Τα τραγούδια της εβδομάδας (13/05/22)

Οι συντάκτες μας επιλέγουν για εσάς τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις

Και αυτήν την Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Γιάννη Αγγελάκα & οι 100ºC με το "Ακόμα Περπατάω"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Ash Of Ashes - A Lion Guards Our Names

Ash Of Ashes

Το νέο άλμπουμ των Ash Of Ashes στέκεται αγέρωχο μεταξύ των επικών Bathory και των viking Enslaved. Στους στίχους του "A Lion Guards Our Names" ακούμε για πολεμιστές που μάχονται σε ανατολικές περιοχές για έναν purple-born. Αν το συνδέσουμε με τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο, συναντούμε τη Βαράγγειο φρουρά των Βίκινγκς, που πολέμησαν υπό τις εντολές των Βυζαντινών, εναντίον του μουσουλμανικού εμιράτου της Κρήτης...

Μάνος Πατεράκης


black midi - Welcome To Hell

black midi

Δεν σε πιάνει από την αρχή. Όταν αρχίζει τις τσαχπινιές όμως σε κρατάει. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι η μπάντα είναι προοδευτική. Αξίζει προσοχής και το video. Τα animations είναι εκπληκτικά.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Earth Caller - I Will Return (Misstiq Reprise)

Earth Caller

Ολόμαυρο metalcore της Bleeding Through σχολής. Τα πλήκτρα κάθονται τέλεια πάνω από τα ουρλιαχτά. Η απόσταση από το "Crystal Death" είναι περίπου τρομακτική. Αν το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό, αναμένονται σοβαρά πράγματα.

Αντώνης Μαρίνης


Florence + The Machine - Cassandra

Florence + The Machine

Αν χρειαζόταν απόδειξη ότι η Florence το έχει ακόμα, στο "Dance Fever" υπάρχουν κάμποσες. Μία από τις πιο δυνατές βρίσκεται στην αέρινη ερμηνεία και την αναπάντεχη αμεσότητα της Κασσάνδρας. Χορέψτε υπεύθυνα.

Αντώνης Μαρίνης


The Last Internationale - 1984

The Last Internationale

Από το πρώτο χτύπημα της κιθάρας στην οργή των κουπλέ κι από το γαλλικό πριν τη μέση στο σβήσιμο με quote από Τζούλιαν Ασάνζ, το "1984" είναι μία γουστόζικη επιστροφή στον φανταστικό μπλουζογκαραζοπάνκ κόσμο του ντουέτου. Ή μία ιδανική ευκαιρία γνωριμίας.

Αντώνης Μαρίνης


Pale Waves - Lies

Pale Waves

Μία πιασάρικη μπασογραμμή. Ταιριαστές κιθαριστικές πινελιές. Ένα hook από την Αθήνα ως το Μάντσεστερ. Οι λοξές ματιές προς τα zeroes του "Who Am I?" κάνουν στην άκρη για μια πιο ξεδιάντροπα μοντέρνα αισθητική. Η συνέχεια το καλοκαιράκι.

Αντώνης Μαρίνης


Sahg - Heksedans

Sahg

Μια εξαιρετική διασκευή από τους Sahg στο νορβηγόφωνο κομμάτι του Jan Eggum από τα '70s, "Heksedans". Η funk-ίλα του original τραγουδιού μετατρέπεται μαεστρικά σε κλασικό, δυναμικό heavy rock που μιλάει για μάγισσες και όπου συμμετέχουν οι κόρες των μελών του συγκροτήματος.

Μάνος Πατεράκης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (09/05-15/05/22)
Florence + The Machine - Cassandra
33.33%
Pale Waves - Lies
14.81%
The Last Internationale - 1984
14.81%
Sahg - Heksedans
11.11%
black midi - Welcome To Hell
11.11%
Ash Of Ashes - A Lion Guards Our Names
11.11%
Earth Caller - I Will Return (Misstiq Reprise)
3.7%
  • SHARE
  • TWEET