The Tiger Lillies

Θεσσαλονίκη @ Μονή Λαζαριστών

The Tiger Lillies Θεσσαλονίκη @ Μονή Λαζαριστών
Συγκροτήματα The Tiger Lillies
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Μονή Λαζαριστών
Διεύθυνση Κολοκοτρώνη 21 (Δήμος Σταυρούπολης)
Τηλέφωνο 2310-589185
Τιμή εισιτηρίου 17-27 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Wind
Διοργανωτής

The Tiger Lillies

The Crack οf Doom and other quarantine

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, 21.00

Οι σαγηνευτικοί και ανατρεπτικοί Tiger Lillies, έρχονται στη Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια. Το διάσημο punk/street opera τρίο επιστρέφει με μία μοναδική παράσταση, με τίτλο“The Crack οf Doom and other quarantine tales”, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Οι Tiger Lillies αιχμαλωτίζουν μουσικά τον πόνο και την ανοησία ενός κόσμου σε lockdown. Οι καλλιτέχνες της εναλλακτικής όπερας δημιούργησαν ένα άλμπουμ σε 2 μέρη, που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Το Lp “Covid-19 II” κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Bandcamp την Παρασκευή 5 Ιουνίου, και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, τα τραγούδια “Lockdown Blues”, “Care Home”, “Poor Man Killer” και “Don’t Drink Bleach”.

Ο τραγουδιστής της μπάντας και τραγουδοποιός Martyn Jacques εξηγεί: “Το πρώτο μέρος είναι πολύ πιο αστείο από το δεύτερο. Νομίζω ότι η όλη ιδέα ήταν πραγματικά αστεία. Στο δεύτερο, γίνεται πιο στενόχωρο γιατί είχαν πλέον πεθάνει περισσότεροι άνθρωποι.” Στα πλάνα τους για τη συνέχεια είναι η εξέλιξη αυτού του κύκλου τραγουδιών σε μια παράσταση-αποτύπωση του θρήνου, της σύγχυσης αλλά και της ανοησίας που συνδέονται με την πανδημία.

Ο κόσμος των Tiger Lillies είναι αλλόκοτος και μεταβαλλόμενος. Έχει στιγμές βαθιάς θλίψης, αδυσώπητων αστείων και απέραντης ομορφιάς. Ο χαρισματικός ηγέτης τους, Martyn Jackques, με μια φωνή καταρράκτη συναισθημάτων, δίνει το βασικό στίγμα με τη συγκλονιστική ερμηνεία του. Οι ίδιοι έχουν περιγράψει τον ήχο τους ως “μπρεχτική όπερα”, αντλώντας έμπνευση από τη “μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου, που ακουμπά την αγνή πλευρά ενός ιδιόρρυθμου μιούζικαλ”. Όπως έχει γραφτεί και στον Τύπο, πρόκειται για ένα κολασμένο βαριετέ εξίσου επηρεασμένο από τον Bertolt Brecht, τον Kurt Weill, την τσιγγάνικη μουσική και το θέατρο του δρόμου.

Οι Tiger Lillies δεν σταματούν να σοκάρουν, να εκπλήσσουν και να διασκεδάζουν. Είναι κάτι που κάνουν εδώ και 30 χρόνια, πλέον, και ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν γι’ ακόμα περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως μέσα σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα, η σχέση που έχουν χτίσει με το ελληνικό κοινό μόνο τυχαία δεν είναι. H Ελλάδα έχει γίνει ένα δεύτερο σπίτι για τους Tiger Lillies, με τη μπάντα να έχει δώσει πολλές παραστάσεις (μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες επιτυχίες The Tiger Lillies Circus και Freakshow) σε ολόκληρη τη χώρα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν επί σκηνής είναι σκοτεινή, αλλόκοτη και μεταβαλλόμενη, με στιγμές βαθιάς θλίψης, πικρόχολου μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς.

INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου

Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α, Τμήμα 1: 27€ (21€*)
Ζώνη Α, Τμήμα 2: 25€ (20€*)
Ζώνη Β, Τμήμα 1: 22€ (17€*)
Ζώνη Β, Τμήμα 2: 20€ (16€*)
Ζώνη Γ, Κερκίδα: 17€ (13€*)
* Τιμή με έκπτωση

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Χρήσιμες Πληροφορίες
- Σεβόμενοι τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι θέσεις είναι περιορισμένες για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
- Η συναυλία είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δεν απαιτείται rapid test, self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας και σε όλους τους χώρους.

  • SHARE
  • TWEET