Αστέρες του prog αποκαλύπτουν το «καλύτερο πράγμα που άκουσαν μέσα στο 2013»

Διαβάστε τι ξεχώρισαν ο Portnoy και αρκετοί ακόμα...

31/12/2013 @ 10:28
Ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα του 2013, οι λίστες και οι ανασκοπήσεις σε όλα τα μέσα έχουν πάρει φωτιά...

Το περιοδικό Prog Magazine μίλησε με αρκετούς σημαντικούς progressive μουσικούς και τους ρώτησε ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που άκουσαν μέσα στη χρονιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις απαντήσεις τους...

Charlie Griffiths (Haken): «Ίσως μερικοί πουν ότι δεν είναι καθόλου prog, αλλά το "Arc" των Everything Everything είναι φοβερό! Μεταπηδούν από το ένα είδος στο άλλο όπως έκαναν παλιά οι Gentle Giant, αλλά με έναν πολύ μοντέρνο, πιασάρικο ήχο.»

Sel Balamir (Amplifier): «Οδηγίες: Πρώτα διασταύρωσε τους ELO με τους Beatles. Βάλε μετά λίγη ψυχεδέλεια, κάτι σαν Jellyfish. Λίγο Beck ακόμα και είσαι έτοιμος! Έχεις το "Lonerism" των Tame Impala.»

Annie Haslam (Renaissance): «Λατρεύω το "Speak" των I And Thou. Είναι πανέμορφη, πολύ μελωδική, δυναμική prog μουσική με παίξιμο υψηλού επιπέδου.»

Mike Portnoy: «Σίγουρα ο αγαπημένος μου δίσκος ήταν το "The Mountain" των Haken. Συνδυάζει όσα αγαπάω στην progressive μουσική. Φοβεροί παίκτες, πολλά διαφορετικά είδη, αξέχαστες μελωδίες και επικό songwriting.»

Andy Tillison (The Tangent): «Είμαι μεταξύ του "27 Club" των Magenta και του "Rubidium" των Maschine. Πρόκειται για πράγματα που γνωρίζω καλά και πάντα απολαμβάνω να ακούω. Παίρνουν το αυθεντικό πνεύμα του progressive και το πάνε κάπου αλλού.»

Danny Cavanagh (Anathema): «Το "Amok" των Atoms For Peace. Κάθε πέντε χρόνια, ο μουσικός μου κόσμος αλλάζει και αναγεννιέμαι σαν μουσικός. Αλλάζει το όραμά μου. Αυτός ο δίσκος μου το προκάλεσε αυτό.»

Jack Sharp (Wolf People): «Γίναμε μεγάλοι οπαδοί του "Koordinaten" του ελβετικού ντουέτου Klaus Johann Grobe. Είναι μηχανικό krautrock, αλλά με πιο πολύ χιούμορ και ταλέντο απ' ό,τι οι υπόλοιποι του είδους. Φοβερό συγκρότημα, ειδικά επί σκηνής.»

Alia O'Brien (Blood Ceremony): «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, το φοβερό ντεμπούτο των Purson, "The Circle And The Blue Door", ήταν αυτό που είχε κάνει κατάληψη στο στερεοφωνικό μου. Το συγκρότημα αυτό είναι πραγματικά ένα psych prog θηρίο!»

Δείτε όλες τις δηλώσεις των μουσικών εδώ.
  • SHARE
  • TWEET