​Τα τραγούδια της εβδομάδας (19/3/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

 Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους London Grammar και το "How Does It Feel"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Against The Current - Weapon

Against The Current

Αριστούχοι της μεγάλης των Paramore σχολής. Το pop punk της τριάδας είναι φρέσκο και γεμάτο ενέργεια. Τα φώτα δεν ξεκολλάνε στιγμή από την Chrissy Costanza. Τα ρυθμικά δεν αφήνουν το πόδι από το γκάζι. Όση στάχτη κι αν ρίξει το βίντεο, τα χρώματα του ρεφραίν είναι κάτι παραπάνω από έντονα.

Αντώνης Μαρίνης


Alastor - Death Cult

Alastor

Η αλητεία υπήρχε στον ήχο των Alastor, δεν ήταν όμως σε πρώτο πλάνο. Εδώ του δίνουν και καταλαβαίνει: Με Hellacopters εισαγωγή και συνέχεια που παραπέμπει στις καλές μέρες των Warrior Soul, η αλλαγή στον ήχο τους είναι εμφανής μα και καλοδεχούμενη.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Arab Strap - Sleeper

Arab Strap

Η παχιά σκωτσέζικη προφορά ντύνει πιο ειλικρινά ποτέ την πνιγηρή αίσθηση rock bottom που κατακλύει τις μουσικές των Arab Strap. Οι ποιητικοί στίχοι περιγράφουν ιστορίες και σκέψεις από τα μεταμεσονύκτια βρώμικα της Βρετανίας, την επονομαζόμενη Kebabylon.

Μάνος Πατεράκης


Black Mountain - Junior's Eyes

Black Mountain

Οι Black Mountain παίρνουν ένα ξεχασμένο (;) τραγούδι των Black Sabbath από το "Never Say Die" του αυξάνουν το έτσι κι αλλιώς κυρίαρχο groove, αναδεικνύουν την έμφυτη space ψυχεδέλειά του και μας το ξανασερβίρουν σίγουρα πιο ζεστό, ίσως και πιο νόστιμο.

Κώστας Σακκαλής


Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm

Bloodbound

Συνεχίζοντας την περιήγηση τους στα χωράφια του κλασικού euro-power metal, οι Σουηδοί συνέθεσαν ένα κολλητικό και ανατατικό τραγούδι, πιστό στα πρότυπα του είδους. Up tempo ρυθμοί, ματζόρε μελωδίες σε περίσσεια κι ένα refrain που βασίζεται στην τέχνη της απλότητας για να εμπεδωθεί από την πρώτη κιόλας ακρόαση, το "Creatures Of The Dark Realm" φαντάζει ένα σίγουρο συναυλιακό highlight - όταν με το καλό επιστρέψει η συναυλιακή κανονικότητα.

Σπύρος Κούκας


Cactus Flowers - Razorblade

Cactus Flowers

Ένα άσμα για αρένες. Μια σύνθεση για το τελευταίο encore των Cactus Flowers σε συναυλία τους με το κοινό να χοροπηδά από έκσταση. Μόνο που η φύση του ψυχεδελικού "Razorblade" με τη semi stoner αισθητική του, προορίζεται για υπόγεια και συνθηματικά στην είσοδο. Εκεί θα 'μαστε κι εμείς.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Dornenreich - In Strömen Aus Verwandlung Ein Flackerloses Licht

Dornenreich

Ξεφεύγοντας από τα αρχικά πατήματα τους στο μελωδικό black metal, οι Dornenreich αναπτύσσουν σήμερα και μετά από επτά χρόνια ηρεμίας, έναν ευρύτερο μουσικό ορίζοντα από συντελεστές, μουσικά όργανα και μια θεματολογία που περιστρέφεται γύρω από το μυστήριο της «αγάπης». Μας δείχνουν το μονοπάτι. Ας το ακολουθήσουμε.

Ελένη Λιβεράκου Eriksson


Dumpstaphunk feat. Marcus King - United Nations Stomp

Dumpstaphunk feat. Marcus King

Ένας funk δυναμίτης από την Νέα Ορλεάνη - φόρος τιμής στον Buddy Miles - με έξτρα rock «γέμιση» από την ηλεκτρική κιθάρα του Marcus King η οποία φτύνει φωτιές.

Αν δεν κουνηθείς είσαι νεκρός.

Αντώνης Μουστάκας


Dvne - Court Of The Matriarch

Dvne

Πανέμορφα οικείο άκουσμα, όπου το post-metal συναντά τους Mastodon αλλά και το κινηματογραφικό metal.

Άλκης Κοροβέσης


Kauan - Maanpako

Kauan

Μετά το εξαιρετικό πρώτο single, "Raivo", το ρωσικό post-rock/post-metal σχήμα κάνει το δύο στα δύο με το "Maanpako" (εξορία). Κρατάμε το μεγαλύτερο των καλαθιών για το επικείμενο concept άλμπουμ της φοβερής αυτής μπάντας, βασισμένο σε αληθινή ιστορία ενός στόλου που βρέθηκε παγωμένος στον ρωσικό Βορρά.

Μάνος Πατεράκης


Khirki - Black And Chrome

Khirki

Με το που σκάει το πρώτο riff, οι Khirki βάζουν αμέσως τον πήχη ψηλά: υπόσχονται ότι θα μπλέξουν ιδανικά το heavy rock με το βαλκανικό στοιχείο, ότι θα κάνουν θόρυβο γύρω από το όνομα τους, ότι οι VIC και οι Babel Trio θα αποκτήσουν παρέα. Το ντεμπούτο "Κτηνωδία" τον Μάιο θα φέρει τις απαντήσεις. Καλωσήρθατε!

Αντώνης Καλαμούτσος


Spectral Wound - Fair Lucifer, Sad Relic

Spectral Wound

Ακόμα μια ατράνταχτη απόδειξη ότι το Métal Noir Québécois διάγει παρατεταμένες μέρες δόξας. Δε γίνεται να μην υποκύψεις στην επιθετική μελωδία των Καναδών.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Stone Rebel - Bridge To The Future

Stone Rebel

Τυπικά το "Bridge To The Future" είναι ένα τζαμάρισμα μιας desert/psychedelic rock μπάντας. Ουσιαστικά όμως μιλάμε για ένα πανέμορφο, ταξιδιάρικο solo, το οποίο μέχρι και το τέλος του δεν σε αφήνει να αναρωτηθείς αν είχε τελικά φωνητικά το κομμάτι.

Άλκης Κοροβέσης


The Crown - Glorious Hades

The Crown

Αν και μη αντιπροσωπευτικό του ύφους του δίσκου από το οποίο προέρχεται, οι βετεράνοι Σουηδοί καταφέρνουν να μας «φτιάξουν» με ένα κομμάτι άξιο αντιπρόσωπο της μελωδικής death metal σκηνής.

Άλκης Κοροβέσης


Wode - Lunar Madness

Wode

Το εναρκτήριο του τρίτου δίσκου των Βρετανών δεν προϊδεάζει απλώς για μια συνέχεια της ανοδικής τους πορείας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει περίτρανα πως βρίσκονται στην ελίτ του χώρου. Στο black metal φλέγονται και κιθάρες ενίοτε. Ενδώστε.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Zao - Ship Of Theseus

Zao

"Nothing can ever stay the same". Πράγματι, οι Zao εξελίσσονται και ισοπεδώνουν διαφορετικά. "Nothing can ever stay the same". Λάθος, οι Zao παραμένουν σταθερή και αναλλοίωτη αξία.

Αποστόλης Ζαμπάρας 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Khirki - Black And Chrome
35.9%
Arab Strap - Sleeper
10.26%
Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm
7.69%
Against The Current - Weapon
7.69%
Kauan - Maanpako
7.69%
Cactus Flowers - Razorblade
5.13%
Dumpstaphunk feat. Marcus King - United Nations Stomp
5.13%
Wode - Lunar Madness
5.13%
The Crown - Glorious Hades
2.56%
Zao - Ship Of Theseus
2.56%
Dvne - Court Of The Matriarch
2.56%
Spectral Wound - Fair Lucifer, Sad Relic
2.56%
Alastor - Death Cult
2.56%
Black Mountain - Junior's Eyes
2.56%
Stone Rebel - Bridge To The Future
Dornenreich - In Strömen Aus Verwandlung Ein flackerloses Licht
  • SHARE
  • TWEET