Nick Cave Solo

Αθήνα @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Nick Cave Solo Αθήνα @ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγκροτήματα Nick Cave Solo
Ημερομηνία Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024
Πόλη Αθήνα
Χώρος Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Διεύθυνση Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα
Τηλέφωνο 21 1198 1784
Τιμή εισιτηρίου Sold Out
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης tickets.onassis.org
Διοργανωτής Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Nick Cave Solo - Μαζί με τον Colin Greenwood

Εισιτήρια (SOLD OUT)

Ζώνη Α 150 €
Ζώνη Β 120 €
Ζώνη Γ 80 €
Περιορισμένης Ορατότητας 50 €
Ανεργίας, ΑμεΑ 35 €
Συνοδός ΑμεA 50 €

Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Έως 2 εισιτήρια για κάθε αγοραστή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η προπώληση ξεκινά στις 12 Απριλίου, στις 10 πμ

Στην παράσταση “Nick Cave Solo” δεν ισχύει η έκπτωση Φίλων και η δυνατότητα εξαργύρωσης πόντων ή ανοιχτού εισιτηρίου. Ισχύει η πίστωση πόντων στο λογαριασμό σας με κάθε αγορά εισιτηρίου.

Στην παράσταση “Nick Cave Solo” δεν ισχύουν τα εισιτήρια γειτονιάς.

Στην παράσταση “Nick Cave Solo” ισχύει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων ανεργίας* και ΑμεΑ*.

*Η αγορά των εισιτηρίων πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια της Στέγης.

 

Mια σπάνια ευκαιρία να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του Nick Cave στη Στέγη, σε ένα ακατέργαστης ομορφιάς ανθρώπινο και συναισθηματικό ταξίδι που θα κατακλύσει την Κεντρική Σκηνή.

«Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία» – LA Magazine

«Συναρπαστικός και μαγνητικός» – Forbes

«Nick Cave + Colin Greenwood = μαγεία» – Scenestar

«Τα τραγούδια του σε καθηλώνουν, αυτό το σκηνικό αναδεικνύει τη δύναμη του στην πιο λιτή, αγνή και ακατέργαστη μορφή της.» – US Rocker

«Ένας master της τέχνης του» – Highwire Magazine

Η Στέγη ανοίγει για πρώτη φορά την αγκαλιά της στον αξεπέραστο Nick Cave, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην Ευρώπη και θα κάνει μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων στην Αθήνα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια το Βελιγράδι, το Ελσίνκι και το Ρέικιαβικ.

Ο Νικ Kέιβ στο πιάνο συνοδευόμενος από τον Colin Greenwood των Radiohead στο μπάσο, παρουσιάζει μοναδικές συναυλίες γεμάτες συναίσθημα, ατμόσφαιρα και υπερβατικότητα, όπου χαρακτηρίστηκαν από τα διεθνή μέσα ως «τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία» (LA Magazine). Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου Κέιβ και Γκρίνγουντ αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του Κέιβ.

H καλλιτεχνική πορεία του Nικ Κέιβ, της ψυχής της θρυλικής του μπάντας των Bad Seeds, εκτείνεται σε περισσότερα από 40 χρόνια με τον ίδιο να έχει καταπιαστεί παράλληλα με πολλά διαφορετικά πράγματα πέρα από τη μουσική και τη σύνθεση, πλαισιώνοντας το βιογραφικό του και με άλλες ιδιότητες – του ηθοποιού, του συγγραφέα βιβλίων και σεναρίων για κινηματογραφικές ταινίες, του συντάκτη της εβδομαδιαίας, διαδραστικής πλατφόρμας “The Red Hand Files” και, πιο πρόσφατα, του κεραμίστα.

«Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία, συνοδευόμενος από τον σπουδαίο Colin Greenwood. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ' αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση», o Κέιβ έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο ήχο, γεμάτο ένταση και λυρικό βάθος, μαγνητίζοντας το κοινό με τη σκοτεινή αισθητική των στίχων του και την έντονη σκηνική παρουσία του.

«Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία.» LA Magazine


Ο Colin Greenwood είναι από την Οξφόρδη της Αγγλίας και παίζει μπάσο στους Radiohead από την ίδρυσή τους το 1985. Οι Radiohead έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχουν λάβει, ξεχωρίζουν έξι βραβεία Grammy, τέσσερα βραβεία Ivor Novello και η ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame. Το άλμπουμ τους, “OK Computer” (1997), περιλαμβάνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Εκτός των Radiohead, ο Κόλιν είναι συγγραφέας και φωτογράφος. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα “The Guardian” και στο περιοδικό “The Spectator”, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη έκδοση του φωτογραφικού του βιβλίου, με τίτλο “How To Disappear – A Portrait of Radiohead”, στο οποίο αποτυπώνει τη ζωή του με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ τόσο στο στούντιο όσο και στις περιοδείες τους.


«Το να περπατάς στη σκηνή και να ερμηνεύεις μια σειρά τραγουδιών αποτελεί μια προσπάθεια να τονώσεις τη συλλογική ψυχή ενός κοινού. Οτιδήποτε συμβαίνει στην ψυχή του κοινού συμβαίνει επίσης και στην ψυχή του ερμηνευτή. Αυτή η αμοιβαιότητα αποτελεί μια κυκλική και κλιμακούμενη πρόσληψη και διάχυση αγάπης. Είναι εκ φύσεως θρησκευτική εμπειρία, γιατί υπηρετεί μια σπουδαιότερη, υπερβατική καλοσύνη. Είναι η αλήθεια. Η ανύψωση της ψυχής είναι καθολική και μπορεί να τη βιώσει κανείς σε οποιαδήποτε όπερα ή rock ‘n’ roll καταγώγιο στον κόσμο και είναι, κατά τη γνώμη μου, μια αυθεντικά θρησκευτική εμπειρία». Αυτά έγραψε ο Nick Cave απευθυνόμενος σε δύο από τους χιλιάδες θαυμαστές του που επικοινωνούν μαζί του μέσω του “Red Hand Files”, του πολυσυζητημένου blog, όπου καλεί όποιον θέλει να τον ρωτήσει οτιδήποτε, ακόμα και πολύ προσωπικά πράγματα – με τις απαντήσεις του Cave να γίνονται πολύ συχνά viral.

Μισό και πλέον αιώνα μετά την πρώτη «ολοκληρωμένη θρησκευτική εμπειρία» που βίωσε ο ίδιος ως επί σκηνής ερμηνευτής, έχοντας προ πολλού κατακτήσει τον κόσμο συνεπικουρούμενος από τους Bad Seeds, με πολλούς από τους δίσκους του να συγκαταλέγονται στους καλύτερους στην ιστορία της ροκ μουσικής (αν και δεν υπήρξαν ποτέ «απλά» ροκ μουσική), έχοντας περιοδεύσει δεκάδες φορές ανά τον κόσμο για να παίξει από μικρά κακόφημα μπαρ χωρητικότητας μιας χούφτας ανθρώπων μέχρι αχανή φεστιβάλ μπροστά σε λαοθάλασσες, στο μυαλό του Nick Cave, ενός από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών –είτε μιλάμε για το στοιχειωτικό post-punk των Birthday Party και των πρώιμων Bad Seeds είτε για τον ανεπιτήδευτο λυρισμό των τραγουδιών του που πραγματεύονται τον έρωτα ή το πένθος– γεννήθηκε μία ακόμη ιδέα: μια σειρά συναυλιών με τον ίδιο στο πιάνο να ερμηνεύει τραγούδια απ’ όλη του την καριέρα, απογυμνωμένα όμως από τον διονυσιακό ηλεκτρισμό των Bad Seeds, ίσως της πιο αβίαστα «καλοκουρδισμένης» μεταξύ των μελών της μπάντας στον κόσμο, και έχοντας στο πλευρό του μόνο τον Colin Greenwood.

Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2023 από τη Βόρεια Αμερική και όχι απλά στέφθηκε με επιτυχία αλλά εξαρχής οι μαρτυρίες όσων είχαν φροντίσει έγκαιρα να εξασφαλίσουν τα πολύτιμα εισιτήρια έκαναν λόγο για μια εμπειρία ζωής. Όμως, «οτιδήποτε συμβαίνει στην ψυχή του κοινού συμβαίνει επίσης και στην ψυχή του ερμηνευτή», και γι’ αυτό ο πολυπράγμων Nick Cave, ο οποίος άλλωστε ποτέ δεν περιόρισε δημιουργικά τον εαυτό του –εκτός από μουσικός, είναι και μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, ηθοποιός (έχει παίξει στα «Φτερά του έρωτα» και στο «Μέχρι το τέλος του κόσμου» του Wim Wenders) και εικαστικός (τα νέα του γλυπτά, που αφηγούνται την ιστορία του διαβόλου, εκτίθενται στις Βρυξέλλες)– αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την επί σκηνής «αδελφότητα των δύο» με τον σπουδαίο μπασίστα των Radiohead.

Τη σκυτάλη των συναυλιών πήρε η γενέτειρά του, Αυστραλία, για να καταλήξει τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη, για λίγες ακόμα εμφανίσεις, ανάμεσα στις οποίες και τρεις στην Αθήνα και την Κεντρική Σκηνή της Στέγης (1-3 Ιουνίου). Εξαιρουμένης μιας μικρής θερινής ανάπαυλας, όλο το 2024 θα τον βρει «στον δρόμο», μιας και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, αυτή τη φορά με τους Bad Seeds, για την προώθηση του επικείμενου άλμπουμ, “White Gold”, του πρώτου, μετά τον θάνατο του γιου του, Arthur, το 2015, που δεν δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από το πρίσμα της απώλειας.
Γιατί στα 66 του ο Nick Cave εκτιμά πια τη ζωή περισσότερο από ποτέ. «Τι λέει σε όλους όσοι έχουν πεθάνει αν εμείς ζούμε όντας παθολογικά τσαντισμένοι με τον κόσμο; Τι λέει σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή αν εμείς είμαστε σε μια διαρκή κατάσταση μιζέριας και οργής και κατάθλιψης και κυνισμού απέναντι στον κόσμο; Τι παρακαταθήκη αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω τους, αν εμείς διαχειριζόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο τον χαμό τους;» Αυτά δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα “Guardian”, για να καταλήξει ότι «η χαρά είναι κάτι που γεννιέται απρόσμενα και συγκλονιστικά μέσα από την κατανόηση της απώλειας και της οδύνης».

  • SHARE
  • TWEET