Τρία αγαπημένα EP των Mother Of Millions

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης επιλέγει τα αγαπημένα του EP

11/05/2022 @ 22:23

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου EP, "Orbit", το οποίο σηματοδοτεί τη δισκογραφική επιστροφή των Mother Of Millions, καθώς και την επιστροφή στις ζωντανές εμφανίσεις, με την επικείμενη εμφάνιση στο Gagarin, την Παρασκευή 13/5, ζητήσαμε από τον Κώστα Κωνσταντινίδη, κιθαρίστα του συγκροτήματος να επιλέξει και να μας πει δυο λόγια για τα δικά του αγαπημένα EP.

Mother Of Millions Gagarin


Godspeed You! Black Emperor - Slow Riot For New Zero Kanada

Godspeed You! Black Emperor - Slow Riot For New Zero Kanada

Μια μνημειώδης δουλειά, με τα δύο μόλις κομμάτια του, για το κινηματογραφικό post-rock. Από το αινιγματικό εξώφυλλο έως τις κιθαριστικές εξάρσεις του, όλα τα επιμέρους στοιχεία συγκροτούν την μαγευτική ταυτότητα των GY!BE. Το Moya έχει ασκήσει αξεπέραστη επίδραση τόσο στην έκφραση μου στην κιθάρα, όσο και στην σύνθεση ενός κομματιού με κλιμακούμενη ένταση.

Εξίσου εμβληματικό και συναισθηματικά έντονο είναι το δεύτερο κομμάτι του EP, με το voice sample του Blaze Bayley, στο οποίο, κάπου στη μέση του, απαγγέλει τους στίχους του Virus των Iron Maiden. Ήταν από τα πρώτα μου post-rock ακούσματα και ο τρόπος των Godspeed να δημιουργούν ηχοτοπία χωρίς να λειτουργούν σαν background μουσική, αλλά να σε καθηλώνουν, λειτούργησε αρκετά επιδραστικά στον τρόπο κατανόησης και σύνταξης μια ιστορίας ακόμα και μέσω απόλυτης μουσικής. Το καλοκαίρι στο Ηρώδειο!


Tool - Opiate

Tool - Opiate

Η εισαγωγή στον ήχο των Tool πριν και οι ίδιοι τον προτείνουν ξεκάθαρα. Για μένα ήταν μια επιστροφή από το Aenima -δίσκο στον οποίο τους πρωτοάκουσα- ψάχνοντας να βρώ κι άλλο λίγο από αυτόν τον ήχο που κανείς δεν είχε τότε. Δεν ανήκει στις κορυφαίες τους δουλειές -παρόλο που το ομότιτλο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα σε νέα έκδοση-, αλλά είναι πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις τα συστατικά εκείνα που έκαναν τη μπάντα πραγματικά σπουδαία, στο στάδιο που ακόμα εκείνα διαμορφώνονται.


The Beatles - Magical Mystery Tour

The Beatles - Magical Mystery Tour

Για το songwriting των Beatles έχουν γραφτεί πολλά κείμενα στην ιστορία της μουσικής και δεν ξέρω πόσα περισσότερα μπορούν να ειπωθούν. Το soundtrack της ομώνυμης ταινίας των Beatles κυκλοφόρησε ως double EP στη Μ. Βρετανία και ως LP στις ΗΠΑ, με το LP να περιλαμβάνει τα singles του 1967 που δεν μπήκαν σε κάποιο άλμπουμ τους. Το EP λέγεται πως περιγράφει ένα acid trip (οι γνωστές ψυχεδελικές ανησυχίες των '60s) και τα singles όπως το Strawberry Fields, το Penny Lane ή το All You Need is Love με κάποιο μαγικό τρόπο ακούγονται πάντα φρέσκα. Ξανακούγοντάς τα κανείς καταλαβαίνει γιατί οι Beatles καθόρισαν τη σύγχρονη μουσική όσο κανένας άλλος. Nothin' you can sing that can't be sung. 

  • SHARE
  • TWEET