Λάας Festival: Raw In Sect, Aherusia, Nochnoy Dozor, Hard Disk Drive

Κυπαρισσία @ Τρενοτεχνείον

Λάας Festival: Raw In Sect, Aherusia, Nochnoy Dozor, Hard Disk Drive Κυπαρισσία @ Τρενοτεχνείον
Συγκροτήματα Λάας Festival: Raw In Sect, Aherusia, Nochnoy Dozor, Hard Disk Drive
Ημερομηνία
Πόλη Κυπαρισσία
Χώρος Τρενοτεχνείον
Διεύθυνση Σιδηροδρομικός Σταθμός Κυπαρισσίας
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Λᾶας festival 2018

Τρίτη 24 Ιουλίου 

Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟΝ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Κυπαρισσίας 6949420199

Είσοδος: 10 € – Ώρα έναρξης: 20:00

LINE UP: 

Raw In Sect
AHERUSIA 
Nochnoy Dozor 
Hard Disk Drive

To ,Λᾶας festival έρχεται με σκοπό να αποτελέσει έναν νέο πόλο στην ελληνική προοδευτική σκηνή καθώς και να συσπειρώσει τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου σε ένα event με ποιοτική μουσική, όπου καθιερωμένα αλλά και ανερχόμενα ελληνικά συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Συγκροτήματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο και πορεία, σε έναν απίστευτα όμορφο πολυχώρο, μόλις 2,5 λεπτα από την θάλασσα, επιλογή ελεύθερου camping, κρύα μπύρα, φαγητό, merchandise, δωρεάν parking, μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα στην πανέμορφη Κυπαρισσιά, δημιουργούν μια ιδανική ευκαιρία απόδρασης. 

Το Λᾶας festival, ήρθε για να ριζώσει, να προσφέρει, να συσπειρώσει, να κάνει ανθρώπους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Σας περιμένουμε στο ΤΡΕΝΟΧΝΕΙΟΝ, στις 24 Ιουλίου, στην πανέμορφη Κυπαρισσία. 

Οι Raw In Sect είναι ένα ελληνικό σχήμα από την Αθήνα το οποίο έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, το "Red Flows" (2011) και το "Blue Haze"(2014) και “Kitro” (2018) τα οποία διανέμονται από την Plastic Head στην Ευρώπη και Sony RED στην Αμερική. Έχοντας μοναδικό ήχο όπως περιγράφεται από πολλούς, οι RIS έχουν κάνει πολλές περιοδείες σε όλη την Ευρώπη οι οποίες τους έχουν αποφέρει ένα πιστό κοινό καθώς και το αξίωμα να είναι από τα πιο ανερχόμενα συγκροτήματα.

Μετά το τέλος των συναυλιών για το "Red Flows", ηχογράφησαν το "Blue Haze" πάνω στο οποίο δούλεψαν με τον 2 φορές προτεινόμενο για Grammy Matt Bayles (Pearl Jam, Mastodon, Caspian κτλ). Οι Raw In Sect παρουσίασαν ένα 7λεπτο animation βίντεο για το ομώνυμο τραγούδι το οποίο λατρεύτηκε από τους οπαδούς της μπάντας καθώς και από πολλές καλλιτεχνικές κοινότητες. Η κυκλοφορία του "Blue Haze" ακολουθήθηκε από ένα τεράστιο πρόγραμμα συναυλιών το οποίο περιείχε πάνω από 150 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.

Το 2018 βρίσκει τους Raw In Sect να ετοιμάζουν την προώθηση του καινούριου τους δίσκου "Kitro" το οποίο έχει προκαλέσει συζητήσεις καθώς για τους Ελληνικούς στίχους του αλλά και το έντονο Ελληνικό χρώμα στον ήχο του. Ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Peter Dowsett στο Λονδίνο και η μίξη/master έγιναν από τον Matt Bayles και τον Pete Maher (U2, Rolling Stones, Nine Inch Nails κτλ). Στην παρούσα φάση αναμένεται μεγάλο πρόγραμμα συναυλιών σε όλη την Ευρώπη και ύστερα στην Αμερική και την Ιαπωνία.

Οι AHERUSIA, είναι μια folk metal μπάντα, που από την ίδρυσή της βάσισε τις αισθητικές του αρχές στην χρήση τόσο της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, όσο και της προγρηγοριανής ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, σε συνδυασμό με το metal. Χαρακτηριστικός είναι ο ενορχηστρωτικός πειραματισμός με ελληνικούς άσκαυλους και αυλούς, όπως αποτυπώνεται σ τα τραγούδια του εξαιρετικά δυσεύρετου πλέον, “Whispers of Moon”(2000) Μετά από μια περίοδο παραμονής και δημιουργίας στο Β.Α Αιγαίο, το σχήμα επιστρέφει το 2009 στην Αθήνα, για να κυκλοφορήσει το "And The Tides Shall Reveal The Traces", κυκλοφορία που τους καθιέρωσε ως την αντιπροσωπευτικότερη folk metal ελληνική μπάντα και εισήγαγε στον ήχο της την κρητική λύρα. 

Το 2013, οι AHERUSIA επιστρέφουν με το "As I Cross The Seas Of My Soul", το οποίο έτυχε επίσης μεγάλης αποδοχής, ενώ την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το πρώτο DVD της μπάντας με τίτλο "Traces Revealed" περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την ταινία "As Traces Lead To Visions". 

Το 2017 κυκλοφόρησε το "PROMETHEUS~Seven Principles On How To Be Invincible", ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου ζωντανά, με στίχους στην Αλεξανδρινή Ελληνιστική Κοινή γλώσσα. 
Ακολούθησε η δημιουργία μιας θεατρικής ομάδας και η μεταφορά του δίσκου ως θεατρική παράσταση, με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" που γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

Το 2018, οι AHERUSIA ηχογραφoύν το "Nostos (An Answer?)", που αποτελείται από έναν κύκλο ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών/παραλογών διασκευασμένων κάτω από avant-garde αισθητική, σε συνεργασία με χορωδία.

Nochnoy Dozor ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2015. 

Tο πρώτο τους υλικό είναι κράμα πολλών ετερόκλητων μουσικών επιρροών, με heavy ξεσπάσματα, ambient διαθέσεις αλλα και με pop σφηνάκια η τραχείς ροκ στιγμές.

Με μέλη προερχόμενα από ενεργά εγχώρια μουσικά σχήματα, οι Nochnoy Dozor αποτελούν την κοινή πορεία έμπειρων μουσικών, που όμως φέρει τη δική της μοναδική ταυτότητα.Βρισκόμενοι στη διαδικασία παραγωγής της παρθενικής δισκογραφικής τους κυκλοφορίας, οι Nochnoy Dozor δεν χάνουν την ευκαιρία να εμφανιστούν ζωντανά.

Οι Hard Disk Drive δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Κωνσταντίνος Φιλντίσης και τον Thanos Karalis στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.

Η μπάντα άρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις σε τοπικά μαγαζιά παίζοντας διασκευές από την rock και την metal σκηνή ενώ παράλληλα ξεκίνησε την σύνθεση δικού της υλικού επηρεασμένο από την κλασσική metal και την goth.

Τον Νοέμβριο του 2014 και ύστερα από πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις και αλλαγές μελών, το συγκρότημα συμμετείχε στον διαγωνισμό «Warfield» του METAL HAMMER GREECE (Official) φτάνοντας στον τελικό και κατακτώντας την 4η θέση, μπήκε στα Jammin G. Studios στην Αθήνα, όπου ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP «Sadistic Leader» σχηματίζοντας υψηλές πωλήσεις στην Ελλάδα, λαμβάνοντας παράλληλα θετικές κριτικές από webzines και περιοδικά.

Το συγκρότημα συνέχισε τις ζωντανές εμφανίσεις και την σύνθεση υλικού μέσα στα επόμενα χρόνια και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου full length album.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

AHERUSIA
Σέχτα 
Νικος Καλογεροπουλος-Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας 
Hard Disk Drive

Facebook Event

  • SHARE
  • TWEET