«10»: Oι δίσκοι που καθόρισαν τους Tripwire

O ήχος της αθηναϊκής μπάντας είναι πολυσυλλεκτικός και αυτό αποτυπώνεται στους δίσκους που επέλεξαν ως αγαπημένους τους

24/11/2022 @ 19:20

Οι Tripwire επέστρεψαν μετά από εννέα χρόνια απουσίας με τον τρίτο δίσκο τους "Full Circle" που ήδη κυκλοφορεί και μπορείτε να τον ακούσετε σε όλες τις πλατφόρμες.

Επεκτείνουν τον ήχο, τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους σε διάφορα στυλ μουσικής όπως bossa nova, jazz και rock, αλλά όλα κάτω από δυνατές μουσικές γραμμές και μελωδίες και κάτω από το "alternative " μουσικό φάσμα.

Tripwire

Ζητήσαμε από το αθηναϊκό Alternative/Indie Rock συγκρότημα να επιλέξει δέκα αγαπημένους δίσκους, οι οποίοι καθόρισαν τον ήχο τους, λίγες μέρες πριν παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 22:00, στη σκηνή UpStage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

(Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, ειστήρια από εδώ)

1
Antonio Carlos Jobim - The Jobim Songbook
Antonio Carlos Jobim - The Jobim Songbook
Ο δάσκαλος της bossa nova και ένας απο τους δίσκους που όρισαν το είδος. Ένας καινούργιος μουσικός κόσμος άνοιξε μπροστά μας καθώς πειραματιζόμασταν ως ακροατές.
2
Radiohead - Ok Computer
Radiohead - Ok Computer
Χωρίς αμφιβολία, ένας απο τους καλύτερους δίσκους στην ιστορία της alternative σκηνής όπου και έχει ριζώσει μέσα μας.  Μεγαλύτερη έμφαση στο "Paranoid Android" όπου «σπάει» τις φόρμες και για έναν μοναδικό λόγο έχει απόλυτο νόημα.
3
Al Stewart - Year Of The Cat
Radiohead - Ok Computer
Ένας καλλιτέχνης που άνετα θα μπορούσε αν συγκριθεί με τον Paul McCartney.  O ορισμός της British 70’s αρμονία και αισθητική.
4
Doris Day - With A Smile And A Song
Doris Day - With A Smile And A Song
Ένας δίσκος από «χρυσάφι» σε μία από τις διαχρονικότερες ερμηνεύτριες με κομμάτια που άφησαν εποχή. Αν δεν ξέρεις το παρελθόν, πώς θα χαράξεις το μέλλον;
5
Mike Oldfield - Tubular Bells
Mike Oldfield - Tubular Bells
Ως ακροατές δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σχόλιο να ειπωθεί. Απλά προσπάθησε να θυμηθείς την πρώτη φορά που το άκουσες. Αυτό. Ως δημιουργοί, βλέπεις πως μετά από χρόνια έχουν ριζώσει μέσα σου δομές, ενορχηστρώσεις και αρμονίες όπως από τον Mike Oldfield.
6
Queen - A Night At The Opera
Queen - A Night At The Opera
Ένας δίσκος σταθμός που κυριολεκτικά «έσπασε τα μουσικά σύνορα». Her Majesty herself.
7
Miles Davis - Kind Of Blue
Miles Davis - Kind Of Blue
Τι θα μπορούσε να πει κάποιος για ένα από τα ωραιότερα soundtracks που γράφτηκε Live καθώς έπαιζε ζωντανά η ταινία μαζί με τη σύνθεση;
8
Νίκος Ξυλούρης / Σταύρος Ξαρχάκος - Συλλογή
Νίκος Ξυλούρης / Σταύρος Ξαρχάκος - Συλλογή
Κάτι ότι υπάρχει ρίζα από την Κρήτη, κάτι ότι Κ. Ξαρχάκος βρίσκεται στην Αγία Τρίαδα των καλύτερων Ελλήνων συνθετών και κάτι ο τραγουδάει Αρχάγγελος της Κρήτης νομίζουμε ότι είναι αρκετό για να θεωρείται αυτή η συνεργασία σπάνια και ο δίσκος τουλάχιστον αριστούργημα.
9
Waterboys - This Is The Sea
Waterboys - This Is The Sea
Οι μύθοι ζωντάνεψαν, o fiddler παίζει όπως ποτέ άλλοτε και μουσική παντρεύεται με την λαχτάρα για ζωή μέσω των Waterboys.  Ακόμα και οι νεκροί ανασταίνονται.
10
My Morning Jacket - Okonokos
My Morning Jacket - Okonokos
Απλά ένα αριστούργημα με αποκορύφωμα το Dondante που θα μας στοιχειώνει όσο υπάρχει. Γίνεται ένα «κλικ» που λέμε και ξαφνικά σταματάνε όλα.
  • SHARE
  • TWEET