Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Μια όχι και τόσο ψύχραιμη ματιά σχετικά με την επικείμενη νεκρανάσταση του R.J.D.

Από τον Κώστα Πολύζο, 28/07/2017 @ 12:32

Είναι πραγματικά κρίμα που η χήρα του μακαρίτη Ronnie James Dio στην προσπάθεια της να καπηλευτεί τη φήμη του άντρα της και την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, θα «φέρει πίσω» τον μεγάλο κοντό ως ολόγραμμα, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο με θίασο πρώην συνεργάτες του. Και όλο αυτό γιατί; Για να βγάλει μερικά φράγκα ακόμα.

Είναι μια κίνηση για την οποία δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να πω πως δεν μπορώ να δω το παραμικρό θετικό σε αυτή. Μια ζωή είμαι «ναι μεν αλλά» στην προσπάθειά μου να μην είμαι απόλυτος, καθώς κυκλοφορούν εκεί έξω διάφορες αλήθειες, αλλά εδώ το πράγμα φωνάζει από μόνο του.

Το χειρότερο απ' όλα, όμως, είναι πως στο όνομα της περιέργειας και της νοσταλγίας θα πάει κόσμος να δει αυτό το τσίρκο, τροφοδοτώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ακόρεστη μηχανή με χρήμα. Θα πάνε να δουν μουσικούς να αλληλεπιδρούν με ένα ψηφιακό ολόγραμμα σαν σε ταινία του Paul Verhoeven και αυτοί από κάτω να πανηγυρίζουν; Αλήθεια τώρα, υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο;

Κανονικά έπρεπε να πέσει τόσο κράξιμο που το όλο πράγμα να κατέρρεε άμεσα σαν ιδέα, πολύ πριν φτάσει καν στο στάδιο της προπαραγωγής, αλλά πολύ φοβάμαι πως από τη στιγμή που βρέθηκε χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο, ξέρουν πως «θα βγει». Το ακόμα χειρότερο, όμως, είναι πως στον απόηχο μιας επιτυχημένης περιοδείας, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα δούμε ακόμα περισσότερες ομορφιές στο μέλλον.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια λογική θα πουλήσουν πίσω από αυτήν την "Dio Returns" εξυπνάδα. Και εννοώ τι δόλωμα θα βάλουν στο αγκίστρι για να τσιμπήσει ο οπαδός καθώς ο απώτερος σκοπός προφανώς και είναι το χρήμα. «Όσοι δεν πρόλαβαν να τον δουν ζωντανά»; Εντάξει και εγώ δεν πρόλαβα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ή τη Μαύρη Πανώλη, οπότε μήπως θα πρέπει να ζητήσω μια αναπαράσταση, έτσι για το ονόρε; Και θα μου πεις «μα καλά, συγκρίνεις τον Dio με τον Μαύρο Θάνατο». Όχι αγαπητέ μου, αυτό που θέλω να πω είναι πως η ιστορία είναι ιστορία. Πάει και τελείωσε. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω όσο και να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω.

Υπάρχουν live DVD, ντοκιμαντέρ, ένα κάρο βίντεο στο γιουτιούμπ να χαζέψει κάποιος που δεν τον πρόλαβε ή που τον είδε αλλά του έχει λείψει. Υπάρχει η μαγεία της φωνής του αποτυπωμένη σε βινύλια, κασέτες και CD. Γιατί κάποιος να είναι τόσο αχόρταγος; Τι θα του προσφέρει όλο αυτό; Αλήθεια θα πάει και θα διασκεδάσει με κάτι τέτοιο;

Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει το πράγμα, οπότε κυρά Wendy μου παρ' το απόφαση, ο Dio πέθανε. Αν πιστεύεις πως δεν σου άφησε πολλά στην άκρη να περάσεις τα στερνά σου, τράβα βρες καμιά δουλειά. Δεν είναι ντροπή. Μην ασελγείς πάνω στο όνομα και στην ιστορία του αγαπημένου μας Ronnie για μια χούφτα δολάρια.

Dio Returns Tour

  • SHARE
  • TWEET