Ανεβαίνοντας στο stage του Schoolwave

Τα συγκροτήματα του Schoolwave Salonica απάντησαν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε για να πάρουμε λίγη από τη διάθεση της επερχόμενης βραδιάς

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 27/12/2018 @ 11:56

Σε ρυθμούς Ξεσσαλονίκης θα κινηθεί φέτος το Schoolwave Salonica καθώς την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου έντεκα συγκροτήματα θα βρεθούν στον Πολυχώρο WE για να κλείσουν τη χρονιά με ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Έχουν μια σκηνή και 20 λεπτά για να κάνουν αυτό που γουστάρουν, να παίζουν μουσική.

Λίγο πριν ανέβουν τη σκηνή τα συγκροτήματα απάντησαν στις ερωτήσεις μας για να μας βάλουν στο κλίμα της βραδιάς και να μας παρουσιάσουν λίγα από τα όνειρα που έχουν για το μέλλον.

Ποια ήταν τα συναισθήματα την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή;

Bailemos
Για μια νέα μπάντα το stage του schoolwave είναι μοναδικό.

Bailemos

Reverse Cowbell
Είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, σίγουρα όμως δεν απέχουν πολύ από ό,τι αισθανόμαστε κάθε φορά που παίζουμε σε κόσμο, δηλαδή ενθουσιασμό, απίστευτη ενέργεια και κατά έναν τρόπο πληρότητα, τόσο ατομικά όσο και ως σύνολο.

Sleeping Bugs
Σίγουρα ενθουσιασμός, αλλά και άγχος με αμηχανία

Aντί Λογικής
Ο χρόνος πάνω στην σκηνή ήταν ελάχιστος αλλά αρκετός για να τον θυμόμαστε για πάντα. Με το που τελείωσε η αναμονή και ανεβήκαμε και είδαμε το κοινό και ξεκινήσαμε να παίζουμε τα τραγούδια μας ξεχάσαμε άγχος ανησυχίες και βιώσαμε ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης που δυστυχώς βιώνουν λίγοι και νιώθουμε πολύ τυχεροί γιαυτό. Αυτό που βιώσαμε μας οδήγησε στο να ερωτευτούμε αυτό που κάνουμε ακόμα περισσότερο.

Planet Hollywood
Δεν θα πούμε ψέματα ότι ήμασταν άνετοι. Σίγουρα υπήρχε άγχος και χάος, αλλά ήμασταν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια. 

Silence
Την πρώτη φορά μας κυρίευε το άγχος και ο ενθουσιασμός, καθώς θέλαμε όχι μόνο να βγάλουμε το 100% της απόδοσης μας στο live αλλά και να το ευχαριστηθούμε και οι ίδιοι.

Γης Μαδιάμ
Ήταν ένας συνδυασμός ενθουσιασμού και άγχους λίγα λεπτά πριν ανέβουμε, αλλά καθώς παίζαμε τα ξεχάσαμε όλα και δώσαμε το 100% του εαυτού μας.

Γης Μαδιάμ

Αstrarot
Ήμασταν σίγουρα αγχωμένοι αλλά ο ενθουσιασμός υπερίσχυσε. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μας εξέθεσε σε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο.

Γυμνασμένα Κορμιά
Το Schoolwave για εμάς ήταν ένα όνειρο από τις αρχές του Γυμνασίου που είχαμε δει για πρώτη φορά παιδιά από το σχολείο μας να παίζουν. Τότε μας φαινόταν κάτι πολύ μακρινό που εν τέλη καταφέραμε. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο στόχος επιτεύχθηκε. Νιώσαμε ολοκληρωμένοι και ικανοποιημένοι.

Eufonia
Η εμφάνιση μας στο schoolwave 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας.Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε μπροστά σε τόσο κόσμο και σε ένα τόσο θερμό κοινό. Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή είπαμε ότι θέλουμε να το κάνουμε αυτό σε όλη μας τη ζωή, ταξίδια και μουσική!

Τί σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σε ένα συγκρότημα; Είστε απλά μια παρέα που περνάει καλά παίζοντας μουσική ή αποτελεί για εσάς έναν τρόπο έκφρασης;

Bailemos
Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, αλλά αυτό δεν υποκαθιστά αυτό που κάνουμε σαν συγκρότημα. Το συγκρότημα είναι το παιδί μας και το φροντίζουμε. 

Reverse Cowbell
Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε μία μπάντα είναι μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες συντροφικότητας που μπορεί να βιώσει κάποιος. Υπό αυτή την έννοια, θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς για τις όμορφες στιγμές που ζούμε στο πλαίσιο του συγκροτήματος. Πέρα από αυτό όμως, οι Reverse Cowbell είναι ένας τρόπος για όλους αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά να εκφραστεί καλλιτεχνικά, αλλά και να συμβάλει με τις ιδέες του στη δημιουργία της συνθετικής μας δουλειάς, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει τη δική της ταυτότητα.

Reverse Cowbell

Sleeping Bugs
Σίγουρα και τα δύο, μέσα από την μουσική περνάμε καλά σαν παρέα αλλά εκφραζόμαστε και σαν χαρακτήρες.

Αντί λογικής
Ξεκινήσαμε ο καθένας ξεχωριστά να χρησιμοποιούμε την μουσική ως μέσο έκφρασης και συνεχίζουμε εννοείτε, αλλά αυτό που μας αρέσει ακόμα περισσότερο είναι ότι είμαστε μια παρέα και περνάμε και καλά μέσα από αυτό. Μας έχει βοηθήσει να δεθούμε λίγο παραπάνω και να πετύχουμε πιο εύκολα αυτό που θέλουμε.

Planet Hollywood
Είμαστε και φιλαράκια και η μουσική σαν σύνολο που παίζουμε αποτελεί αφενός τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης αλλά και καλλιτεχνική διαφυγή.

Silence
Για μας πιστεύουμε και τα δύο. Η μπάντα είναι ένας τρόπος με τον οποίο ξεσπάμε, κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, νιώθουμε διαφορετικά, ερμηνεύουμε τα πάντα με την δικιά μας άποψη, με βασική προϋπόθεση όμως να είμαστε μια παρέα που γουστάρει αυτό που κάνει.

Γης Μαδιάμ
Το συγκρότημα είναι κάτι παραπάνω από παρέα, είναι μια μικρή οικογένεια. Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και ειλικρίνειας, επομένως παίζοντας κάνεις μουσική με τα ιδία άτομα για αρκετό καιρό, στην ουσία πέρα από τις νότες, μοιράζεται και όλο τον ψυχικό του κόσμο με αυτά τα άτομα.

Αstrarot
Η φιλία μας μας βοηθάει να περνάμε όμορφα και να προσπερνάμε ευκολότερα τις δυσκολίες που εμφανίζονται μπροστά μας. Από εκεί και πέρα η μπάντα είναι ένα όνειρο που έχουμε από παιδιά και απαιτεί αφοσίωση, προσπάθεια και πολύ δουλειά. Πρακτικά θέλουμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που χάραξαν οι μπάντες που έχουμε σαν πρότυπα τόσο στο επίπεδο τις δημιουργικότητας όσο και στο επίπεδο της σταδιοδρομίας. Θέλουμε όλο το πακέτο.

Astrarot

Γυμνασμένα Κορμιά
Τα γυμνασμένα κορμιά είναι πρώτα φίλοι και μετά συγκρότημα. Είμαστε μια παρέα που περνάει καλά παίζοντας μουσική και διασκεδάζοντας τον κόσμο.

Eufonia
Σίγουρα όλα ξεκινάνε από το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μέσα στην μπάντα, είμαστε πρώτα απ’όλα φίλοι. Μοιραζόμαστε προβληματισμούς, χαρές, στεναχώριες έτσι η συμμετοχή σε ένα συγκρότημα δίνει στον καθένα από 'μας τη δυνατότητα να εκφράσει τις σκέψεις του.Και ναιι περνάμε πολύ καλά σε κάθε πρόβα και βγάζουμε ψυχολογικά!

Το κομμάτι που απολαύσαμε πιο πολύ σε μια σχολική συναυλία  ήταν το "Σπάστε Κάψτε Διασκεδάστε". Το παρουσιάσαμε διότι ήμασταν σε ένα αυταρχικό σχολικό περιβάλλον και θέλαμε να ακουστούν «ωμά», χωρίς διαστρέβλωση οι ανησυχίες και τα προβλήματα μας. Φυσικά, ένας μέλος της μπάντας τιμωρήθηκε γι' αυτόν τον λόγο από το σχολείο

Αν είχατε την επιλογή να παίξετε ένα κομμάτι σε ένα live στο σχολείο σας μπροστά σε συμμαθητές, φίλους και καθηγητές ποιο θα ήταν αυτό;

Reverse Cowbell
Πιθανότατα το (You Gotta) Fight For Your Right (To Party) των Beastie Boys.

Sleeping Bugs
Το κομμάτι που έχουμε παίξει σε διάφορες περιπτώσεις και live είναι το narcotic από τους liquido, οπότε λογικά αυτό θα επιλέγαμε.

Αντί Λογικής
Καταρχάς δεν είμαστε όλοι μαθητές, πριν δύο χρόνια που είχαμε ξεκινήσει την μπάντα πιο ερασιτεχνικά το κομμάτι που απολαύσαμε πιο πολύ σε μια σχολική συναυλία  ήταν το “ Σπάστε κάψτε διασκεδάστε “. Το παρουσιάσαμε διότι ήμασταν σε ένα αυταρχικό σχολικό περιβάλλον και θέλαμε να ακουστούν “ωμά” χωρίς διαστρέβλωση οι ανησυχίες και τα προβλήματα μας. Φυσικά ένας μέλος της μπάντας  τιμωρήθηκε γι’αυτό τον λόγο από το σχολείο.

Αντί Λογικής

Planet Hollywood
Rage against the machine - Killing in the name

Silence
Νομίζουμε θα ήταν κάτι από Rage Against The Machine, όπως Bulls on Parade.

Γης Μαδιάμ
Θα ήταν σίγουρα κάποιο κομμάτι πάνω στο οποίο έχουμε επενδύσει και του έχουμε δώσει την ταυτότητα μας με κάποιο τρόπο, είτε θα ήταν πρωτότυπο είτε διασκευή, έτσι ώστε να καταλάβει ο κόσμος τον χαρακτήρα και τη διάθεση του συγκροτήματος μας.

Αstrarot
Άμα μιλάμε για ένα κομμάτι δήλωση θα λέγαμε το “My Way” του Frank Sinatra, γιατί προς το παρών η πραγματικότητα μας είναι ότι ακολουθούμε ένα δρόμο που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει αλλά τουλάχιστον είναι ο δρόμος που διαλέξαμε μόνοι μας.

Γυμνασμένα Κορμιά
Θα επιλέγαμε ένα κομμάτι που θα ήταν αποδεκτό από ανθρώπους που υποστηρίζουν οποιοδήποτε είδος μουσικής, είτε δικό μας είτε διασκευή.

Γυμνασμένα Κορμιά

Eufonia
Σίγουρα θα θέλαμε να παίξουμε το Psychography, που είναι η πρώτη δική μας δουλειά.Όσο για κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, είναι πολλά αυτά που περνάνε από το μυαλό μας, ωστόσο με μικρή διαφορά κερδίζει το Zvara των Villagers Of Ioannina City, γενικά τους αγαπάμε πολύ αλλά αυτό το κομμάτι είναι το κάτι άλλο!!

Ποιοι δίσκοι ήταν αυτοί που σας επηρέασαν ώστε να αρχίσετε να παίζετε μουσική;

Bailemos
Dub Inc - "Paradise", Manu Chao - "Esperanza", Ska-P - "Incontrolable", Κακό Συναπάντημα - "Κακό Συναπάντημα", Damian Marley - "Welcome To Jamrock".

Reverse Cowbell
Ο καθένας μας έχει τα δικά του ακούσματα, και κατ’ επέκταση διαφορετικούς λόγους για τους οποίους ασχολήθηκε αρχικά με τη μουσική. Παρόλο που σε ένα βαθμό οι επιρροές μας συγκλίνουν, θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την ποικιλομορφία, και πιστεύουμε ότι αυτή ακριβώς είναι που συνθέτει τον ήχο και την ταυτότητα των Reverse Cowbell.

Sleeping Bugs
Για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό, γιατί ο καθένας γουστάρει διαφορετικά συγκροτήματα. Μερικοί δίσκοι όμως είναι: "Stadium Arcadium" των Red Hot Chili Peppers, "AM" των Arctic Monkeys, "Night At The Opera" από Queen κ.ά.

Αντί Λογικής
Οι επιρροές μας είναι διάφορες καθώς όλοι κινούμαστε σε διαφορετικά ακούσματα μουσικής και προσπαθούμε να το συνδυάσουμε όλο αυτό . Σίγουρα πρέπει να συμπεριλάβουμε πάντως τον δίσκο "ΦΛΟΥ" του Παύλου Σιδηροπουλου, το "Ρέκβιεμ" της Γενιάς Του Χάους, "Τα Χρώματα Του Μίσους" από τους Χάσμα, "Use Your Illusion II" Guns N' Roses και το "IV" από τους Led Zeppelin .

Planet Hollywood
"Dookie" - Green Day, ένας δίσκος αφετηρία για τη δημιουργία πολλών μπαντών κατά τη γνώμη μας.

Planet Hollywood

Silence
Αν και είναι η δυσκολότερη ερώτηση καθώς είναι σχεδόν αμέτρητοι, πιστεύουμε πως οι βασικές μας επιρροές σαν μπάντα θα λέγαμε ότι είναι δίσκοι του Jack White (και ως White Stripes, και ως Raconteurs, και ως σόλο καριέρα) όπως το Lazaretto. Αντίστοιχα δίσκοι των Rage Against The Machine όπως ο "Rage Against The Machine" και ο "Battle Of LA:, αλλά και των Audioslave o ομώνυμος δίσκος. Φυσικά από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Red Hot Chili Peppers με αμέτρητους κυριολεκτικά δίσκους όπως οι "Blood Sugar Sex Magic" και "Californication".

Γης Μαδιάμ
Ήταν σίγουρα πολλοί και δύσκολο να αναφερθούν ονομασίες συγκεκριμένα. Καθεμία μας έχει λάβει διαφορετικά ακούσματα (παραδοσιακή μουσική, κλασική, έντεχνη, ροκ, έθνικ κ.α.)

Αstrarot
Pantera - "The Great Southern Trendkill", Him - "Venus Doom", Sepultura - "Chaos AD", Judas Priest - "Sad Wings Of Destiny", Linkin Park - "Hybrid Theory".

Γυμνασμένα Κορμιά
"AM" - Arctic Monkeys, "Heaven And Hell" - Black Sabbath, "In Absentia" - Porcupine Tree, "Never Mind" - Nirvana, "Dark Poetry" - Vodka Juniors, "Διαδικασία Ημέρευσης" - Chinese Basement.

Eufonia
Η αλήθεια είναι ότι η μοσυική που παίζουμε σήμερα δεν σχετίζεται και πολύ με τους δίσκους που μας επηρέασαν ώστε να ξεκινήσουμετη μουσική. Αλλά επειδή η μουσική είναι μία και δεν κάνει διακρίσεις θα μιλήσουμε καθρά και ξάστερα: "The Wall" - Pink Floyd, "Χαιρετίσματα" - Βασίλης Παπακωνσταντίνου, "Thunder And Lightning" - Thin Lizzy καιιιιιιι Τα Χάλκινα Της Γουμένισσας.

 

Επιθυμούμε τη διάδοση της μουσικής μας σε ένα ευρύτερο κοινό εκτός Θεσσαλονίκης

Πώς φαντάζεστε το συγκρότημά σας στο μέλλον;

Bailemos
Άπλα προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, να εξελισσόμαστε χωρίς να “απαιτούμε” κάτι από το μέλλον. Στόχος μας είναι να αλληλεπιδράσουμε με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Reverse Cowbell
Η πολυπλοκότητα της καθημερινότητας αποδεικνύει ότι μακροπρόθεσμα πλάνα συχνά δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι επιθυμούμε τη διάδοση της μουσικής μας σε ένα ευρύτερο κοινό εκτός Θεσσαλονίκης. Στο προσεχές μέλλον, αναμένουμε την κυκλοφορία του πρώτου μας EP στις αρχές του νέου έτους, για το οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

Sleeping Bugs
Αυτό που ελπίζουμε για το συγκρότημα στο μέλλον είναι να αντέξει στον χρόνο και να εξελιχθεί, αλλά και να υπάρχει η ίδια όρεξη για μουσική όπως τώρα.

Sleeping Bugs

Αντί Λογικής
Οι βλέψεις μας κινούνται στον χώρο των ηχογραφήσεων και τον ζωντανών εμφανίσεων ουσιαστικά αυτό που κάνουμε ήδη αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η διεθνής σκηνή δεν μας τραβάει και τόσο πολύ καθώς έχουμε ελληνικό στίχο. Φιλοδοξούμε πάντως η παρέα μας να έχει αντέξει μέσα στο χρόνια και συνεχίσουμε να περνούμε την ίδια χαρά με τώρα.

Planet Hollywood
Η αλήθεια είναι μας πετυχαίνετε σε μια περίεργη φάση λόγω σπουδών σε διάφορες χώρες, παρ' όλα αυτά έχουμε ακόμα όνειρα για αυτή την μπάντα και δεν έχουμε τελειώσει. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι μετά από τόσο καιρό τώρα είναι η αρχή. Ο χρόνος μόνο θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε.

Silence
Η αλήθεια είναι πως στο μέλλον θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, αφού φυσικά τελειώσουμε τις μαθητικές μας δραστηριότητες, καθώς φέτος κλείνουμε έναν πολύ ενδιαφέρον μαθητικό κύκλο ως μπάντα. Στο μέλλον λοιπόν, μας φανταζόμαστε διαφοροποιημένους, γεμάτοι νέο υλικό, με νέα live και ποιος ξέρει, ίσως και σε ακόμη ένα Schoolwave;

Silence

Γης Μαδιάμ
Καταρχάς να υπάρχει, και δεύτερον να έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και να έχει βάλει κι αυτό τη σφραγίδα του δίπλα στους ανθρώπους που υπηρετούν την ελληνική δημοτική μουσική.

Αstrarot
Φανταζόμαστε να κάνουμε οτιδήποτε έκαναν οι αγαπημένες μπας μπάντες. Να βγάζουμε δίσκους, να κάνουμε tour και να κάνουμε την ζωή που θέλουμε χωρίς παρεμβολές.

Γυμνασμένα Κορμιά
Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε για χρόνια καθώς περνάμε πολύ καλά μέσα από αυτό και να μη καταλήξει το συγκρότημα μια μακρινή ανάμνηση.

Eufonia
Γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός έχει πολλές δυσκολίες και είμαστε ακόμη παρθένοι σε αυτόν.Πρώτα απ’όλα θέλουμε να μείνουμε μάζι, να 'μαστε καλά και μετάα περιοδείες, συναυλίες σε όλο τον κόσμο και ένα κοινό που θα μας ακολουθεί και θα γουστάρει τη δουλειά μας!! Είθε οι θεοί της ΡΟΚ να είναι μαζί μας!!

  • SHARE
  • TWEET