Από ποιόν έμαθε τις ενέσεις ηρωίνης ο μακαρίτης Layne Staley (Alice In Chains);

Ο Staley «έφυγε» από υπερβολική δόση το 2002

07/01/2014 @ 11:41
Ο frontman των Ministry, Al Jourgensen, αποκαλύπτει στο βιβλίο του, "Ministry: The Lost Gospels According To Al Jourgensen", πως ο ίδιος ήταν εκείνος που εισήγαγε τις ενέσεις ηρωίνης στον μακαρίτη frontman των Alice In Chains, Layne Staley.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου, όπως αναπαράγεται από το alternativenation.net έχει ως εξής:

Δεν είναι μύθος ότι οι τοξικομανείς κολλάνε. Οι όμοιοι ταιριάζουν με τους ομοίους τους. Και δεν είναι όλοι οι τοξικομανείς καθάρματα, αν και πολλοί από αυτούς είναι. Μερικά είναι απλά χαμένες ψυχές, παραπλανημένοι μαλάκες, ή αναζητούν αίγλη. Ο τραγουδιστής των Alice In Chains, Layne Staley, ήταν το τελευταίο. Έκανε ναρκωτικά πριν τον γνωρίσω, αλλά πάντα σνίφαρε. Σνίφαρε ηρωίνη ή κοκαΐνη. Για κάποιο λόγο ήρθε να δει τους Ministry στη Χαβάη, όταν παίζαμε κοντά στο Περλ Χάρμπορ. Πήγε στα παρασκήνια και είδε στο καμαρίνι τον Mikey να σουτάρει. Έτσι με ρώτησε αν θα μπορούσε να δοκιμάσει. Τον κοίταξα στα μάτια, πήρα την σύριγγα και είπα: «Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό, φίλε;» Εκείνος κούνησε το κεφάλι. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό, καθώς από εμάς έμαθε τις βελόνες και τώρα είναι νεκρός.

Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος γιατί θα έβρισκε κάποιον να σουτάρουν. Απλά συνέβη να το κάνει με εμάς. Πήρε τη δόση, λιποθύμησε και δεν ξύπνησε. Ίσα που ανέπνεε, δεν ήξερα αν ήταν νεκρός ή ζωντανός. Έπρεπε να τον τσεκάρω συνεχώς. Μετά ξύπνησε, πήρε κι άλλη πρέζα και σούταρε ξανά. Πήγε στις βελόνες όπως πηγαίνει το ψάρι στο νερό, αλλά μπορώ να πω ότι το έκανε για την αίγλη. Αυτό ήταν λάθος. Εκτός από το γεγονός ότι πέθανε από τα ναρκωτικά, δεν υπάρχει αίγλη στο να είναι ένα πρεζόνι. Είναι η σκληρότερη δουλειά σε αυτόν τον γαμημένο κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε για δέκα μεγάλες ερμηνείες του Layne Staley με τους Alice In Chains και τους Mad Season στο αντίστοιχο άρθρο που επιμελήθηκαν ο Χρήστος Καραδημήτρης και ο Γιάννης Κοτζιάς.
  • SHARE
  • TWEET