), με πωλήσεις 170 εκ., Νο 1 άλμπουμ, singles και DVDs σ' όλο τον κόσμο, δύο κατατάξεις στο Rock & Roll Hall Of Fame και στο Songwriters Hall of Fame, πάνω από 700 συναυλίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και τηs ιστορικής τους εμφάνισης στο Live Aid, και 1 ρεκόρ Guinness ως το πιο καλοπληρωμένο βρετανικό συγκρότημα... αυτή είναι επιγραμματικά η ιστορία των Queen.

Η ιστορία μιας εκρηκτικής λονδρέζικης μπάντας 4 νεαρών, που εμφανίστηκε από το πουθενά το 1971, αποφασισμένη ότι όλα πρέπει να γίνουν διαφορετικά. Τα κατάφερε και έκανε τη διαφορά... "Her life was saved by rock n' roll", αν μη τι άλλο - ο Freddie Mercury, όμως, η ψυχή αυτής της μπάντας, «πέρασε» τα όρια του ίδιου του  rock n' roll εξοβελίζοντας τα τραγούδια των Queen, τις live εμφανίσεις τους και την ιστορία τους στην περιοχή του Μύθου...

To 2011 θα κυκλοφορήσουν και τα 15 studio άλμπουμ των Queen. Το Μάρτιο προγραμματίζεται να βγουν τα πρώτα πέντε: "Queen", "Queen II", "Sheer Heart Attack", "A Night At The Opera" και "A Day At The Races".

Ταυτόχρονα, τέλος Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στο Λονδίνο μια έκθεση με τίτλο "Stormtroopers in Stilettos" που «φωτογραφίζει» αναλυτικά όλη την πορεία των Queen, από τα πάθη και τα όνειρα των μελών, Freddie Mercury, Bryan May, Roger Taylor και John Deacon πριν ακόμα γίνουν συγκρότημα, το '71, και την ιλιγγιώδη επιτυχία του συγκροτήματος ως το θεαματικό free gig του 1976 στο Hyde Park, που απόλαυσαν 250.000 fans. Ακολουθεί ένα ντοκυμανταίρ του BBC, αλλά και μια κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Sacha Baron Cohen (γνωστό κι ως Borat) στο ρόλο του Freddie Mercury, σεναριογράφο τον Peter Morgan ("The Queen", "Frost/Nixon") και παραγωγό τον Robert de Niro.

Track listing:

Greatest Hits Ι:
01.   Bohemian Rhapsody
02.   Another One Bites The Dust
03.   Killer Queen
04.   Fat Bottomed Girls
05.   Bicycle Race
06.   You're My Best Friend
07.   Don't Stop Me Now
08.   Save Me
09.   Crazy Little Thing Called Love
10.   Somebody To Love
11.   Now I'm Here
12.   Good Old-Fashioned Lover Boy
13.   Play The Game
14.   Flash
15.   Seven Seas Of Rhye
16.   We Will Rock You
17.   We Are The Champions

Greatest Hits ΙΙ:
01.   A Kind Of Magic
02.   Under Pressure
03.   Radio Ga Ga
04.   I Want It All
05.   I Want To Break Free
06.   Innuendo
07.   It's A Hard Life
08.   Breakthru
09.   Who Wants To Live Forever
10.   Headlong
11.   The Miracle
12.   I'm Going Slightly Mad
13.   The Invisible Man
14.   Hammer To Fall
15.   Friends Will Be Friends
16.   The Show Must Go On
17.   One Vision
  • SHARE
  • TWEET