Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Thor 2: The Dark World

O Θεός του Κεραυνού εξαπολύει ένα ισχυρό χτύπημα στην κινηματογραφική Phase 2 του Marvel Universe!

Από τον Βασίλη Σπανό, 05/12/2013 @ 11:41
Τι παίζει: Πολύ κακός τύπος που υπήρχε πριν τη δημιουργία του σύμπαντος ξυπνάει και αναζητά μια κόκκινη ύλη με την οποία θα ξαναγυρίσει το σύμπαν σε εποχές ολοκληρωτικού σκότους! Ο Thor θα είναι εκεί για να του σπάσει τα μούτρα!

Δηλαδή: Μετά το αμφιλεγόμενο "Iron Man 3", η δεύτερη απόπειρα της Phase 2 για την Marvel έχει πρωταγωνιστή τον Θεό του κεραυνού και προσπαθεί από την αρχή κιόλας να διορθώσει τα κακώς κείμενα της πρώτης, μετριότατης στην καλύτερη περίπτωση, ταινίας! Και ναι, τα πάει αξιοπρεπέστατα η αλήθεια είναι, αφού έχει αρκετά Avenger-ικό αέρα, αρκετό χιούμορ (ειδικά στο δεύτερο μισό), τον Chris Hemsworth να πατάει με σιγουριά πλέον στα πόδια του, εντυπωσιακές μάχες και ειδικά εφέ, ωραία ροή και δυνατή σκηνοθεσία από τον Αlan Taylor του τηλεοπτικού "Τόλμη Και Γοητεία Στην Μέση Γη" και ...για άλλη μια φορά τον Loki του Tom Hiddleston να κλέβει την παράσταση, καθώς κακά τα ψέματα, εδώ κατάφερε να επισκιάσει όλο το κακό συναπάντημα στους "Avengers", στον Thor solo θα κολλούσε; Κλείσιμο ματιού μετά τους τίτλους τέλους με μια uber-κιτς 80s σκηνή όπου προετοιμάζει το έδαφος για μια εκ των πιο αναμενόμενων ταινιών του Marvel Universe -προσωπικά μιλώντας, την πιο αναμενόμενη και από κάθε νέο "Avengers" ή οποιοδήποτε άλλο υπερηρωικό κλωτσομπουνίδι της Marvel γενικότερα-, τους "Guardians Of The Galaxy"! Bέβαια τα κλασικά θέματα υπάρχουν, όπως μονοδιάστατος κεντρικός κακός, B' ρόλοι για να γεμίζουν μόνο τα πλάνα και τον χώρο, Antony Hopkins και Natalie Portman να παίζουν για τα ένσημα και σταθερά κλισέ τυπικό σενάριο περιπέτειας καταστροφής! Όμως σε γενικές γραμμές οι Marvel-άκηδες θα μείνουν υπέρ-ευχαριστημένοι αλλά και όσοι ζητάνε ένα δυνατό μεσοβδόμαδο blockbuster για να περάσουν καλά δεν θα απογοητευτούν!

Τελικά: Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους φίλους του χώρου οι οποίοι ξέρουν τι θα πάνε να δούν και δεν έχουν απαιτήσεις για κάτι παραπάνω, διορθώνει τις αρνητικές μνήμες της πρώτης ταινίας και έχει Loki (τελεία και παύλα).-

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Enough Said: Μικρό indie διαμαντάκι με πολύ καλά σχόλια στις αποσκευές του, την πάντα αξιαγάπητη Julia Louis-Dreyfus αλλά κυρίως τον μεγάλο James Gandolfini στην τελευταία του εμφάνιση στο πανί πριν τον θάνατό του, που ψιθυρίζεται ότι ίσως τον οδηγήσει σε ένα μεταθανάτιο Oscar!
Behind The Candelabra: Βίος και πολιτεία του Liberace με εξωφρενικά θετική αποδοχή στο εξωτερικό, με Michael Douglas σε ερμηνεία ζωής και Steven Soderbergh (επιτέλους!) στα πάνω του!

Το σκεφτόμαστε:
Homefront: Statham, Franco, σενάριο Stallone… ‘nough said!
Runaway Day: Οι κάτοικοι της Αθήνας φρικάρουν και την κάνουν τρέχοντας, στο ασπρόμαυρο Low budget b-movie του Δημήτρη Μπαβέλλα και εμείς στηρίζουμε (και την ταινία και την παραπάνω προοπτική)!
Ο Δρόμος του Ορφέα: Δραματικό ελληνικό σινεμά χαρακτήρων συνέχεια, με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού και καλά λόγια από τον τύπο, στηρίζουμε ξανά!

Θα αποφύγουμε:
Carrie: Άντε και remake στο “Godfather”...
Μικρά Αγγλία: Ακόμα δεν έχω χωνέψει τον a-politic αχταρμά του “Ψυχή Βαθιά”, ούτε έχω κατανοήσει τον λόγο που ο Βούλγαρης από τα 00s και μετά αποφάσισε να το ρίξει στην λαογραφία και τις «υπερπαραγωγές», οπότε όχι, περιμένω τον προ 90s Βούλγαρη ακόμα...
Αη Βασίλης Τζούνιορ: Για προσχολικές ηλικίες...
  • SHARE
  • TWEET