Στίχοιμα, Lobo, No Hard Feelings, Downtown, Fer De Lance, Wang, Δ.Π.Θ.

Αθήνα @ Σκοπευτήριο

Στίχοιμα, Lobo, No Hard Feelings, Downtown, Fer De Lance, Wang, Δ.Π.Θ. Αθήνα @ Σκοπευτήριο
Συγκροτήματα Στίχοιμα, Lobo, No Hard Feelings, Downtown, Fer De Lance, Wang, Δ.Π.Θ.
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Σκοπευτήριο
Διεύθυνση Καισαριανή
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Σε μια εποχή που η τέχνη καταδικάστηκε στη σιωπή, τολμάμε να “κάνουμε φασαρία” για τους ανθρώπους της που δοκιμάζονται με κάθε τρόπο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΧΟΙΜΑ / LOBO / NO HARD FEELINGS / DOWNTOWN / FER DE LANCE / WANG / Δ.Π.Θ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

BAZOOKA / LOST BODIES / ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ / FRANK PANX & ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ / ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Για το Live Streaming συντονιστείτε στη συχνότητά μας στο estage.gr και παρακολουθήστε την πρώτη υβριδική open air συναυλία.

Κάθε ημέρα έχει τον δικό της σύνδεσμο για να δείτε την συναυλία. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο της ημέρας, θα σας ζητηθεί να κάνετε μια απλή εγγραφή με το e-mail σας και ακολούθως θα σας εμφανίσει τις επιλογές: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ.

Με την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ σας, με οποιοδήποτε ποσό, μας βοηθάτε να καλύψουμε το κόστος που απαιτεί αυτό το εγχείρημα αλλά και να βοηθήσουμε αγαπημένους μουσικούς που βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση σε μια εποχή που η τέχνη έχει καταδικαστεί στη σιωπή.

Με την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ σας διεκδικούμε και το δικό σας δικαίωμα να έχετε πρόσβαση σε μουσικές και μπάντες που γουστάρετε αλλά δεν είναι εφικτό να τους δείτε από κοντά.

Για να επιτευχθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα συνεργάζονται η μουσική συλλογικότητα ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ, το IMMIGRANIADA FESTIVAL, το panx.gr, το estage.gr και τα συνεργεία streaming & κινηματογράφησης Streamia και Αλέξης Πόνσε.

Ευχαριστούμε την 440 Sound Collective που μας έδωσε την άδεια να μεταδώσουμε την συναυλία για όλους εσάς προκειμένου να ακουστεί η φωνή της τέχνης που έχει καταδικαστεί στη σιωπή.

Αντισώματα & Immigraniada Fest

Το ακόλουθο κείμενο είναι από την 440 Sound Collective

Ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία φορά που τα μεγάφωνα και τα μικρόφωνα δώσανε ένταση στη φωνή των κοινωνικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον δημόσιο χώρο, εκεί όπου πάλλεται η καρδιά των ανθρώπων και της κοινωνίας. Ένας χρόνος κατά τον οποίο η δυστοπία των λογοτεχνικών μυθιστορημάτων μετουσιώθηκε στην πραγματική ζωή. Χιλιάδες ζωές χάθηκαν από την επέλαση της πανδημίας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η κοινωνία έμεινε εκτός του δημόσιου χώρου, αποκλεισμένη από καθετί που μας υπενθυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι: από τη μουσική, το θέατρο, τον χορό, τον κινηματογράφο κ.λπ. Ο κόσμος βρέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την τηλεόραση να αποτελεί την καλοκουρδισμένη και καλοπληρωμένη φωνή ενημέρωσης και προπαγάνδας. Ταυτόχρονα, ένα όργιο καταστολής, νέων μέτρων, νόμων, λογοκρισίας και αποκλεισμών περνάει από την πίσω πόρτα, κάνοντας την επόμενη μέρα να φαντάζει ακόμα πιο ζοφερή.

Οι εκτρωματικές μεταρρυθμίσεις περνούν χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης. Από τον νέο εργασιακό νόμο και τις αλλαγές στα πανεπιστήμια μέχρι τον ευρωπαϊκό νόμο για τη λογοκρισία στη μουσική και τους συνεχείς αποκλεισμούς από τον δημόσιο βίο, τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στο μέλλον είναι πολλά. Η πραγματικότητα δεν θα είναι πια η ίδια αλλά πολύ διαφορετική απ’ αυτή που αφήσαμε πίσω μας. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις και τους όρους της αντίστασης.

Φέτος, χωρίς τα πολιτικά φεστιβάλ που έδιναν ζωή στην Αθήνα, δημιουργείται εκ νέου ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ξέρουμε πως δεν είμαστε αμιγώς πολιτική ομάδα. Ωστόσο, για εμάς οι συναυλίες δεν είναι μόνο η δουλειά μας. Είναι κυρίως η δυνατότητα της κοινωνίας να βρεθεί στον δημόσιο χώρο, να ψυχαγωγηθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να πολιτικοποιηθεί. Αυτή η συναυλία έρχεται μέσα από τη βαθιά μας ανάγκη να ξαναβρεθούμε με τους μουσικούς και το κοινό στον φυσικό μας χώρο, να αλληλεπιδράσουμε, να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες και τις αγωνίες μας, να ξεκινήσουμε να συζητάμε για το τι μας συμβαίνει και πώς θα βγούμε απ’ αυτό.

Έτσι, με τα μικρόφωνα και ηχεία ανοιχτά, στις 11 και 12 του Ιούνη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής σάς περιμένουμε όλους/ες για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, να ξορκίσουμε το κακό όλοι μαζί και να κοινωνήσουμε και πάλι την ιδέα της συλλογικότητας και του κοινού βίου. Να αισθανθούμε πάλι άνθρωποι.

  • SHARE
  • TWEET