The Mound, Narcosis

Αθήνα @ DeathDisco

The Mound, Narcosis Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα The Mound, Narcosis
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Mound live with special guests: NARCOSIS

Στο Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή)

Παρασκευή 11 Μαίου 2018

Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Ταμείο: 6€

Από τα τέλη του 2012 όπου και δημιουργήθηκαν, οι The Mound έχουν αφοσιωθεί σε έναν και μόνο στόχο: Να παίξουν την μουσική που τους αρέσει και να την μοιραστούν με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Από τα πρώτα βήματά τους, με την ηχογράφηση του demo τους, τον Ιούλιο του 2013 και τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Αθήνας, οι The Mound δεν σταμάτησαν ποτέ να τζαμάρουν και να προσπαθούν να εξελίξουν τον ήχο τους, πάντα με αγάπη και σεβασμό στο υλικό και τις επιρροές τους.

Η ηχογράφηση του ντεμπούτο EP τους σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Road Miles, Noise Figures, Transistor κ.α.) στα Artracks Recording Studios κατέδειξε αμέσως τη διάθεσή τους να δημιουργήσουν έναν βαρύ, αναλογικό ήχο, που αποτίει φόρο τιμής στις επιρροές τους, που ποικίλουν από τον ψυχεδελικό proto-doom (sic) ήχο των 70’s, μέχρι και το stoner rock κίνημα των late 90’s. Το mastering του EP, που πραγματοποιήθηκε στο Sweetspot Studio, από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο, έδωσε την τελική μορφή στο εγχείρημά τους και οι ίδιοι είδαν επιτέλους το μουσικό τους όραμα να ενσαρκώνεται σε αυτό.

Ηχογραφώντας εξ’ ολοκλήρου σε μπομπίνα, με βάση στην live εκτέλεση, αποζητώντας έναν ζεστό, αναλογικό, αληθινά γεμάτο ήχο, οι The Mound, από την αρχή της πορείας τους θέτουν γερές βάσεις, με αισθητική και νοοτροπία που χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη ποιότητα αλλά και αφοσίωση.

Narcosis

Οι Narcosis ξεκίνησαν την πορεία τους το 1998, αλλά πρακτικά εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ως ένα ανερχόμενο act το 2015, με αφορμή την κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους, με τίτλο "Road to Infinity", το οποίο αποτέλεσε ένα δείγμα υποδειγματικού songwriting αναδεικνύοντας περισσότερο από ποτέ το ταλέντο του σχήματος σε αυτό.

Βαθιά επηρεασμένοι από τα ένδοξα 90's όπως και από το σύγχρονο alternative / heavy rock κίνημα, το Road to Infinity" ηχεί φρέσκο και επίκαιρο, χάρη στη κολασμένη γκρούβα του, τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τον έντονο rock'n'roll χαρακτήρα του. Το grunge punk βάρος των Nirvana συναντά τις minimal rock γκρούβες των Queens of the Stone Age, και παίρνει ζωντάνια από το heavy / stoner rock attitude εμβληματικών σχημάτων όπως οι Kyuss, Fu Manchu και Nebula, ή ακόμη και από την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα των Monster Magnet. Το "Road to Infinity" είναι γεμάτο ξεχωριστές τραγουδιστικές μελωδίες, οι οποίες αποδίδονται με την χαρακτηριστική έκφραση του τραγουδιστή / μπροστάρη του σχήματος Μάριου-Κώστα Παππά, ο οποίος σε περιπτώσεις θυμίζει έντονα τον Kurt Cobain, διατηρώντας όμως πάντα το προσωπικό τραγουδιστικό του στυλ, που είναι άλλωστε και το στοιχείο που κάνει τους Narcosis να ηχούν ξεχωριστοί και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες.

Έχοντας κερδίσει τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό "Battle of the Bands" Αθήνας το 2015 και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά στο πλευρό των Αμερικανών Barb Wire Dolls αλλά και σημαντικών εγχώριων σχημάτων, όπως οι Nightstalker, Void Droid, Hedvika, Fuel Eater κλπ, στα πλαίσια της μικρής ελληνικής περιοδείας τους για το 2016, οι Narcosis αποτελούν ένα σφιχτοδεμένο live act, υψηλής ενέργειας, που αξίζει της προσοχής όλων των οπαδών του εναλλακτικού και heavy rock χώρου.

  • SHARE
  • TWEET