[7]: Ταινίες που αξίζουν λίγο από τα επόμενά μας μηνιάτικα

Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2015

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 17/09/2015 @ 11:37
Να 'μαστε λοιπόν και πάλι. Καιρό είχαμε να τα πούμε. Νέα σχολική χρονιά οπότε ξαναρχίζουμε να γράφουμε; Sure, ας πούμε ότι έχει κάποια λογική.

Το λοιπόν, πριν πολλούς μήνες είχα κάνει ένα κείμενο με επερχόμενες ταινίες που -με βάση το τρέηλερ και κάποιες σχετικές πληροφορίες μόνο- πρότεινα να σκάσετε το πολύτιμό σας παραδάκι και να τις δείτε στο σινεμά. Κοιτάζοντας πίσω στη λίστα, πιστεύω πως χτύπησα ένα αξιοπρεπές 5/7. Το μέγεθος της πατάτας του τρίτου Χόμπιτ πραγματικά δεν την περίμενα, και το "Inherent Vice" δεν το 'δα ούτε και εγώ, οπότε δε μπορώ να κρίνω (αν και δεν άκουσα τα καλύτερα).

Σκέφτηκα λοιπόν, ποιος ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις ξανά να γράφεις από το αναμασήσεις μια παλιά ιδέα; Εδώ είμαστε λοιπόν με εφτά ταινίες που αναμένονται να έρθουν τους επόμενους μήνες στη μεγάλη οθόνη και που ενδέχεται να αξίζουν το χρόνο σας. Υπενθυμίζω πως οποιαδήποτε πρόταση είναι προϊόν εντατικού ψυχανεμιστικού ονυχομυρίσματος και καλό θα ήταν να μη με κρατήσετε υπεύθυνο για τυχόν φλόμπες. Ή ξερωγώ κρατήστε με, δεν με νοιάζει.

Αλέ.



1. Sicario

Sicario

Όσοι έχουμε χαθεί στον κόσμο του "Narcos" ξέρουμε ήδη τι πάει να πει «sicario», αλλά για τους μη μυημένους (κακώς, τρεχάτε, ωραία σειρά), είναι ο εκτελεστής στα ισπανικά. Είδα το τρέηλερ και δεν κατάλαβα ακριβώς περί τίνος πρόκειται, αλλά καλύτερα, από το να μου γαμήσει όλη την πλοκή...

Δεν χρειάζεται όμως να ξέρω πολλά. Μεξικό, καρτέλ, διαφθορά, μπάτσοι, CIA, FBI, κέρατα, ιστορίες. Είμαι μέσα. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχεις καστάρα με Emily Blunt -ίσως η μοναδική πειστική πρωτοκλασάτη action ηθοποιός εκεί έξω- Josh Brolin -υποτιμημένος του κερατά- και ο πάντα εντυπωσιακός Benicio Del Toro (αγνοούμε τον ρόλο του στο "Guardians Of The Galaxy".

Το κερασάκι στην τούρτα ο σκηνοθέτης -Dennis Villeneuve- υπεύθυνος για το "Prisoners", ένα από τα πιο καθηλωτικά θριλοδράματα των τελευταίων ετών.

Πρεμιέρα: 24/9
Trailer
IMDb



2. The Martian

The Martian
 
Δεν μπορώ ούτε να αρχίσω να περιγράφω πόσο πολύ περιμένω αυτή την ταινία. Πρώτα όμως, να εξηγήσω γιατί δεν λινκάρω το τρέηλερ. Δεν λινκάρω το τρέηλερ γιατί στην ουσία δίνει όλη την ταινία. Έχουν βγει δύο μέχρι στιγμής. Είδα το πρώτο και λέω, τι σκατά, μόλις είδα όλη την ταινία. Έδωσα λίγο benefit of the doubt στο Hollywood, και λέω δεν παίζει, ας πάρω το βιβλίο να δω. Κακώς λοιπόν έδωσα αυτό το benefit, γιατί όντως δίνουν πολλά από τα βασικά σημεία της πλοκής. Ναι, ok, πολλά δεν τα καταλαβαίνεις ακριβώς αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, αλλά και πάλι. Το πόηντ μου είναι πως διαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποίησα σε τι βαθμό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ταινία και το ποσό ταιριαστό είναι το casting του Matt Damon.

Περιληπτικά, ο Damon είναι αστροναύτης ο οποίος κάπως εγκαταλείπεται στον Άρη και πρέπει να βρει πως να επιβιώσει. Αυτά είναι ΟΛΑ όσα χρειάζεται να ξέρεις. Και πέρα λοιπόν από τον Damon, το γενικότερο καστ απαρτίζεται και από άλλους εξαιρετικούς, όπως είναι η Jessica η Chastaine, ο Sean o Bean και ο Jeff fuckin' Daniels.

Όλα δείχνουν πως το ύφος και το πανέμορφο χιούμορ του ορίτζιναλ υλικού θα μεταφερθεί πανέμορφα στη μεγάλη οθόνη, όπως και οι τόνοι εντυπωσιακής μαγκαηβερικής καπατσοσύνης. Ανέφερα πως είναι ταινία του Ridley Scott;

Πρεμιέρα: 1/10
Trailer: no
IMDb



3. The Intern

The Intern

Ε ας βάλουμε και κάτι γλυκούλι στη λίστα. Το "The Intern" -μην το μπερδέψεις με το "The Internship" που είναι μια κλασική αδιάφορη συνεργασία Vince Vaughn / Owen Wilson- πραγματεύεται την ιστορία του χαρακτήρα που υποδύεται ο Robert De Niro -ετών 70 στην ταινία, 72 στην πραγματικότητα- ο οποίος κάπως βρίσκεται και κάνει πρακτική σε μία εταιρεία που δεν κατάλαβα καθόλου τι κάνει. Το ποήντ είναι πως όλοι εκεί μέσα είναι νιάτα και εκείνος δεν είναι, ξεκαρδισμός.

Η ταινία εστιάζει στην ιδιαίτερη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε εκείνον και την Hathaway, ιδρύτρια της εταιρείας, CEO και προφανώς καημένη και ανασφαλής, γιατί πώς να δείξεις επιτυχημένη γυναίκα στο Hollywood χωρίς να 'χεις θέματα; Τέλος πάντων, είμαι αχρείαστα κακός για μία ταινία που δεν έχω δει. Φαίνεται όμως γλυκιά, και πού και πού δεν είναι κακό να βλέπουμε και κάτι τέτοιο. 'Δω είμαστε να ελπίζουμε πως ο De Niro θα μας δώσει μία όμορφη ερμηνεία για να ξεχάσουμε το "Last Vegas" και θα κάτσουμε να χαζέψουμε τις ματάρες της Hathaway.

Πρεμιέρα: 8/10
Trailer: no, χαλάει κάποια όμορφα σημεία της πλοκής
IMDb



4. Macbeth

Macbeth

Κλασική ιστορία περνάει για πολλοστή (;) φορά στη μεγάλη οθόνη. Με τον Michael -όλοι τον θέλουμε να παίξει στις ταινίας μας- Fassbender στο ρόλο του ομώνυμου σαιξπηρικού ήρωα και την καρδιοκατακτήτρια πολλών, Marion Cotillard, στο πλευρό του.

Δεν είναι πολλά που μπορείς να πεις για μία τέτοιου είδους παραγωγή. Αρτίστικη πολεμικοέτσι ταινία είναι, με αρκετό χρήμα από πίσω. Από τον Fassbender δεν μπορείς να περιμένεις κακιά ερμηνεία και από το υπόλοιπο cast το ίδιο. Ο Justin Kurzel πίσω από τις κάμερες σαν να 'ναι νεο φυντανάκι, αλλά τον εμπιστεύεται ο Fassbender, οπότε εγώ τι να πω; Αυτό το λέω γιατί είναι ο ίδιος που σκηνοθετεί την επερχόμενη ταινία βασισμένη στο "Assassin's Creed", με πάλι τον Fassbender πρωταγωνιστή (και παραγωγό). Να δούμε όμως και τι θα πουν και οι σαικπηρικοί πιουρίστες.

Πρεμιέρα: 15/10
Trailer
IMDb



5. Bridge Of Spies

Bridge Of Spies

Δύο λέξεις φτάνουν. Spielberg και Hanks. Στην τέταρτή τους αυτή συνεργασία ("Saving Private Ryan", "Catch Me If You Can", "The Terminal"), η ιστορία πραγματεύεται την παράνοια του ψυχρού πολέμου στις ΗΠΑ, όπου ο Hanks κάνει έναν δικηγόρο ασφαλειών (ζωής και τέτοια, όχι σεκιούριτυ να πούμε) που κάπως βρίσκεται στη μέση των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης για την ανταλλαγή αιχμαλώτων κατασκόπων.

Σε πόλεμο κανονικό είδαμε τι μαγικά έκανε το ντουέτο αυτό, αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστούν την ιδιαιτερότητα της δεκαετίας του '60, τον φόβο, την παράνοια και την καχυποψία. Μόνος φόβος μην πέσουμε σε καμία εμετική προπαγανδιστική ταινία όπου «φτου κακά μαμά, οι Ρώσοι!» Μερικά «φακ'ιεα!», αλλά έχω τις ελπίδες μου.

Πρεμιέρα 29/10
Trailer
IMDb



6. Spectre

Spectre

Εικοστή τέταρτη ταινία με ήρωα τον βρετανό κατάσκοπο και τέταρτη φορά που ο Craig αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον 007, και μάλλον και η τελευταία του. Γενικώς, δεν είμαι ιδιαίτερος φαν του franchise αυτού, δεν μπορώ ούτε κατά προσέγγιση να σου πω την πλοκή καμίας ταινίας James Bond ("Μission Impossible" ρε mooniah), αλλά το "Spectre" φαίνεται να κουβαλάει μία ιδιαίτερη αύρα που με κάνει να περιμένω να τη δω. Nα 'ναι η Belucci; Να 'ναι η Seydoux; O Christopher Waltz σίγουρα δεν είναι. Αφού κατάλαβα μετά το "Big Eyes" ότι μπορεί να κάνει μονάχα έναν ρόλο, κάπως τον βλέπω σαν καρικατούρα και με αποσπά από την ταινία.

Τέλος πάντων, οι φαν του 007 ξέρουν πως αυτό το "Spectre" είναι ψιλο-big deal, και  θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κλείσουν αυτή το κεφάλαιο με τον ξανθομπάμπουρα James, πριν περάσουμε στον διάλογο για το αν είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία να δεχτούμε έναν μαύρο 007 (Idris Elba), γιατί για κάποιους είναι πρόβλημα μεγάλο...

Πρεμιέρα: 12/11
Trailer
IMDb



7. 99 Homes

99 Homes

Εδώ έχουμε μία ταινία μικρότερης παραγωγής αλλά που έχει σηκώσει μεγάλο σούσουρο. Πρόκειται για μία ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (όχι πρόσωπα) και κάπως πραγματεύεται την αρχή της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ όταν οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη και διάφορα άλλα στενάχωρα.

Τραγική φιγούρα ο συμπαθέστατος Andrew Garfield ("Αmazing Spiderman") που του παίρνουν το σπίτι, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται o απόλυτος love to hate σκατιάρης, Μichael Shannon ("Boardwalk Empire", "Man Of Steel"), μεγαλομεσίτης που τα κονομάει χοντρά από τα σπίτια που κατάσχονται. Περί δράματος πρόκειται, προφανώς, αλλά βουίζει ο τόπος για τις μεγάλες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών και χαίρομαι που θα δω τον Garfield να παίζει χωρίς κολάν.

Πρεμιέρα: 26/11
Trailer
IMDb
  • SHARE
  • TWEET